Hladilnik: beko vs. zanussi

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

2. okt 2009 23:03

Pozdravljeni Asket,preden sem prevzel hladilnik,sem celega pregledu so mi ga mogli razpakirat.Sem pregledu tesnila,kok na hladilnem delu in zamrzovalnem.In res se je že tam v trgovini pokazu,da tesni dobro,brez da je bil vključen.Zdej pa sploh,če takoj mislim odpret vrata,morem močn k seb potegnat ker res zagrabi tesnilo.Sem pa po trgovinah gledu določene,tud od drugih znamk,da če tam imajo polno zraka.In folk površn gleda sam da je pač nov hladilnik.On se jim pa vklaplja,v nedogled ker uhaja v njega topel zrak. Koz sem že reku,vam bom sporoču,čez kak mesec,kako mi deluje hladilnik. lp Miele Miele

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. avg 2011 21:43

Mi imamo hladilnik, ki je star dobrih 37 let in je znamke Zanussi-Končar. Kupili smo ga kakšen mesec po sinovem rojstvu, zato vem, da je toliko star. Imamo ga na vikendu in je edini hladilnik tam. Pridno dela in kot kaže, še ne misli na penzijo.Včasih si že kar želim novega, po drugi strani pa mi je ta prav prirasel k srcu.

 

naor

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

24. avg 2011 10:20

Čeprav malo pozno tudi jaz odgovarjam na vprašanje o hladilniku. Tudi moj hladilnik Gorenje ima napoko in to da se vrata ne zapirajo. Zato smo kupili Beko in sem zaenkrat kar zadovoljna.

TUMAAVGUST

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

25. avg 2011 9:57

Tudi jaz mal pozno odgovarjam glede Gorenje hladilnika.Dela od takrat do danes brez problemov.Tud tesni dobro kot prvi dan.Samo sem ga zamenju za Bosch,ker sem imel eno zeloooo ugodno varijanto.Tega od Gorenja sm pa dal sestri.In dela kot urca.No vsaj en izdelek od Gorenja,ki dela tako kot mora,če že z pralnimi stroji nismo imel sreče.

 

Lp Miele

Miele

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

25. avg 2011 11:40

Jaz z Gorenjem nisem preveč zadovoljna. Pred 10 leti sem kupila samostoječi kombinirani hladilnik  z zamrzovalnikom razreda B, zelo lep design, steklene police, za pijačo.... Vrata zamrzovalnika niso preveč tesnila in se je precej nabiral led. Poleg tega me je zelo motila krhka plastika, ki je večkrat počila in smo jo morali menjati.

Imeli smo tudi smolo, da so vrata hladilnika enkrat pri odpiranju padla dol - s tem pa tudi vse kar je bilo na vratih-jajca, mleko.... Groza. Ugotovili smo, da originalno niso bila dobro pritrjena.

Ker je zelo potraten sva se odločila za nakup novega, tega pa sva za čisto male pare prodala, saj je še vedno uporaben in lep za pogledat.

Z možem sva si vzela kar veliko časa za nakup novega. Odločila sva se  LG no frost in večjega, kvalitete a++ z inverterskim motorjem. Gledala sva Beko in Zanussi in moram reči, da če bi nam zadoščal po velikosti  in barvi bi ga kupila. Širši model pa je zelo potraten.Beko ima tudi zelo kvalitetno plastiko in za tako malo denarja res dobiš veliko.

Imamo tudi mikrovalovno Gorenje in po 3 mesecih je pregorela žarnica, pa je kvaliteta ni da ni... Pri štedilniku Gorenje nam je že drugič počila plošča, pri pečici pa smo menjali ležaje vrat. Pomivalni stroj pa če ne opereš vso posodo prej ostanejo ostanki na posodi. Tako, da pri nas Gorenje več ne. Trenutno so še vsi v garanciji, ampak pri naslednji menjavi pa gremo kupit sigurno kakšno drugo firmo.Cenovno se dobijo druge znamke še bolj ugodno. Pralni stroj pa smo kupili Hoover in je tako tih, da skoraj ne slišiš, da se pere...Sem zelo zadovoljna.

 

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

1. okt 2011 8:13

Bom kar tu postavila vprašanje, da ne odpiram še ene teme o hladilnikih...

Počasi bom morala kupit nov hladilnik, pa bi prosila še za vaše mnenje. Hladilnik bom imela v "špajzu" utilitiju zdraven kuhinje,kjer bo tudi skrinja. Ali se mi bolj splača kupit hladilnik brez zamrzovalnika? In če bo z zamrzovalnikom, kakšna je razlika, če je zamrzovalni del spodaj, ali pa zgoraj?

Hvala

Teka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. okt 2011 8:50

Če je zamrzovalni  del zgoraj, se ti ni treba prepognit, ko kaj potrebuješ iz njega

 

Jaz sem imela će obe varianti in mi je načeloma vseeno, bi pa raje izbrala zamrzovlanik zgoraj.

Ne vem pa, sli se še dobijo Gorenjevi hladilniki, ki so imeli zamrzovalnik zgoraj, hladilnik je bil potem vmes, spodaj pa en globok predal za izvleči, idealen za spravilo sadja in zelenjave.

Podobega sem nedavno videla v Lecercu, pa še drag ni bil. To mi je pa idealna kombinacija. Tašča ga ima že 15 let na morju in je res super stvar.

 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

3. okt 2011 17:43

Vsekakor je najboljša izbira hladilnik zgoraj in zamrzovalnik spodaj. Predvsem zato, ker spodnji del hladilnika hladi zamrzovalnik in se temu primerno vklaplja zamrzovalnik. Če pa je zgoraj. kjer je tudi temperatura prostora višja kot spodaj mora hladilnik za isto izbrano temperaturo več delati kot spodaj. Če vam ni problem prostor vam priporočam, da se odločite za zamrzovalnik spodaj.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 276

13. jun 2015 22:05

Jaz se pa odločam za cca 130 l hladilnik brez zamrzovalnika in sicer Beko al Candy. Slednji je skoraj 50 € cenejši, prostornina par l manj. Tudi garancija je  samo 2 leti. A ima kdo izkušnje s Candy-em? Ali naj dam vseeno tistih nekaj 10€ več in imam 5 letno garancijo pri Beku? 

Hvala hvsla.

181604

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti