Nasveti vendeline

tema je zaklenjena

sarin  

član od: 14.1.2009

sporočila: 114

tema odprta - 10. jul 2009 17:24 | ogledi: 1.654 | odgovori: 5

Vse lepo in prav,dober forum v katrem se piše marsikaj in pri zastavljenem vprašanju zasledim,da moraš izbrati temo kamor tvoje vprašanje spada.Nikjer nisem zasledila,da intimna vprašanja...npr.jaz sem spraševala o cisti in če ima kakšna podobne probleme,spadajo pod vprašanja,ki se naj ne bi pisala,saj je bila tema hitro zaklenjena,celo odgovor,da sem razburkala to stran in razkrila nekaj podrobnosti o sebi.

Prav tako je vendelina prosila,če se tema KRVOMOČNICA prekine!In se je,ker je vendelina tako rekla.Če bi jaz nekaj podobnega pripomnila,bi verjetno od moderatorke dobila odgovor,da to ni moj forum in da nekih pogojev ne bom tukaj postavljala jaz!

Torej predvidevam,da je vendelina ena od moderatork na tem forumu,ki hkrati svetuje in določa pravila.Zakaj se niste spotaknili pri temi o MJ(nikoli nisem bila njegova oboževalka,da ne bo kdo mislil,da omenjam to zaradi tega),ko je gospodična ali gospa napisala,da je najprej pomislila,da je razpadel.Moje mnenje je,da tudi žaljitev oseb(pa naj bodo slavni ali ne)ne spada v noben forum!

Tukaj naj bi si delili nasvete in se mi ne zdi sporno,če sem povprašala o težavah,ki jih imam,konec koncev sem upala na to,da se bo kakšna oglasila,ki je imela podobno bolezen in mi lahko svetovala.

Pa sem očitno brcnila v temo,verjetno zato ker je moje uporabniško ime sarin in ne vendelina.

sarin

piet  

član od: 2.10.2008

sporočila: 65

10. jul 2009 17:31

Se spomnite težav, ki jih je imela mamamia?
mamamia je napisal/a:
Riba-ribica, težave so se začele z občutkom vedno večje napetosti v trebuhu in občasnimi, potem pa vse bolj pogostimi bolečinami v "žlički", tik pod prsmi. Kot da bi bolel želodec. Na trenutke se mi je zdelo, da se bom razpočila, tako napet trebuh je bil. Potem je bila bolečina vedno bolj dolgotrajna in hujša, kakšna dva dni je trajalo, potem pa je bilo tako daleč, da bolečina sploh ni več popustila. Kot da ti nekdo nenehno dreza v odprto rano, niti za trenutek ni bolečina popustila, zdravnik je prišel kar domov, saj nisem mogla nikamor. POslal me je, s pravilno diagnozo (kar je zelo pomembno, saj potem na urgenci raziskujejo najprej v smeri, ki jo na napotnico napiše splošni zdravnik) na urgenco, tam so potem z ultrarzvokom in krvno preiskavo diagnosticirali slinavko in me obdržali. Pri meni je vnetje povzročila prevelika količina trigliceridov in holestrrola v krvi, sploh prvih je bilo daleč preveč (normalna vrednost je 1,7, jaz sem jih imela 36, torje 20 krat nad normalno vrednostjo), tako da moram zdaj upoštevati predvsem holesterolsko dieto. Ker pa imam nekaj malega težav še z jetri in žolčem, pač kombiniram. Ampak, kot pravi Lisa, zdaj bodo šele prišle do izraza sive kuharske celice, ko bo treba z omejitvami krojiti pestre jedilnike. Jaz sem večni optimist (zato sem tako hitro tudi okrevala); malo bom morala spremeniti način življenja in prehranjevanja, pa bo zdravje tudi služilo. Dekleta, hvala za prijazne besede, Mamamia mamamia
Hvala bogu, da jih je premagala, na forumu se je veliko govorilo o tem, tudi kakšen dober nasvet se je našel. Kako to, da moderatorjev in ostalih tozadevni (in še kakšen) forum ni nikoli zmotil, v zadnjem času pa so takšne teme v kali zatrte (pa še dokaj neprijazno)? piet

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. jul 2009 17:55

sarin, napisala si, da je s tabo vse OK, s tem je tvoja tema zaključena. In zaklenjena, da ne bo nepotrebnega pisanja. Sem mislila, da sem ti naredila uslugo.

Drugače pa ne natolcuj, tvoje pripombe so brezpredmetne. Temo pač mmoderator opazi, ko pride na net, ukrepa po svoji vesti, odgovoren pa je le administratorju in/ali lastniku strani.

Tale tema je pa brezpredmetna, take reči se pišejo admoinistratorju na ZS, če že.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

10. jul 2009 17:56

Ne bom zdaj trdila, ker je dolgo od tega, vem le, da je bilo moje prvo pisanje na forumu ravno o mojih težavah z rokami  in tudi ne mislim prilepiti sem gor kar sem povprašala, vendar bila sem obupana in sem dobila zelo prijazen odgovor iz strani Stasefrank in Sarabande katerima se še danes zahvaljujem!

Sarin, veseli me, da je s teboj vse o.k.!

Anamarija

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

10. jul 2009 18:04

Kot prvo, Vendy ni moderatorka, ampak ena od bolj glasnih članic z ostrim jezikom; nekaterim nam njen slog odgovarja, večini pač ne.

Jaz osebno večino tem preskočim, ker se mi zdijo nepotrebne in nepomembne, ampak na trenutke pa tudi mene kaj drgne, da se oglasim. Jernej je že davno povedal, da se je forum iz kulinarike razpasel na vsa mogoča in nemogoča področja, večina od teh je tudi po mojem mnenju, oprosti izrazu, butasta.

Marsikomu od nas je težko dojeti, da se je internet razpasel na vse konce in kraje, kjer lahko raznorazni posamezniki in posameznice, ki imajo IQ nižji od pritlikavega mongolskega skakača, postavljajo banalna vprašanja; to je naravna razlika med živimi bitji, da so nekatera bolj prilagodljiva, iznajdljiva, inteligentna, etc., od drugih. Charles Darwin je napisal nekaj lepih zgodbic na to temo. In ja, tudi jaz sodim v skupino, ki po eni strani s prezirom, po drugi strani pa s pomilovanjem gledam na osebke, ki so tako ali drugače omejeni - in prepričan sem, da marsikdo od njih lepše in lažje živi od mene ravno zaradi tega.

Zatorej, kot sem že enkrat zapisal, dajte se držat kulinaričnih tem na tem, kulinaričnem, forumu, ampak glede na to, da se je zadnja leta zadeva razpasla, če že misliš bit v skupini, ki teži, da je prikrajšana, ker "ne sme" pisati o prvi stvari, ki ji pade na pamet in s tem izkazovati svojo saprabolsko pametnost in se delati vrlo važno pomembnega v naši comjuniti, pardon, družbi, prispevaj 30€ za plus paket, ker tudi server, kamor se shranjujejo naši teksti, ni zastonj.

Howgh.

Drejček

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

10. jul 2009 18:33

Zdaj imamo 2 veliki skupini, kulinarične in nekulinarične forume. Nič ni narobe, če se postavljajo nekulinarična vpršanja v USTREZEN forum, ni pa prav, da se odpirajo teme, ki so prazne (vsebinsko). Tale je že ena od njih. Kot je dejala že Rimljanka, to sporočilo sploh ne sodi v javno objavo ampak na zasebno sporočilo moderatorja ali administratorja.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti