Marcipanova masa

neznan uporabnik

tema odprta - 13. jul 2009 11:47 | ogledi: 11.251 | odgovori: 19

Pozdravljene!

Imam eno vprašanje glede marcipanove mase, kako se uporablja, ali se lahko ovije torta z marcipanovo maso, tako kot ticina masa, kako naredite in iz česa naredite okraske za torto- orhideje? Hčerka ima ta petek prvi rojstni dan, in imam namen naredit sadno torto, samo ne vem kako okrasit.

Kupila sem si marcipanovo maso, v manjši enmbalaži, pa barve za barvanje testa in barve za pisanje na testo, srebrne in zlate kroglice kot okras.

Hvala vam že vnaprej.

Petra

pepa6

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

13. jul 2009 12:30

o oblacenju torte v marcipan bos nekaj prebrala tule: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1366 Nisem ravno strokovnjak v tem, mislim pa da orhidej ne bos mogla naredit iz njega, ker je marcipan premehak. LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

neznan uporabnik

13. jul 2009 13:08

Kaj pa doma narejena Ticina masa? Bi šlo iz nje narediti rože kale? Kdaj naredim okraske kako dolgo naj se sušijo. pepa6

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

13. jul 2009 13:24

Lahko jih narediš tudi iz marcipana, pozorna moraš biti le na to, da mu moraš v vsakem primeru dodajati sladkor v prahu (ne varčuj...) in zadeva ne bo premehka. Po moje je minus za izdelavo kal in orhidej le v tem, ker marcipan ni povsem bel.

Za ponarejeno tičino maso pa ne vem, ker je še nisem delala. Mislim pa, da bi bila za okraske kar OK, torto bi pa oblačila raje v marcipan.

Samo še za majhen nasvetek oz. mnenje. Za prvi rd bi bila pa morda ustrezna kar klasična smetanasta torta, pa gor postavljen morda kak že narejen (kupljen) okrasek iz marcipana, ali pa če kakšno otroško figurico iz marcipana oblikuješ kar sama. Na internetu (youtubu itd.) imaš veliko posnetkov, kako se izdela kakšna figurica in konec koncev potem to ni tako težko, kot se zdi. 

Nekatere punce pa se za svoje malčke odločijo kar tako, da postavijo na torto kakšno plastično igračko (npr. račko, pride zelo luštno), da se potem otročič lahko še z njo igra.

 

No, kakorkoli se boš odločila, veliko uspeha in seveda lepo praznovanje.

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

neznan uporabnik

13. jul 2009 14:05

S čim pa naj pišem na torto? Recimo da je smetanova torta. pepa6

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

13. jul 2009 14:46

Stopiš nekaj čokolade in jo daš ene tri žlice v navadno plastično vrečico - recimo tisto prozorno 1kg, in čisto, čisto majceno odrežeš vogalček. Da se prav krasno pisat, samo ne imej preveč vročo čokolado, ker preveč leze, pa še v prste te bo peklo. Zelo enostavno z nič stroški, pa tudi lepo kontrolirano lahko pišeš. Lepo praznujte, vanjatajnsek

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

13. jul 2009 23:15

Pepa6, na policah hipermarketov se dobijo sladka pisala v tubicah od Schwartaua in od istomenske firme tudi barve v tubicah. S temi lahko narediš podobno stvar, kot so pingvini na tvoji povezavi. Pišeš lahko s temi tubicami, notri so zelena, rjava, rdeča in rumena.  Obris narediš z rjavim pisalom, počakaš, da se malo posuši, notranjost pa najlažje pobarvaš s čopičem. Barvo daš v posodico, potem pa s tankim čopičem barvaš...

 

 

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. jul 2009 6:20

Ma pepa šesta ( dobrodošla ), kaže, da si nova v cukrpekariji. Za prihajajoči ( prvi ) hčerkin rostni dan, naredi kakšno enostavno sadno torto, okrasiš lahko tudi s sadjem, imeti moraš " brizgo " ( lahko je tudi vrečka ) z različnimi nastavki, da narediš brizgane okraske, kot na torti, ki si jo pokazala. Za enkrat pusti pri miru kakšne sofisticirane cvetove, do naslednjega rojstnega dne pa vadi,vadi, delaj torte in okraske in za en let boš že fejst napredovala. Enostavno: vaja dela mojstra ( mojster pa vajo ). Kot vidiš, tudi vprašaj, vse ti bodo povedale. Želim ti veliko lepih tort

ežoj

neznan uporabnik

14. jul 2009 8:14

Ja nova sem, kaj več kot okraševanja tort z brizgo nisem delala, in se želim malo na tem področju preizkusit. Je pa lepo, da mi pomagate. Hvala Vam pepa6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti