Kaj k cesnjevem kompotu?

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

tema odprta - 25. jun 2003 14:21 | ogledi: 2.856 | odgovori: 4

Predlagam lesnikove kupcke:

nasekljati 5 dag lesnikov in jih brez masti na srednji vrocini popraziti nato dodati se 5 dag zmletih lesnikov in na kratko dalje popraziti ter odstaviti in ohladiti. En beljak v stolci v penasto, pocasi dodajati 7 dag sladkorja in vse stolci v cvrst sneg, poprazene lesnike podmesti in dobljeno maso zajeti s caj.zlicko v kupcke in nanesti na s papirjem za peko pokrit pekac. V 160°C segreti pecici pribl. 15 minut peci.

Ker imate veliko cesenj in ce ste z nimi naredili sorbet in kompot potem vse ponudite v vecjem kozacu ali skledici: cesnjev sorbet v obliki kroglic (z malo zlicko se dajo lepo oblikovati) polozite v kozarec/skodelico in dolijete mrzel ali topel cesnjev kompot. Ce vam manjka sorbet ali kompot potem ponudite pac samo eno od teh dobrot.

Zraven vedno ponudite lesnikove kupcke!

Lep pozdrav vsem in odzejajte se pravocasno!

Henri

zvonček  

član od: 2.4.2003

sporočila: 78

26. jun 2003 6:54

Carski praženec ali šmorn po domače. Vsaj pri nas je tako. vesna š.

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

26. jun 2003 7:01

sadje in moka nikakor ne gresta skupaj....škrob in sadje-reakcija alkoholno vrenje v želodcu...nastanek CO2 -napihnjenost napenjanje in salbo počutje...najslabša kombinacija so sadne torte (moka in sadje).....ko boste naslednjič jedli skupaj sadje in OH si malo prisluhnite, kaj se dogaja v vašem želodcu.....še enkrat, povzroča alkoholno vrenje, napihnjenost, napenjanje,smrdeče blato..... Herman Teron

zvonček  

član od: 2.4.2003

sporočila: 78

26. jun 2003 9:45

Pri nas doma že več kot deset let jemo tako, pa do zdaj še ni bilo nič za slišat v naših trebuhih. Smo pač eni verjetno bolj odporni kot drugi. Če pa bi že bilo tako kot praviš, potem tudi biskvita ne bi smeli mešat s kompotom, mislim sadnih tort itd........ vesna š.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

26. jun 2003 10:43

Herman, če bi človek sledil vsem "medicinsko dokazanim izsledkom" glede prehrenjevanja, bi kmalu umrl. Sicer ne od hrane, pač pa od lakote. Ker pač ne bi smel jesti čisto nič. Osnovna zakonitost in starodavna modrost je zmernost. Jesti vse v zmernih količinah in seveda zaužito hrano tudi predelati. O napenjanju pa še tole. Že leta ne jem sadja tik pred ali po hrani in podobno. Razen v sadnih tortah. Razlog je tisti CO2, o katerem si pisal. Kljub temu me sadje napenja. V službi jem samo sadje, običajno ne mešam različnih vrst in nič drugega. Pa kljub temu so napenjanje, plini in smrdeče blato pogosti spremljevalci. Ne pomnim pa, da bi me kdaj napenjalo po sadni torti ali po kompotu in šmornu. Toliko v razmislek. Nobena skrajnost ni vredu.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti