Nasvet strokovnjaka, terapija

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

10. sep 2009 8:22

Kot je napisala borka 7: vsak živi v svojem svetu s svojimi prepričanji, se družimo in pogovarjamo s podobno mislečimi ljudmi, s svojimi očali na nosu..ta prostor je na nek način varen in zato ga mnogi zagovarjajo na vse kriplje, ampak čar je ravno v tem, da je vredno prisluhniti čisto drugemu mnenju, pa ne da je vedno pravo, ampak da nam odpre novo obzorje, čisto svoj pogled in svojo pot, če si seveda želimo, če si upamo...to mnenje tehtamo ( kot je rekel veliki Antonio de Mello: ne mi verjet na besedo, preiskusite, tehtajte in naj odgovor pride iz vas, samo ne ga v kali zatret). Kaj nam koristi, da nas vedno nekdo hvali in nam daje prav? Tako vedno ostanemo enaki, raje širimo obzorja, a sledimo svojemu glasu v sebi! Pa naj bo to moda ( da si upamo hoditi z lakiranimi nohti čisto nove barve) ali obleka nad kolena, ali pa nam nekdo odpre oči, da če rečem"saj ni nič takega", da je ravno takrat nekaj res velikega! In super, da je Marsovka to znala!

marsovka  

član od: 25.8.2009

sporočila: 18

14. sep 2009 9:32

Naj le še sporočim (glede na to, da sem vas spraševala za nasvet in ste se nekateri tako prijazno odzvali), da sva se z možem skupaj odločila za svetovanje. Po tehtnem premisleku, »poizvedovanju« še pri drugih s podobnimi izkušnjami, sem se odločila kar za varianto, ki sem jo omenjala že v prvem zapisu (http://www.pfs.si), saj sem dobila nekaj dobrih priporočil. Seveda mi je pomembno, da ne greva kar h »komerkoli«. Me je kar presenetilo, koliko ljudi se poslužuje svetovanja. Verjamem, da sva že s to odločitvijo naredila prvi korak proti lepši prihodnosti :) Še enkrat hvala vsem! marsovka

neznan uporabnik

14. sep 2009 9:46

Najrajši imam ljudi, ki se spoprimejo s problemi in jih pričnejo reševati. In jih tudi rešijo. Srečno!!! japaja

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

14. sep 2009 9:49

Marsovka srečno! je pa tudi name že samo ta spletna stran, ki sta jo izbrala, naredila dober vtis tako da jaz bi se gotovo odločila enako!

zogicamarogica  

član od: 8.11.2011

sporočila: 12

14. nov 2011 8:36

Pozdravljeni!

Nadaljujem kar v tej temi, saj se nanjo tudi navezuje. Članica vašega foruma sem postala šele nedavno, ko sem po spletu brskala za informacijami o psihoterapiji, pomoči psihologov in naletela na link te teme.

 

Tudi jaz namreč potrebujem svetovanje, pravzaprav potrebujeva pomoč v partnerskem odnosu. Odločila sva se za strokovno pomoč, ki pa jo je na našem koncu (primorska) težko najti. Po spletu je kar nekaj ponudbe, psihološka praksa, ki je omenjena na prvi strani (www.pfs.si) je večkrat pohvaljena in po zapisih uporabnikov učinkovita, na žalost pa delujejo le v Ljubljani in Mariboru.

Morda pozna kdo od vas koga na primorskem koncu, ki bi ga lahko priporočil?

Ali pa naj se odločim za preverjeno varianto, ki jo omenjate in se pač voziva v Ljubljano. Najbrž bo to še najbolje, kot pa da tvegava pri nekom "kar tako", kaj pa vem.

 

Zelo bom vesela vaših namigov oz. izkušenj ter nasvetov. Hvala!

zogicamarogica

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

14. nov 2011 15:17

Predvsem izberita strokovnjaka, ki se mu bosta in mu bosta povsem zaupala. Če bosta k njemu morala potovati, lahko tisti dve uri vožnje v obe smeri, izkristita za lahkotno druženje ob klepetu. Tako zelo skupaj, kot bosta v avtomobilu in tako sama, verjetno nista prav pogosto in zelo mogoče, da bo že to zelo pozitivno vplivalo na vajin odnos.

zeta

zogicamarogica  

član od: 8.11.2011

sporočila: 12

15. nov 2011 8:48

Zeta, najlepša hvala za pozitivno idejo! Imaš prav, bolje se je voziti malo dlje in imeti res strokovno pomoč. Ta je preverjena, to mora šteti največ.Mislim, da se bova odločila kar za njo.

zogicamarogica

luna*  

član od: 2.4.2010

sporočila: 5

21. nov 2011 12:35

Zogicamarogica, lahko napišeš svoje izkušnje (ne mislim osebnih stvari, le če si bila zadovoljna in če se ti zdi pristop strokoven)?

Tudi jaz iščem pomoč pa ne vem kako se obrniti. Pregledala sem stran, ki jo omenjaš (www.pfs.si) in se mi zdi zaupanja vredna. Vseeno pa bi raje še osebno izkušnjo. Meni ne bo problem vožnja, ker sem iz Ljubljane.

 

Hvala!

luna*

neznan uporabnik

21. nov 2011 12:42

Pri vsej tej pomoči se mora vsak zavedat, da je to resen problem. In je pomembno prvo, da si sam priznaš in nato še pogum, da psihiatru zaupaš čisto vse. Tudi ono najbolj podlo. Seveda prideš v konflikt ampak strokovnjak ga vodi. Če ne poveš vsega, je vsaka terapija brezveze. Psihiatra lahko tudi menjaš, če oceniš da ni zaupanja. Oziroma te lahko sam odkloni, če preceni, da nisi iskren. Ti vsi koraki so izredno težki. To ni hec. Če si hočeš pomagat in partnerju je potrebno povedati vse v krogu terapije. Tukaj pa ni potrebno vsega.

zlatiribonmb

neznan uporabnik

21. nov 2011 12:50

Aja, sem pozabil. Klinični center Ljubljana ima zelo dobre psihiatre. To se ne izvaja na pshiatrčni kliniki ampak v dispanzerju v centru Ljubljane. Tja greš z napotnico in si izbereš kogar želiš. Celo te vprašajo ali bolj zaupaš ženski ali moškemu. Potem se pa odločiš in se naročiš. Je zastonj. Mogoče se malo čaka, ko terapija steče pa so srečanja redna. 1 do 2x tedensko na začetku in kasneje na 14 dni. In še kasneje na 1 mesec. Kr tja ali pa na Primorskem. Saj imate tam tudi dobre. Če je zaradi občutka varnosti bolje Ljubljana ali tudi Maribor pa kr tja.

 

Veliko uspeha in dobre volje.

zlatiribonmb

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti