Čufte

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

tema odprta - 9. jun 2003 15:02 | ogledi: 6.520 | odgovori: 4

Ker imam doma same take, ki sicer jejo filane paprike, a vedno odstranijo meso paprike, sem sklenila da jih ne bom več delala, bi pa naredila čufte, vendar je problem v tem ker več ne vem kako se naredijo. Zato vas prosim za pomoč.

Morska deklica  

član od: 14.9.2001

sporočila: 114

9. jun 2003 15:23

Jaz jih delam takole: mletemu mesu dodam na drobno narezano čebulo, malo česna, peteršilj, poper in toliko drobtin, da je masa kompaktna. Oblikujem kroglice, ki jih potem na hitro popečem na malo olja. Potem zalijem s paradižnikovo mezgo in kuham, dokler meso ni gotovo. V omako dodam še malo peteršilja, origana, česna ali pa kakšne druge začimbe, ki so ravno pri roki. Solim, če je potrebno, če je paradižnik prekisel pa dodam še žličko sladkorja. Zraven pa pire krompir. Nekateri dajo v čufre tudi riž, ampak nam bolj paše brez. Irena

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

9. jun 2003 18:26

Živjo! Pri čuftah je ZELO pomembna dobra paradižnikova omaka! Jaz jo pripravim takole: malo olivnega olja 1 manjša čebula, 2 stroka česna na drobno zrezana jušne zelenjava konzerva paradižnikovih koščkov ali pelatov 3 jedilne žlice paradižnikove mezge začimbe po okusu (sol, črni poper v zrnju, lovorjev list, timijan, malo sladkorja, bazilika,...) Na olju zlato zapečeš čebulo in jušno zelenjavo. Dodaš paradižnik, česen in začimbe, zaliješ z malo vode in kuhaš pol ure. Medtem pripravimo čufte. Lahko iz mase za polnjene paprike, ali malo drugače; mleto meso malo olja čebula peteršilj jajca stara žemlja ali drobtine žlička gorčice, majaron, sol poper, Na malo olja zapečemo nasekljano čebulo. Odcedimo. Mleto meso premešamo z žemljo, ki smo jo poprej namočili v mleku in oželi, čebulo, peteršiljem, jajci in začimbami. Če je masa premehka, vmešamo drobtine. Oblikujemo kroglice, jih hrustljavo zapečemo na malo olja in jih vložimo v paradižnikovo omako. Jaz jo pred tem pretlačim, ali zmiksam. Kroglice v omaki kuhljamo še 10 minut.

Marinka  

član od: 3.9.2001

sporočila: 123

10. jun 2003 8:41

Recept je zelo dober.Rada bi ga dala v bazo,da ga še drugi lahko uporabijo. Prosim odgovorite, če smem. Marinka Pečjak

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

11. jun 2003 11:11

Lep pozdrav, gospa Marinka! Če ste mislila na moj recept, ga seveda lahko date v bazo! Osnovno idejo sem dobila v "Kreativni kuhinji", pa seveda dodala svojo "osebno notico"!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti