Čevapčiči lidl

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

3. sep 2009 8:23

Kater je pa tist sir, ki nima veze z mlekom? Me res zanima, ker se pri nas poje precej sira. Mislila bi, da je to tisti "rastlinski" sir iz Lidla. (?) Sy

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

3. sep 2009 10:45

kyara, povprečna neto plača za junij 2009  je znašala 924,64 EUR. Vir

Vseeno kaj si s k.... mislila, zame je tudi tvoja interpretacija žalitev.žIn še komentar tega dela tvojega zapisa:

"Od kje mi podatki, ki jih ni na embalaži? Od inšpektorjev za prehrano, od njihovih analiz. Rekli so, da proizvajalec lahko napiše vse kar je noter, ni pa nujno."

MORAJO napisati VSE, kar zahteva zakonodaja.

rimljanka - zasebno mnenje

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

3. sep 2009 11:16

    S temi čevapi ste zabluzileeee do amena.

Meni so itak najboljše perutničke 

Pozdravček!

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

3. sep 2009 12:24

Ja no, si predstavljam, da nekdo, ki ima npr. celiakijo, ne bi jedel kupljene mase za čevapčiče, če vsebuje gluten. Ampak tak najbrž ne bi verjel niti srbskim mesarjem, da si ne pomokajo rok pred rolanjem čevapov.

Drugače pa se strinjam - doma pripravljeni so najboljši; če je sila, so pa kupljeni vsi približno ista žalost.

 

Nasja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. sep 2009 15:10

Tradicija gor ali dol, jaz delam čevape izključno in samo iz govedine, ker svinjine ne jem, jagnjetina z žara mi pa ne gre slast.

Če še niste nikoli poizkusile, predlagam. Samo znat jih je treba speč, pa so dosti bolj sočni, kot kakršnikoli drugi. Začinim pa samo s soljo, poprom in česnom.

 

Kyara, sira tudi ne ješ, ker je noter polno kemikalij??? Ti je verjetno eden najstarejših načinov "ohranjanja", da ne rečem "konzerviranja" mleka! Ker nisi napisala, upam samo, da si imela v mislih procesiran sir ala tistega v trikotnikih - tega se tudi jaz izogibam. Ampak čisto navaden SIR!!!

 

Še za manj ko 1 milijon evrov, bi jaz brez pomisleka pojedla porcijo ajdovih žgancev z ocvirki.

 

 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03. 2009 15:21

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

3. sep 2009 15:24

OK , Kyara pač ne je določenih stvari predvsem zaradi zdravja. Evo , to je lepo povedala ampak ve jo pa še kar naprej napadate. Me zanima, če tudi tiste,ki ste zdaj najbolj glasne in se zgražate da je joj, jeste prav vse. Malo morgen, vsak ma kako hrano ki mu pač ne diši. Poleg tega pozabljati, da živi Kyara na območju, kjer je močan vpliv madžarske kuhinje, tam pa pač ni kakih čudnih surogatov ampak je dovolj mesa in to kvalitetnega. Jaz jo razumem in njenih izjav nisem vzel za zlonamerne . Je pa še enkrat prišel do veljave tisti znani rek da če mački stopiš na rep zapiha, zamjavka in zasadi kremplje. Smo pa tudi v fazi lunine mene, če se ne motim tako da vam je pol oproščeno..... LP hedonist

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

3. sep 2009 17:07

Nihče, hednoist, ni njenih izjav vzel tako, kot, da so zlonamerne. Je pa res brez prave veze vztrajati na tem, kaj za toliko denarja poješ in česa ne. Ampak vsak po svoje.....

Me pa čisto resno zanima, če bi v Lidlu kupljene čevapčiče, pečene nekje v okolici Leskovca, recimo, prepoznali kot Lidlove oz. trgovinske in ne avtohtone, doma narejene. Ne mislim zdaj samo Kyare, mislim kogarkoli......

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

3. sep 2009 20:10

Hvala Hedonist! res živim na področju, kjer je narava še koliko toliko neokrnjena. Jem doma pridelane proizvode, meso ne kupim, pač pa celega prašiča, saj vem od koga, piščance, kure, zajce....prav tako.Imam svojo zelenjavo in sadje, ki ga sama predelam v ozimnico, včasih pa tudi kaj dobim, na primer krompir, koruzno moko, pomagam kmetu na njivi in mi da pridelke, ki jih jaz nimam. Pa tudi vem, s čim hrani svoje govedo in ostale živali. Saj večimoa sam proizvede vse na svoj starodavni način. Zaradi tega se vaščani iz njega včasih tudi norčujejo, pa naj bo, vsak pač po svoje. Tako tudi delamo domači kis, bučno olje in ostalo.

Vanja tudi sir, samo ne iz trgovine, pač pa domačega. Prijatelj dela kozjega, ovčjega in kravjega. Ke sem večkrat poleg pri izdelavi, vem kaj da noter in koliko.  Pa tudi srbskega, domačega jem, ker vem kaj jem. Pač ljubo zdravje.

No,  pa dosti o naravi in njenih darovih.

Rimljanka ne mi zamerit, ampak tudi sredi Leskovca, tam pa še posebej, bi med njihovimi našla Lidlove čevapčiče. Kaj morem, ko pa vse prešnofam in šele nato dam v usta.To pomeni, najprej pod nos in nato njam ali pa na rob krožnika. Ker me je zdravje prisililo v to, da sem prebrana in izbirčna, posebej glede kemije in dodatkov.

Ko bo katera tako daleč, pa naj se mi oglasi. Srčno pa upam, da ne bo.

Kyara

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. sep 2009 21:00

Kyara, pomisli samo, da kljub vsem mogočim strupom ki jih zaužijemo (tebe seveda ne štejem k uživalcem le teh), ljudje živijo dlje in dlje. Seveda, s pomočjo zdravil, ki so potem takem ravno tako strup. Naj narava naredi svoje in me pokoplje ob prvem gnojnem vnetju angine! Ne, hvala. Bom vzela zdravila!

Tole zanimivo reportažo sem videla enkrat: Neodvisen laboratorij je analiziral organsko pridelano hrano (saj veš tisto, ki jo gnojijo z "domačim" gnojem) in masovno pridelano, s strupenimi kemikalijami. Hranilna vrednost enih in drugih je bila enaka. Zataknilo se je pri e-coli (ena nam zelo škodljiva bakterija, lahko kak medicinec več pove). Le to, ups, pa salmonelo, so našli samo na organski hrani, predvidevali so, da je prišla do zelenjave preko organskega gnoja. Če bom našla www. povezavo, jo bom prilepila. Je bila zelo zanimiva tema.

 

Pravim pa, good for you, če VSE sama pridelaš. Pa malo zlobna bom tudi. Ker te ne poznam, po tvojem trdovratenju o strupih predvidevam, da še vedno voziš v konje vprežene kočije namesto avta, ker vsi vemo, kako škodljivi so izpušni plini. Pa bombaž nosiš tudi samo organski (malo poguglaj, če še nisi, kak je proces pridelave neorganskega bombaža. Še mene, ki se štejem med zmernike je skoraj kap!) in boh pomagaj, da bi kdaj oblekla kaj iz umetnih vlaken in imela čevlje, ki niso 100% usnjeni. Ker to je vse strup.

Bom tukaj končala, da ne bo tale seznam tako dolg kot Vendelinino modno poročilo.

Če se počutiš ogroženo in napadano ti povem, da ti ni treba biti. Si nas sama sprovocirala. Mene bolj skrbi, če mi, kot mestni deklici, bije zadnja ura!

 

Vanja

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

3. sep 2009 21:06

Mene pa bolj skrbi, če bi tako zdravo živela, gledala v vsako žlico, ki gre k ustam..., na koncu me pa povozi avto ali letalo.  

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti