Krema za pisanje po torti

zvonček  

član od: 2.4.2003

sporočila: 78

18. jun 2003 6:49

Noa! V kateri trgovini si kupila rumene mrvice? Jaz sem našla samo čokoladne in pisane. Kako pa naj drugače obarvam z rumeno barvo ali čem drugim. vesna š.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

18. jun 2003 14:10

Ahoj! Mrvice sem kupila že v Interšparu, v Merkatorju, v Astri. Ponavadi imajo rdeče, rumene in svetlomodre. Res pa je da že kakšne pol leta nisem kupovala tega. Ampak mislim da bi jih še morali imeti. Kakor se spomnim, je bil lonček, s prekati razdeljen na tretjine in v vsaki druga barva mrvic. Pa tudi posamično sem že kupovala. Najverjetneje boš to dobila v Interšparu! Pozdravček!

alenka1234  

član od: 14.5.2003

sporočila: 3

18. jun 2003 16:29

ja v vsaki trgovini so majhne steklenicke,ki imajo svojo aromo npr.jagoda,banana,....to zmesaj s sl.smetano in potem dobis barvo alenka platinovsek

zvonček  

član od: 2.4.2003

sporočila: 78

19. jun 2003 7:17

Če bi delala po slaščičarsko, bi morala zmešat veliko margarine in sladkorja v prahu in na koncu dodati aromo banane ali limone, vglavnem nekaj kar je rumeno. Sem pa iskala rumene mrvice v Šparu pa jih ni bilo, danes pa še grem v Mercator. vesna š.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

19. jun 2003 10:07

Ojej! Upam da boš dobila rumene mrvice. Če se boš pa kako drugače znašla, pa prosim sporoči kako! Lep pozdravček!

skrlj  

član od: 13.9.2001

sporočila: 24

19. jun 2003 16:13

Želatino pripravim kar tako na oko. Topiti se je ne sme na preveliki vročini, ker je potem slabega okusa. Želatina naj bi se topila že na telesni temperaturi, saj je osnova za svečke (zdravila). Obarvam jo z jedilnimi barvami (majhne tubice), nanašam pa jo s pomočjo injekcijske brizgalke, saj mora biti tekoča, da se lepo razliva. Če se strdi, jo samo malo segrejem, da je zopet tekoča. LP simi

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

20. jun 2003 14:15

Tadeja, želatina za utrjevanje preproste smetanove kreme za torto je tista v rumeni škatli v zrncih (20 dag), na eni strani je fotografija sadne torte s prozorno želatino na vrhu, na drugi pa aspika, žolce. Noter sta dve vrečki želatine v zrncih, vsaka po 10 dag. Priložen je tudi listek z recepti, kolikor sem preizkusila, kar drži. Le da je ta cela škatla količina za 10 in več tort, zato imam vedno slab občutek, da je dajem premalo. Zadnji recept notri je "Krema za torto". Piše, da 10 g želatine (tj. samo eno in pol žličke) namočiš v malo mrzle vode. Jaz sem dala malo več, kakšnih 18 g, vse skupaj v večjo skledo, pustiš, da nabrekne. Medtem zavreš 2.5 dl soka (jaz 3 dl vode z malinovcem). Vroč sok preliješ čez nabreklo želatino. Ko mešaš, se počasi raztopi. Od začetka so še kepice, čez čas jih ni več. Dodala sem še kakšna 2 dl zmečkanega ribeza in sladkor. Piše, da vse skupaj ohladiš. Naj te ne prestraši, da je vse skupaj čisto tekoče. Posebej stepeš 2,5 dl sladke smetane (jaz sem vzela rastlinsko 0,33 l). Ohlajeno tekočino počasi zmešaš med smetano. Vse skupaj sicer ostane zelo mehko, nič podobno kremi, bolj slabo stepeni smetani. Piše, da daš za 1/2 ure v hladilnik in šele potem namažeš torto. Po pol ure hladilnika je bila krema sicer malo bolj trda, vendar še vedno nič podobna kremi. Ravno lepo se je mazalo, kot dobro stepena smetana. V tej fazi sem vedno obupana (tudi pri skutni torti) in vsem napovem, da bomo torto jedli z veliko žlico in ne vilicami. Po vrhu sem posula ribez in zalila s prelivom za torte (sicer zopet želatina, preliv za torte se dela točno po receptu na vrečki, enako je kot za puding in vedno uspe). Vse skupaj sem dala v hladilnik. Po nekaj urah sem vedno znova presenečena. Ko snamem obod torte, krema lepo sama stoji, reže se z nožem, je lepo sadno osvežilna. Enako se mi dogaja pri skutni, ko skutno maso z želatino dobesedno vliijem na torto, čez nekaj ur pa se lepo reže. Še boljše, bolj sočno in prepito je drugi dan. Dela z želatino sem se vedno bala, vedno sem dvomila v rezultat, vendar kar gre. Če hočeš hitro strdljivo želatino, vzemi Preliv za torte, kjer na vrečki posebej piše "Hitro strdljivo". Res gre tako hitro, da imaš komaj čas preliti čez sadje na vrhu torte. Verjetno bi bilo dobro za pisanje.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

23. jun 2003 9:01

Ahoj! Vesna, upam da je torta-Pikachu uspela! Rumene mrvice sem videla v soboto v Interšparu v City-parku! Bile so sicer samo še ene, vendar se jih torej dobi! Jaz sem ta vikend naredila hčerki za 3. rojstni dan torto-klovna. Na njeno željo. Za spremembo sem uporabila Simin nasvet in torto premazala s smetano in jo nato porisala s čokoladno "konturo" in pobarvala oz. "zapolnila" z želatino (uporabila sem svetli tortni preliv) obarvano z jedilnimi barvami. Uspeh je bil 100%! Tortarski pozdravček!

zvonček  

član od: 2.4.2003

sporočila: 78

23. jun 2003 9:40

Moj Pikachu pride na vrtso v torek se pravi jutri. Sem pa se odločila za marcipan. In sicer ga bom razvaljala in obarvala z barvo. Ampak še vedno ne vem kako bo to zgledalo. Rumeni mrvic nisem našla, edino v Šparu sem našla rumene pikice, vendar premalo za mojega Pikachuja. Za rezervo pa bom imela vseeno margarino in sladkor, čeprav se sliši ,, grozno masno,,, če marcipan ne uspe. Ti sporočim kako je šlo. vesna š.

zvonček  

član od: 2.4.2003

sporočila: 78

26. jun 2003 6:50

Moram povedat, da je Pikachu super uspel.Oblekla pa sem ga z marcipanom in to ob 01.30 ponoči, ker so bile vmes nevihte in je zmanjkalo elek. toka. vesna š.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti