Skrivnosti programa microsoft powerpoint

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

tema odprta - 3. avg 2009 9:04 | ogledi: 1.530 | odgovori: 6

vprašanje za vesoljno kulinarično javnost, ki združuje še veliko nekulinaričnega znanja. Kako se v PP naredi, da en del besedila vidi samo predavatelj, ki gleda v monitor, sicer pa je na projekcijskem platnu nevidno gledalcem? V bistvu gre za to, da imaš komentarje in razlage diasov pred seboj na monitorju, da ti ni treba brskati po papirjih zraven.

Povprašala sem že vrsto ljudi, ki mi ne zna odgovoriti, pomoč pa je tudi precej neuporabna, ker ne vem, kako se ta funkcija imenuje.

mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. avg 2009 9:27

Tako, da imaš dva prenosnika. Enega, ki je priključen na projektor, ki prenaša dogajanje na ekranu, na drugem prenosniku imaš pa hand-oute. Kako je to praktično, je stvar vsakokratnega predavatelja. Sama sem raje zadevo obrnila (bila dolga leta najslabša v powerpointu, ker mi je muko predstavljal že zapis teksta v alineje, da ne govorim, kako zeham ob masi dolgočasnih slajdov, na katerih so polstavki in predavateljih, ki, namesto, da bi komunicirali z občinstvom, gledajo v ekran...) tako, da sem grafiko powerpointa začela uporabljati kot nekaj, kar nadgrajuje informacijo. In tako razlage, asociacije, itd...zapisujem v stripovske oblačke, ki potem z enim zamikom priplavajo na slajd (v pravilih naših korporacijskih templejtov namreč ni nikjer pisalo, da se tega ne sme narediti) in so prezentacije zdaj nekje med risanko in stripom in jih slušatelji zelo dobro sprejemajo. Pravila in iztočnice pa predstavljam v obliki letečih map in so tudi dobro sprejete. Je pa res, da eno prezentacijo, ki ima max. 20 slajdov, pripravljam minimalno 30 ur. Ampak se splača, ker občinstvo potem koncentrirano spremlja in sodeluje. Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

3. avg 2009 11:59

Vendelina jr. je napisal/a:
Je pa res, da eno prezentacijo, ki ima max. 20 slajdov, pripravljam minimalno 30 ur. Ampak se splača, ker občinstvo potem koncentrirano spremlja in sodeluje. Vendelina jr.
Med brati programerji krozi krilatica "powerpoint is the most efficient way of wasting corporate time and resources", s cimer se mocno strinjam - dobra predavanja ne postanejo s pomocjo powerpointa nic boljsa, povprecno se praviloma se poslabsajo (prevec teksta, animacij, barv in ozadij na enem slajdu), iz slabih nastane pa nightmare unbearable... lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. avg 2009 18:30

Proxy, te povabim na naslednji "moj" event))) Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

3. avg 2009 18:49

Uh, to pa z veseljem, itak. lp, proxima

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

4. avg 2009 9:39

Vendelina, na moje vprašanje je zagotovo mogoč tudi drugačen odgovor. O uporabnosti PP ne bi izgubljala besed. Kakor komu drago. Ljudje smo si različni. Definitivno pa je preveč za pričakovati, da bi bil PP garancija za dobro predavaje. Je samo orodje in nič več. Slabemu predavanju (vsebinsko in interpretativno) ni pomoči. Sama imam kar nekaj kilometrine v javnemu nastopanju. In za seboj tudi nekaj tovrstnega izobraževanja. Delam na področju, ki je po svoji naravi vizualno in sledi aksiomu: slika pove več kot nevemkoliko besed. Predstavitev brez PP skoraj ni mogoča. Moji PP (v katere by the way vložim zelo veliiiiiiko časa) so dinamični (sicer brez oblačkov) in predstavitev zanimiva. Saj vem, da je skromnost najlepša čednost, vendar se vseeno lahko malo pohvalim. Če boste izvedeli, kako se skrije besedilo, bom vesela informacije.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

4. avg 2009 10:01

Temu se rece speaker notes, vidis jih pa tako, da kliknes slide z desnim knofom od miske in kliknes na opcijo Speaker notes. lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti