Skutni biskvit

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

tema odprta - 21. jun 2003 9:31 | ogledi: 7.695 | odgovori: 1

V cetrtek sem naredila skutni biskvit po receptu iz baze. Navodilom sem sledila zelo natancno, vendar, ceprav jo vsi oznacujete kot enostavno sladico, ni uspela.

Najprej sem zmesala biskvit, ga razpolovila in pekla (na 175 stopinj v neventilirani pecici) v namascenem okroglem (premer 28 cm) pekacu 15 min. Nato sem na to prvo plast dala skutni nadev (v skuto sem vmesala sladkor, rumenjake, sneg dveh beljakov in tri breskve). Nadev sem prelila z drugo polovico biskvita. Spet sem pekla se nadaljnjih 20 min. Ceprav je bilo pecivo na zunaj lepo zapeceno in lepe rjave barve, je bilo pecivo na sredi se tekoce in sem morala pecivo peci se kar nekaj casa, pecena sladica pa ni in ni hotela iz pekaca. Sladica je bila sicer dobra, toda na pogled .... neokusna.

Kje sem zgresila? Mi lahko pomagate, saj bi pecivo rada spet naredila, ker je bilo kjub vsemu zelo dobro in osvezujoce.

ribica

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

30. jun 2003 12:12

Peciva, ki so iz skute so vedno mokra, dokler se ne ohladijo. Ne da se z zobotrebcem preverit, če je že pečeno. Poizkusi pečt tako kot je v navodilih - da ima biskvit primerno barvo in pecivo šele hladno reži, ker drugače je vse mehko, teče in razpada. Vsaj takšne so moje izkušnje s skutinimi stvarmi. Lp Rebeka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti