South beach-dieta

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

3. mar 2015 14:08

Nobena hitra in drastična  dieta ni dobra. Če se odpoveš moki, sladkorju in moki, si naredil veliko. Edina preizkušena formula je, da kar poješ, pokuri .... tako se ne nabirajo kg.

Bila sem na tečaju zdrave prehrane, kejr so nam povedali, da je dobro večkrat na dan po malo jesti in veliko givanja ter tekočine, seveda, najboljša je voda.  Včasih jemo z očmi in to nam škodI, ne jesti pred tv.

 

Podpiram pa vsako dieto, ki ne obljublja izgubo kilogramov v treh, petih mesecih ampak na dolgi rok, govroim o letu, dveh .... 5 kg na leto. V tem primeru se tudi obdrži željeno težo,  pri drastičnih dietah, ponavadi pred poletjem, pa vsak pridobi v večini tisto kilažo, ki jo je na hitro izgubil pa še kak kg zraven. Tudi 90 dnevna dieta ni ravno dobra izbira, še vse, ki jih poznam. so se ponovno zredili zaradi nediscipine. In pridobili še kaj zraven. 

Valchi

astra62  

član od: 3.5.2012

sporočila: 17

3. mar 2015 15:02

Kolikor sebe poznam, niti nisem za drasticne diete. Preveč rada jem, pa tudi tečna postanem, če sem lačna :) Moram misliti tudi na okolico.

Še naše kosilo danes: porova juha z jajcem, goveji steak, brsticni ohrovt in za fante se riž, poprazen na poru in papriki. Zdajle sprehod po sončku.

 

astra62

bučmanka  

član od: 11.4.2013

sporočila: 1793

31. mar 2015 12:13

tudi jaz sem se je lotila, nabavla knjigo in danes začela, že takoj naletela na "problem"

 

v prvih 14 dneh je za zajtrk 3 dcl paradižnikovega soka, v tabeli med prepovedanimi živili pa je paradižnik z opombo da lahko samo enega celega oz 10 okrasnih na obro.

 

kakšne paradižnikov sok je torej dovoljen? Izgleda da ne narejen iz svežih paradižnikov

 

pa še to: kako si naredite zelenjavni kokteil? predvidevam da zmiksate svežo zelenjavo.

 

hvala

bučmanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. mar 2015 14:56

Bučmanka, po pravici povedano, ne boš prišla daleč, če se boš držala knjige kot pijanec plota. 

Raje pristopi k temu tako, da izločiš OH v obliki kruha, sladkorja, krompirja, paste, riža in namesto tega pojej veliko tiste zelenjave, ki nima ali ima zelo malo OH.

 

Vanja

astra62  

član od: 3.5.2012

sporočila: 17

1. apr 2015 17:01

Res, samo ne kot pjanec pilota. Prehitro bo postalo naporno. Kot je povedala že Vanja, čim bolj zmanjšaj OH, zelenjavo si pa privošči po mili volji (če ni ravno fižol v zrnju). Pa migat raje kot se ukvarjati z vsakim paradajzom posebej. Veliko uspeha!

astra62

sladkatablica  

član od: 2.4.2015

sporočila: 4

2. apr 2015 9:55

pozdravljeni!

 

jaz sem tudi začela pred tremi dnevi.Moj dosedanji jedilk je bil tak:

1 dan:

z:parad. soka, 2 zel pogačici

M: mocarela

K: piščanec, mešana solata:solata in radič

M sir

V losos mešana solata (solata, radič, kumara, paprika, paradajz)

 

2 dan

z:parad. soka,eno umešano jajce in 4 rezine piščančjih prsi

M: 2 puranove roladice (recept iz knjige)

K: konzerva (velika) tune v lastnem soku, mešana solata (solata, radič, kumara, paprika, paradajz)

M sir

V piščanec, pečena zelenjava (jajčevec, paprika, šampinjoni, čebula)

 

3 dan

z: parad. soka, zavitki:piščančje prsi ,solata, pomidor in rikota

M: mocarela

K:goveji zrezek, mešana solata (solata, kumara, paprika, paradajz, sir),

M puranove roladice

V goveji zrezek, cvetačni pire

 

zelenjavo in meso cvrem na 1-2 žlicah olivnega olja

za solate uporabljam bučno olje in limono, včasih za spremembo vinski kis, včasih česen in poper

Količine ne omejujem, porcije so konkretne, ker drugače zelooooo rada jem.

 

Ker nekateri zadevo že obvaldate me zanima ali je kuhan pršut dovoljen?

 

lep pozdrav vsem

 

 

 

 

 

 

sladkatablica

blossom  

član od: 8.2.2009

sporočila: 383

2. apr 2015 11:58

sladkatablica je napisal/a:

zelenjavo in meso cvrem na 1-2 žlicah olivnega olja

sladkatablica

 

Raje popeci na minimalno olja in ga na koncu dodaj, da po nepotrebnem ne pregrevaš olja, ker se spremeni njegova struktura.

blossom

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

5. apr 2015 9:23

Sama sem en teden nazaj začela izločat škodljive OH iz jedilnika. V bistvu me je ena znanka usmerila na Atkinsonovo dieto, pa mislim, da mi SB bolj ustreza. Dejstvo je, da se mi je v 3 nosečnostih nabralo 10 kg viška, plus vmes so mi zaradi zdravstvenih težav uničili ščitnico. Poskušala sem z Montignacom, pa ni šlo. Pa take in onake režime. Ni šlo. Podzavestno pa sem vedela, da imam največji problem z neprečiščenimi OH, ki mi povzročajo tudi zadrževanje vode v telesu (spet povezano s tem, da nimam ščitnice). Zato ločevalna dieta zame ne pride v poštev. Sem se spravljala kar nekaj časa na to dieto, ker nisem verjela, da se da preživeti brez kruha, kromprija, pa se da. Pojem pa več, kot pišete tukaj gor. Pa ne gledam "list" z dovoljenimi živili (seveda bom jedla kuhan pršut, to so beljakovine). Vem pa, česa ne smem (OH v obliki kruha, testenin,...). 

Rada bi se dotaknila področja "light"izdelkov in nadomestkov sladkorja. Pri živilih z oznako light bodite pozorni na vsebnost sladkorjev in aspartama. Običajno se maščoba na tak način nadomešča. Večina nadomestkov sladkorja se je tudi pokazala za škodljivo (odsvetujem fruktozo, pri kateri možgani stradajo, ker jo telo ne zna presnavljati na enostaven način). Sama uporabljam majhne količine rjavega sladkorja oz. kokosovega. s stevio pa nimam izkušenj: me je na začetku odvrnilo to, da je bilo v pripravkih zelo malo stevie, ogromno pa nosilca.

Da ne bo težav z zdravjem in prebavo, pijem zraven še vitamine/minerale in indijski trpotec.

Z zanimanjem bom spremljala to temo in upam, da mi bo dajala voljo. 

 



emalisej



Sporočilo je spremenil(a) emalisej dne 05. 2015 09:34

Sporočilo je spremenil(a) emalisej dne 05. 2015 09:44

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. apr 2015 11:59

Emalisej,

če ti ni šlo z Montignacom - kako pa, misliš, ti bo šlo z Atkinsom? Rjavi sladkor se bo v tvoji dieti poznal popolnoma enako kot beli. In fruktoza bo ravno tako v redu kot rjavi sladkor ali beli sladkor ali kokosov ali agavin sirup, če jo boš pojedna pol ali eno žličko na dan.

Če se ti je 10 kil lepo počasi nabrlo v 10 letih, potem jih popolnoma brez muke lepo počasi lahko spraviš dol brez vsake diete, le sladkor in maščobe zmanjšaj in več migaj. In pri tem ostani tudi potem, ko bo teh 10 kil odplavalo - ker če zdaj razmišljaš, kako "eno runde diete stisnemo, potem pa bo", je to vnaprej izgubljena bitka.

Kar se "light" izdelkov tiče, imaš pa poplnoma prav. Edino, kar od njih postane light, je denarnica.

Sonja

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

5. apr 2015 18:38

Hmm, saj cukra sedaj ne jem. Uporabljam ga za ostale družinske člane. 

Žal preverjeno načela zdrave prehrane pri meni pomenijo samo, da ohranjam težo. Za hujšat (ker nimam ščitnice) prevejeno deluje samo tek, kateri pa mojemu telesu ne ustreza (poškodbe...). Aktivno telovadim 6x na teden s pomočjo programa na youtube.Telovadim dobra dva meseca-zelo se pozna na postavi, izgubila pa nisem niti deka. 

Mogoče mi Montugnac ni ustrezal, ker se mi je zdel preveč rigororzen. ali pa sama nisem znala sestavljati jedilnikov. Pri SB se mi zdi vse zelo enostavno in logično (ravno sem brala, kako postopoma uvajaš prava živila). Ne mislim hujšati na hitro,samo neko disciplino bi rada uvedla. Da znam reči ne sladkarijam- ne morem verjeti, da mi jih stalno ponujajo na vsakem koraku. In zavedam se, da to ni jedilnik za neko obdobje, ampak način prehrane za vse življenje. Sej sem napisala, da pojem več kot punce, ki so pisale svoje jedilnike- bi že drugi večer izropala hladilnik



emalisej

Sporočilo je spremenil(a) emalisej dne 05. 2015 18:41

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti