Take in drugačne teme

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

tema odprta - 10. jul 2009 22:05 | ogledi: 1.691 | odgovori: 16

Precej se je zaklepalo zadnje dni, me veseli, da je tudi nepotistična anketa padla tja kamor sodi, lepo.

Kakšen je torej kriterij za zaklepanje strani, kjer tema ni niti žaljiva in kjer se je avtor/avtorica sama odločila, da opiše datajl svojega življenja?

Ali to ne sme biti bolezen/skrb /socialna situacija?

Velja to za vse ali bomo neoddahljivo brali kar nekaj čez deset strani o glivicah?

In ali res nekateri lahko brez zaklepanja in pripomb servirajo opise svojih simptomov, diagnoz in terapij skozi več mesecev, skupaj s svojimi navadami, načinom preživljanja poklicnega in prostega časa, vključujoč tudi svoje travmatične otroške izkušnje?

Nadrobno opisovanje poklicnih pozicij/počitniških/oblačilnih/splošnostilskihpreferenc/ so pa kaže v redu?

Kvantanje tudi?

 

Prav res, katere so že brezpredmetne teme? A ta, da ena cista ni maligna? Fino ne, meni se ne zdi , da bi bila to prazna tema, mnogo mladih žensk je tako kot avtorica te takozvane brezpredmetne teme nekaj dni ali tednov stiskalo zobe.

A je res tako narobe če njo, pa še kakšno, ki se zaradi štreg na tem forumu ni upala niti vprašati, potolaži kakšna, ki je dala to ali pa kaj drugega, hujšega kot je zabitost za fiziko skoz?

nola

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

10. jul 2009 23:09

Teme kjer avtorica pove svoje življenje in zaradi mene razkrije svoje osebne podatke, se ne zaklepa, dokler so v pravi rubriki. In žal najdemo v forumu recepti/nasveti še vse kaj drugega.

Tema o cisti je bila zaklenjena ker se je zadeva (srečno) končala.

Zaklepajo se žaljive teme, lahko se prestavijo na stranski tir, če gre le za prepiranje brez hujših žalitev. Komercialne oglase brišemo takoj, teme brez vsebine ali neprimerne teme se tudi izbrišejo in/ali zaklenejo. Pod to sodijo zasebna vprašanja meni ali komu drugemu, pa se znajde na javnem forumu, ali pa da se odpre tema z vsebino: "Zakaj ste pa izbrisali mojo prejšnjo temo". To je balast.

Vse ostalo ostane in tega je največ. Nekateri skušate prikazati da se tukaj vse briše in zaklene, si lahko sami izračunate odstotek zaklenjenih tem. Tudi 99% tistih, ki pišejo nikoli ne dobijo ne opozorila niti se tema zaklene. Ker niso problematični. Problematična je manjšina sporočil v forumu.

Ta forum sicer ni demokratičen ampak deluje po lestvici. Če moderator zaklene temo je nespodobno, da se odpira potem 3 nove teme z vprašanjem: "Zakaj je bilo pa moje zaklenjeno". Moderatorji odgovarjajo zgolj administratorju foruma, dokler opravljajo funkcijo moderiranja. Administratorji se v glavnem trudijo narediti kaj novega na KulSlo, ne miriti hudo kri na forumu. Tako da v praksi se piše ZS moderatorju, če s čim niste zadovoljni. Moderator pa ni dolžan vsakič znova ko preseli/izbriše/zakleni temo pojasnjevati, zakaj je to naredil. Ker tako ne bi nikamor prišli.

Prihaja vroči val, upam, a se bo na Kulinariki ohladilo in kakšne dobrote hladile v hladilniku ;-)

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

11. jul 2009 0:20

nola,se podpišem po to Res,kakšne barve bo nohtek na nogi,pa da bo ja vsak drugačen,je pa tema,ki spada kuhanju goveje juhe. Sicer pa je tudi iz takih tem,kjer je neskončno razpredanje,o tem,kar sem zapisala,tudi razbrati,kakšno je življenje le teh.Prej ko slej se posledično zaradi premale doze egota dnevno pokažejo fizične posledice na telesu.Pa bodo skrivale svoje občutke pod lakom,šminko,trenčkoti.........??? sara_k

kozamurnik

sporočila: 2311

11. jul 2009 6:34

Tudi jaz se strinjam s povedanim,nola Z eno razliko: nima smisla postavljati takih vprašanj, ker razlik med enim ali drugim avtorjem teme NI Verjemi,kdor lahko. kozamurnik

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

11. jul 2009 10:27

Mene je tudi zelo pogrelo dejstvo, da je bila zaklenjena tema o krvomočnici. Res grdo od komentatork Ognjič, Vendelina in moderatorke, ki je takoj zaklenila temo, ki sploh ni sporna (po kriterijih, ki jih je naštel Jernej niti slučajno ne).

A pogovor o alternativnem zdravljenju z zelišči je bolj osebna zadeva kot razne druge nebuloze, ki jih trosijo vedno ene in iste uporabnice na tem forumu???

neznan uporabnik

11. jul 2009 11:21

kakor vidim, tema o krvomočnici ni zaklenjena? japaja

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

11. jul 2009 11:41

Včeraj je bila tema zaklenjena. Po našem odzivu so se moderatorji očitno odločili, da jo ponovno odklenejo.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. jul 2009 12:58

Vsak ima pravico, da razkrije svoje podatke, karkoli bi to pomenilo. Ampak potem naj prosim izvoli premisliti o tem, kako bo živel v nadaljevanju s posledicami tega. Npr, da se kdaj pojavi na kakšnem srečanju tega portala in pove, jaz sem pa ta-in-ta (pove nick) in potem takoj pade tista: aja, ti si imela pa cisto, a ne? Kako je pa zdaj z njo, a imaš še kakšno? Ali pa, jaz sem pa ta-in-ta - aja, a si ŽE noseča (in bognedaj, če ne bo)..... Pa takih sočnih se lahko še nekaj zgodi. Pa tista, jaz sem ta in ta, tole je pa možek, me je pripeljal... a si ti tista, ki si moža poslala na sterilizacijo, ups, ne, sorči, to nisi ti, to je ona druga, samo nick imata podoben.... Hočem rečeš, nekaj kar človek izreče, ga spremlja celo življenje, tudi takrat, ko sam na to že pozabi. Ampak nekdo drug ne bo. In bo to ob vedno nepravem trenutku potegnil ven. Ker se take stvari dogajajo že od nekdaj. Še pred internetom se je dogajalo, da je kdo kdaj komu kaj zaupal ali povedal v kakšni druščini in je šla vest okoli in potem se je servirala nazaj. Dajte no, ženske smo velemojstrice v tem in ne živite no v iluziji, da tega tukaj ni. Saj tole ni otroški portal, kamor pišejo otroci z omejenim naborom izkušenj, ali pač...? Skratka, tole, kar je nakazano v dveh odstavkih, to so posledice, ki jih mora vsakdo vkalkulirati, preden karkoli, ampak karkoli pove o sebi. Če ne zna tega kalkulirati, se bo pač naučil takrat, ko se mu bo nazaj servirala zelo neprijetna interpretacija kakšne njegove samorazkrite intimnosti. In to ni prijetno. Mnogo manj prijetno in mnogo bolj ostro kot so kobagaji resnice juniorske Vendeline in če katera še tega ne prenese, potem je verjetnost, da prenese resnično življenje, še manjša. In res bi bilo tudi zabavno križati zapise o razkrivanju intimnosti na eni strani in ostrih odzivih na temo razrkivanja podatkov kot so davčne številke in podobno. Po moje bi našli kar veliko kolizij. Vendelina jr.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

11. jul 2009 13:28

Ti sploh ne ločiš kaj je intimnost in kaj ni, če me bo nekdo en dan vprašal kako pa tvoje roke? Bom rekla super, hvala, malo bolj nerodno bi bilo, če bi me vprašal kako pa kaj tisti tvoj prijatelj, ali še spiš z njim?

To je draga moja intimnost, ko take in podobne reči preberem se križam! V bistvu se toliko tem odpre na tvoj račun, ker si vse prej kot prijazna in, če bi včasih našla kako lepo besedo bi bilo čisto drugače!

Še nekaj sem pozabila zapomni si, da tukaj ne iščemo ne zdravila ne zdravilca temveč lepo besedo!

 

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. 2009 13:28

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. 2009 13:31

neznan uporabnik

11. jul 2009 13:46

Jst pa če sem normalna, ne bom na nobenem srečanju KulSlo tulila :"Ej, živjo, a ti si pa tista, ki si mela vojaško vzgojo doma?! Sej niti ne zgledaš tko zoprna kot na Kulinariki deluješ? A to je pa tvoj mož? Sm pa mislna, da nisi poročena k tko čez desce pluvaš..?!" japaja

neznan uporabnik

11. jul 2009 13:48

Sm smeškota pozabila: japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti