"javna" davčna številka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

9. jul 2009 13:19

Davčno število lahko zahteva samo izplačevalec že dodeljene nagrade, ne pa sam organizator igre. Taka zahteva je nezakonita, po mnenju Pirc Musarjeve.

Davča številka je zelo osebni podatek, vendar so nekateri prepričani, da imajo do njega pravico.

Finančne institucije seveda zahtevajo in tudi dobijo, ker gre tudi za denarene transakcije in obresti, ki so obdavčene.

Drugače pa velja, da sami odločate, ali boste sodelovali s firmo, ki od vas hoče nekaj, česar ne potrebuje. Enako je z EMŠO.

F r i n a

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. jul 2009 13:57

O, lejo frina, pogrešali smo te!

Drugač, okrog EMŠO in davčne številke: vsi v kup se neki strinjate in vzdihujete koliko vsi skupaj imate prav, pa varovanje osebnih podatkov in taka s*anja. Evo: jaz pa se ne strinjam z vami, sploh pa nimate prav.

Spomnite se, da živimo v kapitalistični družbi, ki je kontrolo državljana pripeljala do viška. Večina vas ima mobilni telefon. A veste, da mobilni telefon nenehno komunicira z postajami in sporoča vaš položaj. Kako pa veste, da tam en operater ne pritisne kakšen gumbek in vse lepo sliši kaj je slišati na razdalji, recimo 20 m od mobilnega telefona.Večina telefonov ima tudi fotoaparat. Kako pa veste, da sam ne slika, kar mu je zanimivo/naročeno. Ta zadnji uradnik na občini, lahko zve vse o vam kar ga zanima, sam gre v računalnik. Pa, a vam ni mal čudno, da telekomi nenehno ponujajo zastonj telefone ( češ le vzamite, moramo vas imeti pod kontrolo ). Pa kdo sploh krši človekove pravice? Vi, jaz? Jaz pa kvejčemu če zberem dovolj korajže in kakšno kratkokrilo natakarico po Jelcinovski uščipnem v rit, ona se ne bo ozirala na moje človekove pravice, kot barabe, ampak mi bo dala ( če je iz tapravega testa ) eno okrog ušes, da me bo minilo kršenje človekovih pravic. Človekove pravice kršijo države in uradni organi, policija in ostali. Razni ombudsmani in Nataše ( Pirc Musarjeve ) so le pesek v oči državljanom, češ, poglejte, ste zaščiteni. Kaj je to pomagalo Rajku Geriču, ki ga je nezakonito prisluškoval Kos! Kosu ni padel las z glave, ker je bil uradna oseba ( policaj ). Po drugi strani, recimo, zdravniki: že ni etično, da razpravljajo o tujih boleznih in to tudi ne počno, pa zaščita osebnih podatkov gor ali dol. Po drugi strani: kolk bom jaz oškodovan, če se bo zvedlo da v zgornji vilici imam dva zoba, ne pa treh. Ali, da imam drisko ali zaprtje. Dajte no, le država dela zgago, da nam zamaže oči.

Spomnite se tudi, kako je končal Dudajev ( ali pa je bil Basajev ): zadela ga je raketa, ko se je oglasil na mobilni telefon.

A ja, glede davčne številke: takoj je napišem, če je le mal možnosti da nekdo namesto mene plača davek.

Glede pisanja po forumih: napišemo kar sami hočemo. Če se enemu ljubi zbirat moje modrosti, kar naj. Skrivam ničesar ne ( no tisto za harem se je nekako zvedlo, pa kaj čem ).

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 09. 2009 14:00

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

9. jul 2009 17:55

Meni je pri vsej zgodbi najbolj zabavno to, da se tiste, ki tako radi pometajo pred tujim pragom, v 5 minutah najde s telefonsko, naslovom in celo fotografijo na internetu. Preverjeno lansko leto, ko se je spet metla vihtela pred tujim pragom. fresh

libra  

član od: 27.3.2004

sporočila: 155

9. jul 2009 19:52

Jaz pa pravim: Big brother is watching you.

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

10. jul 2009 21:13

Ežoj. se pa podpišem pod tabo. Sem pa hotla mal razvedrila in sem šla na kulinariko, pa glej ga  , danes so pa same take, da ti obrača .

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti