Dobra čokoladna krema

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. jan 2012 20:02

luccka je napisal/a:

Ta teden bi za rojstni dan rada spekla malo tortico, ki pa mora biti zelo čokoladna, saj bo namenjena osebi, ki živi s prepričanjem, da je greh ''šparat'' s čokolado v tortah, pecivih in nasploh v vsem kar je sladko. 

Problem pa je, ker med tednom živim v Ljubljani in v stanovanju nimam mikserja. Za biskvit sem že ugotovila, da bi  ga lahko spekla po receptu za mafine, ne vem pa kaj naj storim s kremo. Zasledila sem samo take s stepeno sladko smetano, zato lepo prosim za kakšno idejo ali nasvet, kako naj to izpeljem, brez da s sabo v Ljubljano nosim še mikser.



luccka

 

Sem verjetno prepozna, ker si sigurno že v Ljubljani... Kaj pa, če bi si mikser kar s sabo v LJ vzela???? 

En teden bi mama (predvidevam, da je njen) verjetno preživela brez njega.

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 15. 2012 20:03

luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

15. jan 2012 21:19

Saj zato me pa zdaj zelo zanima kako to gre, tako da bom zagotovo preizkusila tudi stepanje z vilico. Ker nisem tega nikoli počela, se mi z vso to moderno tehnologijo zdi kaj takega že skoraj nemogoče. 

 

Vanja sem pomislila na to, ampak ko si spakiram vsa oblačila, pa knjige in kaj domače hrane, sem že tako preveč naložena s prtljago in ni preveč zabavno potem vse skupaj nositi na vlak in po Ljubljani...

luccka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. jan 2012 21:57

luccka je napisal/a:

 

Vanja sem pomislila na to, ampak ko si spakiram vsa oblačila, pa knjige in kaj domače hrane, sem že tako preveč naložena s prtljago in ni preveč zabavno potem vse skupaj nositi na vlak in po Ljubljani...



luccka

 

Kjer je volja, je tudi moč.

Sama sem mnogo dosti večjih stvari nosila, pa ne le na vlak, tudi in predvsem na letala in iz ene celine na drugo.

Če ti je to tako težko, potem ti res, vsaj po moje, skoraj ni pomoči.

 

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jan 2012 9:24

Drago dete,

si lepo vzgojena, v smislu, da želiš staršem narediti lepo presenečenje. Ampak na eni točki se boš pa morala odločiti, ali boš še naprej pridna punčka ali pa mlada ženska, ki zna reševati probleme. Ker mala punčka se ustavi pri problemu, imenovanem: nimam mikserja....

 Ker, za božjo voljo, pa saj je samo mikser. Človek mora v odrasli fazi vendarle sam ugotoviti, kako bo reševal takšne problemčke. Ali si ga bo sposodil ali pa kupil.  Pri sposoji je na preizkušnji naša sposobnost komunikacije, pri nakupu je na preizkušnji naše upravljanje z denarjem. Ali pa kupiš metlico (silikonska je boljša), kjer boš tolkla dlje časa, ampak boš pri tem vsaj krepila biceps in triceps in boš toazdevno privarčevala pri fitnesu. Ampak point je tale: vedno je nekaj. In v življenju je tisoče bolj pomembnih in bolj zahtevnih nalog, ki jih boš morala reševati vsak dan in jojmene, če boš za vsako stvar spraševala forum, ali pa čez nekaj let sodelavce.

Skratka, upam, da boš zamešala nekaj uporabnega iz teta in daj se, no, emancipiraj od male pridne punčke v sebi. Pridne punčke ravno ne pridejo povsod tja, kamor bi hotele.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. jan 2012 9:27

Hehe, celo knjiga je z naslovom: Pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa povsod ... Moj priljubljen citat.

mamamia

kačča  

član od: 28.8.2010

sporočila: 121

16. jan 2012 10:14

Pa dobro, Vendelina jr., kaj je treba res vsaki mladi deklini, ki vpraša za nasvet, najprej pridigo naredit? Me je kar pogrelo tole, ker sem ravno prejšnji teden brala o karamelnem frapučinu, kjer je bila ista zgodba. Če bi se vseh teh zadev, ki jih tu naštevate kot samoumevne, luccka sama spomnila, verjetno sploh ne bi spraševala za nasvet. Lahko pa se vs ti koristni nasveti podajo na malo bolj prijazen način, da se oseba pri drugem računalniku potem ne počuti kot totalen idiot in nikoli več ne upa nič vprašat.

luccka, moj nasvet je, da si kupiš mikser, ker ga boš itak še velikokrat potrebovala in ima načeloma dolgo življenjsko dobo. Če si res ocenila, da se ne splača, si ga sposodi od kakšne sošolke, po možnosti Ljubljančanke, ki ga ima zagotovo doma.

Sicer pa sem sama preden sem se spravila do trgovine z mikserji (študentka brez avta), vse na roke delala, pa tudi ni tako grozno. Smetano lahko spodobno stepeš v tisti posodi, ki so jo včasih uporabljali za palačinke, in je, kolikor je meni znano, pri vsaki hiši (jaz sem jo doma zaplenila). Še boljše pa je, da za pomoč prosiš kakšnega moškega prijatelja, ki bo neumorno mešal majoneze, smetano, beljake ... :))

Aja, pa verjetno tudi tehtnice nimaš, če nimaš mikserja, tu sem se jaz znašla tako, da sem nekaj časa pekle predvsem po receptih, ki so uporabljali skodelice.

Upam, da ti uspe!

kačča

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jan 2012 10:48

Kačča, če te ni nič drugega pogrelo, jaz zada z zapisom o resničnem življenju priskočim na pomoč. Ker mraz nič dobrega ne naredi Če rabiš za naslednji teden kaj, javi, prav?

 

Vendelina jr.

kačča  

član od: 28.8.2010

sporočila: 121

16. jan 2012 10:49

Hehe, sonček tako greje, da ne bo potrebe. ;)

kačča

luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

16. jan 2012 14:26

Vendelina hvala za tale zapis, vendar sem tudi sama tole razumela kot pridigo.
Saj forumi so namenjeni zato, da človek postavi kakšno vprašanje, ne?
Sama idejo imam, hotela sem le še kak nasvet, zdaj pa se počutim kar malo neumno, ker sem izpadla kot neka razvajena in nesposobna oseba, ki ji je škoda denarja za mikser in noče sklepati dobrih odnosov s sosedi, za povrh pa še popolnoma nesamostojna oseba, ker se ne znajdem brez foruma.

Še enkrat hvala vsem za pomoč, že vem kako bom vse izpeljala, debato pa raje zaključila, ker smo že močno zgrešili temo.

luccka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jan 2012 16:36

Otrok, v življenju človek sliši nekaj pridig. Ko so mu povedane, ni blazno srečen. Ampak ostanejo v njem. Čez čas se začne tudi po njih ravnati. Če te je tole zbodlo do te mere, da ne želiš delovati kot zmedena kokoš, potem je moje delo doseglo svoj namen.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti