Testo za burek

burek_dostava  

član od: 7.4.2011

sporočila: 1

15. apr 2011 14:08

Živijo!

Malo berem vaše odgovore in vidim da so ljudje kar dobro obveščeni o tem, kako se pripravi dobro testo za dober burek. Moram poudariti, da je ZELO pomembno, da je moka čimbolj kvalitetna. Splača se plačati kakšen cent več za kg moke, saj je veliko od nje odvisno.

Druga stvar pa je, da mora biti testo pred vlečenjem (obvezno vlečeno testo in ne valjano, kaj šele listnato) dobro razpuščeno. To pomeni, da mora kar nekaj časa pred pripravo preživeti na sobni temperaturi oz. še bolje v bližini peči ali radiatorja. S tem dobi optimalno prožnost, katero nujno potrebuje, da se ga da dobro razvleči.

LP

(odstranjen del, ki je bil nedovoljena reklama)

Sporočilo je spremenil(a) burek_dostava dne 15. 2011 14:09

svenska  

član od: 7.11.2008

sporočila: 337

15. apr 2011 22:48

Z leti sem prišla do točno istega recepta za vlečeno testo kot Jade (nobenih jajc, samo moka, voda, sol in olje) in vlečeno testo kupim samo, ko delam baklavo (žal nisem profi kot moja mami, ki testo za baklavo naredi in suši sama). Ko je pri nas na jedilniku sirnica, zvečer naredim testo, ga dam v hladilnik in zjutraj pred službo ga razvaljam ter naredim 5 do 6 polžkov katere zložim na naoljen pekač (tisti črni štirikotni iz pečice) in spet nazaj v hladilnik. Mož pa potem kasneje speče, da imajo vse frišno in toplo za kosilo. svenska

zajček bine  

član od: 22.12.2012

sporočila: 1

22. dec 2012 9:15

ali mi lahko kdo pove toči recept za testo (koliko........ kaj....)

zajček bine

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti