Medved v kletki

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. sep 2009 11:09

Hedonist, spoštujem tvoj trud! Lepo je vedeti, da si eden tistih, ki ob težavi ne zamahnejo z roko, rekoč "ja, kaj pa lahko jaz kot posameznik sploh spremenim ...". Kljub temu, da bo morda uradna pot do spremembe stanja v tisti oštariji dolga in polna čakanja, si je vredno zapomniti: tudi ogromen ocean je sesetavljen iz milijonov drobnih kapljic. In vsako posamezno opozorilo, dopis, telefonski klic je taka kapljica!

Mojca

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

24. sep 2009 11:19

Hvala MamaF za moralno podporo no sej ti imaš vedno tako pozitivno gledanje in to je pri tebi fajn. kot sem že rekel, nisem ne vem kak obseden borec za pravice živali ampak res ne prenesem njihovega mučenja. Tu mi pa pade mrak na oči in če se le da, se probam kaj narediti pa četudi se spopadem z mlini na veter. Bom poročal dalje. LP hedonist

neznan uporabnik

24. sep 2009 11:53

Podpiram te tudi jaz, Hedonist, da ne bo pomote. Edino, kar me črviči tam v nekem režnju možganov je to, da ne bodo na koncu nasrkali medvedi oz. da ne bo nekdo plačal penale, spremenilo se pa ne bo nič. Zato, se mi zdi, je potrebno imeti konkretno rešitev že vnaprej izdelano in potem za ta končni efekt napeti vse sile in poiskati vse luknje v zakonih in predpisih. Kot sem že rekla enkrat poprej (pa itak ni na mojem zeljniku zraslo), je potrebno imeti za dobro zgodbo dober scenarij. Sicetr se lahko zgodi, da bezamo nekam, kjer ljudje od takega bezanja vlečejo svoje plače (vložišče, referenti 1, referenti2...tajnica in fikus...kurir...mobitel, telekom...). In zdaj mene konkretno zanima, kako si ti predstavljaš rešitev medvedov? Ker tudi če bojkotiramo obisk te gostilne, se za medvede nič ne spremeni. Pa ne me narobe razumet! potrebno se je pripraviti na vse opcije (najbolj sem popiz..., kadar sem komu, ki je imel "jutri" razpravo na sodišču, postavljala zoprna vprašanja, na katera nisem dobila odgovora, potem se je izkazalo, da je pogorel prav tam..) In še nekaj glede bojkota: v uvodnem govoru si povedal, hedonist, da se boš še zagotovo vrnil tja, v Stol.. ker imajo dobro ponudbo, med ostalim tudi divjačino... In še enkrat (ali moram?) poudarjam, da swem v smislu vsebine na tvoji strani, Hedonist, vendar se mi zdi, da si zadevo zastavil preveč ad hoc (morda bi bilo drugače, če bi takrat dobil v gostišču prostor..?), zdaj pa - če si hitrega mišljenja in dobrih možganskih refleksov, boš zadevo speljal v dobro medvedov in ne državnega proračuna. vsekakor ti želim 100% uspeh pri konstruktivnem in ne zgolj kritikantskem reševanju tega problema. Je pa res, da se še tako dolga pot začne s prvim korakom in res je tudi to, da je tisti zamah metuljevih kril nekje na Kulinariki lahko usoden za medveda. V pozitivnem ali negativnem smislu. japaja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

24. sep 2009 14:13

Vse kar si napisala Japaja drži, ni kaj. Kako si predstavljam rešitev ali pa če hočeš osvoboditev medvedov sem tudi že napisal da pa mislim resno se pa lahko prepričaš s tem, da obveščam, kaj se dogaja. Sicer pa ne vem zakaj bi moral tebi polagati račune o mojih dejanjih . Tvoji pomisleki so povsem tvoja stvar in imaš pravico do njih pa tudi sicer sovražim vsako pokroviteljstvo pa četudi je to zgolj virtualno. Hvala za podporo. hedonist

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

24. sep 2009 16:45

Kaj pa bi vi s tem medvedom naredili? Resno sprašujem.

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

24. sep 2009 16:54

Veliko narediti sam res ne moreš. Ker če ga izpustijo,se bo približal vasem,prevračal smetnjake in nevede ogrožal ljudi. Lahko se mu izbori le večji življenski prostor oziroma kletko. In pa bojkotiraš gostilno.Veliko ni,bolj kot kaplja v morje,.. Ampak če pa kaplja non stop iz pipe pride pa račun konec meseca kar velik. anaeva

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

24. sep 2009 17:02

petardica je napisal/a:
Medvede boš težko osvobodil, kvečjem gredo lahko v živalski vrt, ker niso navajeni divjine.Če jih bodo izpustili v naravo se znajo vračati h ljudem ,potem pa bodo kar naenkrat delali škodo in na vrsti za odstrel. Če skoz živijo z ljudmi, jim ti nosijo hrano, v naravi pa se ne bodo znašli.se motim? petardica

 

Niti slučajno se ne motiš. Sama se še kako dobro spomnim malega medveda, ki je nekje v zimi z veliko snega postal prava medijska zvezda. Vsak večer se je tam ob robu vasi zbralo kupe avtomobilov (no, pripeljali so jih tja ljudje), z žarometi so svetili, ljudje so hoteli božati tega mladiča, ...

Počeli so cel kup neumnosti, Pravzaprav NIHČE NI NIČESAR naredil PRAV. In vse to je vesoljna Sloevenija vsak večer gledala na POP TV.

Kako vzgojno, v povsem napačno smer. Sto strokovnjakov s sto predavanji in še čim  tega ne zmore popraviti. Ljudje so dobili in formacijo, da so mali mediji lušne živalce, skoraj igračke.

Tak medved izgubi strah pred človekom........odraste, strahu nima....ve se, kaj sledi. Ko zaide on med ljudi ali le-ti zaidejo v njegovo območje je pa katastrofa. In kriv je menda medved. Aja?

Zavedati se moramo, da so medvedoi živeli tu pred nami, človek je posegel (in psoega) v njihovo območje, tako, da z mevedom sobiva in pogosto tako, da ne.

Medvedi v kletkah pa - vsak pri mer je primer zase. Nisem za, se pa zavedam, da rešitve niso preproste. Govorim sevda o živalih, ki so že v kletkah.

 

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. sep 2009 21:22

Hedonist, verjamem, da boš storil vse, da se bo opzorilo na nevzdrže pogoje, v katerih živita medveda. Jasno, da sem na tvoji strani.

Ostali lahko bojkotiramo to gostilno, kar jih bo edino prizadelo. Vsaj dober občutek bomo imeli.

Medveda ne bosta imela prostora v živalskem vrtu, v divjini pa se ne bosta znašla.

Bojim se, da bosta žrtev medvedje usluge: na koncu ju bodo ustrelili, ker ne bo druge možnosti.

Držim pa pesti, da se bo za njiju končalo najboljše. In da bo Hedonist imel vsaj dober občutek. Odgovorni smo za tisto, kar smo storili in tudi za tisto, česar nismo.

F r i n a

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

24. sep 2009 22:12

Frina, si pa zelo črnogleda. Sama pričakujem, da bo hedonistovo vztrajanje pri rešitvi te preoblematike pritegnilo še marsikaterega bralca in da bo vpliv pozitivnega mišljenja pripomogel k temu, da bosta medveda, o katerih govorimo,  dočakata boljše čase.  Da bodo njuni lastniki doumeli, da tako življenje zanju ni primerno in da jima bodo ponudili največ, kar jima lahko - minimalno  primernejše bivalne pogoje. Kdorkoli ima možnost, naj opozori lastnike na te besede oz. mnenja in stvar se mora premakniti na bolje. Srečno medveda!

    

Ava

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

25. sep 2009 8:10

Tole mi je všeč (od Frine): "Odgovorni smo za tisto, kar smo storili in tudi za tisto, česar nismo". Hedonist 100 % te podpiram in sem res vesela, da so še taki med nami! verjamem, da boš naredil vse kar je prav. V načelu bi bilo po moje najbolje, da dobita medveda boljše pogoje in da ostaneta tu, kjer sta, ker je to pač njun dom, le da se ta poveča in se jima omogoči, da se umakneta od pogledov in množice, če in ko to rabita. Kar je pa še bolj pomembno je, da se začnemo vsi zavedati, tudi ostali gostilničarji in tisti, ki razmišljajo o čem takem, da se tako ne dela. Morda se pa ta lastnik niti dobro ne zaveda, da se tako ne dela. Hedonist je ujel pravi pogled-bil je namenjen njemu, klic na pomoč in se odzval. on je slišal, dugi ne bi...Bolje kot bojkot (čeprav sem sprva mislila da je tako prav) bi bil, da ljudje še hodijo, a pustijo napitnino za boljše pogoje tega medveda..še pridemo, če boste poskrbeli za medveda...ampak mora priti tudi do klika v glavi lastnikov gostilne... To je treba doseči, v vseh naših glavah!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti