Kaj nam je storiti?!

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

tema odprta - 17. sep 2009 16:02 | ogledi: 1.557 | odgovori: 4

Pozdravljeni,

zanima me nekaj, kaj bi storili, če bi vaš sodelavec prihajal na delavno mesto v rahlo vinjenem stanju( kar pomeni, da se pripelje z lastnim vozilom in to ne tako blizu!), v službi nikoli ne pije alkohola, skozi nekaj dela, a to delo nima pravega učinka, za povrhu pa dela še s strankami. Ko pride v službo, mu koža dobesedno smrdi, včasih je ves zatečen in se zgovarja na prehlad, še oblačila nimajo nikoli vonja po opranem. Ker sem mu nadrejena, me ostali gledajo postrani, češ da nič ne rečem. Hudo mi je, ker gledam da pred nami propada.

Če ste že imeli kakšen tak primer, mi prosim svetujte kaj narediti.

Hvala, Rmeli

Rmeli

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2009 16:13

Imela. Sicer v prejšnjem stoletju, ampak princip je isti, sve su ostalo nijanse... Zadevo se rešuje skupaj s pravno službo in kadrovsko (v smislu, da se pogleda, kaj vse se lahko takemu zaposlenemu naloži in na kaj se ga opozori). Opremljena s tem znanjem bi na tvojem mestu človeka povabila na razgovor na štiri oči in navedla, da njegov alkoholni problem in njegova prezenca dajeta slabo luč na delovanje družbe. Ampak da to še ni najhujše. Najhujše je to, da človek spravlja sebe in okolico v nevarnost in da to je pa preprosto neodgovorno in nedopustno. In da predlagaš človeku en teden dopusta v katerem naj se zloži nazaj in naj ti po enem tednu razloži, kako bo odpravil svoje demone. In da je to tvoja prva in zadnja roka pomoči in da če tole zezne, bodo pač nastopila druga delodajalčeva orodja, ki bodo mnogo manj prijazna. Ljudje take stvari praviloma razumejo. Če pa ne, je pa arzenal disciplinskih postopkov, ki jih lahko pelje delodajalec. Vendelina jr.

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

17. sep 2009 16:17

Poizkusi najprej z pogovorom,obstajajo pa tudi pravilniki o lažjih in težjih delovnih kršitvah,pa sankcije....... pa da bi se le rešilo na pvi predlog jampina

neznan uporabnik

17. sep 2009 22:08

Tole z enim tednom dopusta in človekovim načrtom, kako on misli naprej, je prava varijanta, če mene vprašaš. Če se izkaže, da je propao slučaj - čao ragaci. Brez pardona. japaja

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

18. sep 2009 6:58

Sodelavca od mojega moža so poslali na zdravljenje prav v službi in se je človek poštimal. probajte mu pomagat, najlažje je rečt, da ni dovolj učinkovit in, da spravlja vse v slbo luč,... bom vprašala moža kako so to rešli pri tem sodelavcu. Ravno včeraj sem vidla tega moža in res dobro zgleda. Ni več rdeč v obraz in se vidi, da ne pije. Probajte se z njim pogovorit na 4 oči. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti