Nasvet strokovnjaka, terapija

neznan uporabnik

8. sep 2009 14:14

Če ne bi naša tamlada zganjala drame, ne bi bilo nobene dramatičnosti in bi marsikdo kaj koristnega primaknil. tako se pa (vsaj jaz) počutimo kot bebci, ki se ukvarjamo z zadevami, ki niso dovolj akademske in intelektualne in ne ustavljajo prometa. Kot da je kombinacija svetlo bež-temno bež in ali stevardeski luk ja ali ne, kaj bolj pomembno..??!! Pa ne me basat! Marsovka, naredila si prvi korak, da si se izpostavila. Zdaj pa kar lepo naprej! Na žalost ti nimam kaj svetovati, edino to, da se ne pustiš motit! Najprej se pogasi ogenj, kadar je požar, potem se pa v miru zadeve sanirajo do konca. Vztrajaj. Je pa pomanjkanje komunikacije precej razširjen pojav, hvalabogu da si to sploh opazila in da ne daš "jurja, pa pejt u kino!". Ne vem sicer, koliko si zgovorna? Če si, za začetek manj govori in več poslušaj (svoje člane familije). Jaz osebno zagovarjam mladino, ker je ona tista, ki je v deanašnjem realnem času najbolj na udaru brez neke lepe vizije. Imajo en kup strahov (nepotrebnih, če mene vprašaš), ki jih blokirajo in delajo neučakane in nestrpne. Blablabla...! Ti sama najbolje veš, kako rešiti problem. to, da si pisala na Kulslo, je eden od načinov. Ni vrag, da ne dobiš dovolj uporabnih nasvetov! Srečno! japaja

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

8. sep 2009 15:31

MancaS, najlepša hvala za nasvet. Samo to je bilo tisto kar sem potrebovala. Lep dan vam želim še naprej. Ali je treba imeti zanjo napotnico? kleo

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

8. sep 2009 15:35

japaja, s prvim odstavkom se čisto strinjam, nekaterim je veliko bolj pomemben zunanji izgled kot pa zdravo notranje počutje in to se tudi vidi v načinu komentiranja. kleo

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

8. sep 2009 16:15

kleo je napisal/a:
........... nekaterim je veliko bolj pomemben zunanji izgled kot pa zdravo notranje počutje ........ kleo
Glej, s tem se zeloooooo strinjam. Le da ga razumem drugace, kot si imela v mislih ti, ko si ga napisala. Glede razkrivanja osebnih podatkov ima pa nasa draga V. zelo prav. Naceloma je vsak zase odgovoren, kaj bo povedal o sebi. Problem je, da zlahka povemo o sebi vec kot bi sicer, ker mislimo da smo anonimni . Pa smo res? Ko razkrivamo kaj smo po poklicu, koliko smo stari, kje smo letovali, posljemo slike svojih izdelkov itd... nas sosedje, znanci, sorodniki,... prepoznajo. Za njih nismo vec anonimni in ce smo vsem tem osebam pripravljeni iskreno povedat vse o sebi, potem ni nobenih ovir - forum je tu. Najveckrat je problem, da se oseba, ki se v navidezni anonimnosti razpise o svojih tezavah, tega ne zaveda. Je torej narobe da se jo na to opozori? Pri otrocih je pa vse skupaj se bolj kompleksno. OK, pri takem primeru kot ga ima Kleo, bi verjetno jaz naredila podoben kiks, popolnoma nehote. Priznam. LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. sep 2009 16:23

Stvar je zelo enostavna (tule malo parafraziram Cilo, ki se že nekaj časa ni javila): Vsak naj, preden razlaga o težavah in osebnih lastnostih drugih, premisli, kako bi se počutil, če bi izvedel, da nekdo drug razlagal podobne ali enake vsebine o njem. Kjerkoli: v službi, na forumu, v šoli.... In ko začneš na tak način razmišljati, te manjkrat zanese. Vendelina jr.

neznan uporabnik

8. sep 2009 17:39

Smo polnoletni. Večinoma. In imamo moderatorko. japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 08. 2009 17:40

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

8. sep 2009 19:47

ne, rebecca, nisem tako mislila, da zunanji izgled ne pomeni nič Tudi jaz se lepo oblačim ker rada lepo izgledam, vendar mi teme o psihologiji, notranjem počutju, niso tuje, zato o njih rada debatiram, ravno tako kot o oblačilih ali ličenju. Pač, vsak po svoje, samo jaz se ne zapičim v vsakega čigar tema debate mi ravno tisti trenutek ne odgovarja. Jo pač preskočim in grem naprej. Uh, danes imam tak dan, da moram vsakemu vse povedat, pa še polovico misli zraven zbrišem. Upam, da me kdo razume, ker nočem delati tukaj konfliktov niti reda, samo kot bi rekla moja stara mama: saj se samo pogovarjamo, ni se treba kregat... - vedno mora pa njena obveljat, hahahahha kleo

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. sep 2009 20:47

Takole mislim: vsak o sebi in svojih, če mene vprašate, tudi o mladoletnih otrokih pove toliko, kot mu je ljubo. Saj pove tudi prijateljici, pa za njo ne leta noben dušebrižnik, da je kršila zakon o varstvu podatkov.

Na tem forumu smo anonimni in to pomeni, da je  Kleo lahko Mojca s Štajesrke, Anka s Primorske, ali Tončka iz Prekmurja. Vsem se lahko dogaja enako. In noben osebni podatek ni izdan in Pirc Musarjeva ne bo imela kaj delati.

Osebno sicer ne bi razlagala, kakšne vrste kontracepcije imam, ali sem mogoče že v meni, kako uspevajo moji otroci v življenju, samo zato, ker ne želim seznanjati s tem tega foruma, Je pa jasno, da o tem povem svojim prijateljicam.

Če lahko posameznik cel čas nadzoruje nas, bolj bustaste člane, ki kaj vprašamo in nas, ne da bi to želele, nenehno podučuje, kaj je prav in kaj ni prav, da vsiljuje svoja merila vsem po vrsti. In bognedaj, da njenega mnenja ne bi spoštovali in cenili.

Ena od lastnosti, ki jih ne maram, je vsevednost, zaljubljenost vase in svoj prav,čeprav pohodiš tuja čustva,  občutek, da je iz vseh nas treba narediti smrklje in smrkavce, ki bomo brez pravilne orientacije zatavali v življenju in se pogubili in se vsakič čuti poklican ( čeprav tega nihče NOČE), da sodi in presodi, da svojega mnenja ne zna pospremiti brez svoje superiornosti, zagotovila, da je to posledica profesorskih genov, naspidirane samozavesti, ki si jo je uspela pridobiti v oh in ah rodbinskih krogih, kjer že tretjo generacijo igrajo klavir ( meni je to krasen simbol za nadutost) in zoprnija, ki jo začutim ob kakšnem prispevku, ki bi ga cenila le, če ne bi bil podpisan s tistim nadutim stajlom.

Nomen est omen, pravijo. In to velja tudi pri Vednelini.

Vendelina, jaz imam tvojega psihičnega nasilja nad tistimi člani, ki postanejo ranljivi s svojo težavo in jo rešujejo na svoj način, ti pa prežiš, da nanje zliješ golido gnoja in jim vsepiš obučutek manjvrednosti, da si bodo komajda opomogle.

Ampak to je tvoj modus vivendi. Ob taki gnajavaži do drugih kolegic, še tvoje torte dobijo grenak priukus. Pa premisli, če nemara nisi s tem zoprna samo meni. Le da sem jaz toliko predrzna, da to napišeš.

Ob taki temi imam vedno občutek, da se ne bi nikoli več vrnila na ta forum.

 

F r i n a

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. sep 2009 8:56

Frinči, jaz bom pa tolikanj dama, da tvojega cenenega moraliziranja ne bom komentirala. Ti bi morala vedeti, kakšna je razlika med ad rem in ad hominem, pa to ves čas zamenjuješ in v tem si nepopisno dolgočasna. In kar se mene tiče, je tule diskusija končana. Vendelina jr.

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

9. sep 2009 12:48

Meni se pa zdi, da je to osebno obračunavanje na forumu, ko se le ponudi priložnost, čisto mimo. feferon

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti