Maturantski izlet

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

29. jun 2009 11:13

spagon je napisal/a:

Absolventski izlet pa sem z lahkoto in brez premišljevanja izpustila. Pri teh letih nikakor ne bi mogla it na žur, kjer mi nabildani animatorji vsiljujejo razne pena partyje, srčki partyje, wet T shirt competition in podobne traparije, ki vse po vrsti namigujejo na seks. Pa meni take čredne ˝gremo zdaj na plažo vsi bosi in v mokrih majčkah plesat na Kingstone˝ situacije ne sedejo. Za mene je to žalitev moje inteligence :)

saša

Jaz sem pa bila na absolventskem, samo sem imela srečo, da sem imela krasne sošolce. Teh raznih 'sexy partyjev' se nismo udeleževali, ampak smo se zabavali po svoje. Zjutraj smo se ob 8h vstali (brez izjeme), najeli avtomobile in se po predlogih dveh sošolcev odpravili na pot. Videli smo ogromno, zabavali smo se neizmerno. Zvečer smo se vrnili in zažurali v enem okoliških diskačev, a brez pretiravanja in z dobro mero razuma. Spali smo izredno malo (smo potem vse doma 'noter prinesli'), ogledov smo imeli pa več, kot tisti, ki so šli na vse organizirane izlete (ki jih je bilo treba seveda zeloooo doplačati). Krasni spomini.

 

Maturantski izlet je bil pri nas prav tako ekskurzija. Šla sta dva razreda in dve krasni profesorici. Imeli smo se fino, ogledov je bilo dovolj, brez zabave pa tudi ni šlo. Jaz sem bila v tisti bolj 'zadržani skupini', ki se je fino zabavala brez alkohola in podobnih neumnosti. Je pa tako, da če ne bi bilo učiteljskega nadzora, jaz ne bi šla na tak izlet. Če bi se pa manjša družbica zbrala, potem pa ja.

Atina

neznan uporabnik

29. jun 2009 11:30

In koliko € pride en tak maturantski izlet, ekskurzija..? (z žepnino vred?) japaja

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

29. jun 2009 11:37

ta, na katerga se je nameraval sin udeležit stane okoli 370 € sam izlet(spanje, zajtrk in prevoz-ladja) s sabo pa naj bi imeli še 300€ masters

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

29. jun 2009 11:41

spagon je napisal/a:

Absolventski izlet pa sem z lahkoto in brez premišljevanja izpustila. Pri teh letih nikakor ne bi mogla it na žur, kjer mi nabildani animatorji vsiljujejo razne pena partyje, srčki partyje, wet T shirt competition in podobne traparije, ki vse po vrsti namigujejo na seks. Pa meni take čredne ˝gremo zdaj na plažo vsi bosi in v mokrih majčkah plesat na Kingstone˝ situacije ne sedejo. Za mene je to žalitev moje inteligence :)

Sva pa imeli s kolegico tisti čas dosti boljši in nepozaben absolventski road trip po Iberskem polotoku.

saša

Spagon

Mislim da v tem odstavku in Vendelininem postu tiči odgovor na vprašanje, zakaj fant iz uvodnega vprašanja ne vidi smisla v odhodu na maturantski izlet.

Vsi pač ne vidijo vrhunca svojega t.i. "prehoda v odraslost" v črednih, kot jajce jajcu enakih žurerskih izletih - na več ali manj enakih lokacijah, ob enakih animacijah in enakih koktejlih.

Moja ljuba 20 letna prijateljica je bila tudi ena redkih iz svojega razreda na eni od t.i. "elitnih" gimnazij, ki se ni hotela udeležiti ne maturantskega plesa, ne izleta. Sama je odločitev argumentirala takole: " po štirih letih prisiljene prijaznosti, grebatorstva in hinavščine v razredu mi še tak žur mojih "ljubih" sošolcev ne bo predstavil v lepši luči."

Evo, v svojem razredu se pač ni dobro počutila in je to tudi povedala - in pokazala.

Za denar, ki so ga starši (ki so jo v njeni odločitvi podpirali) namenili za slavnostne toalete na plesu, se je za nekaj dni s svojimi pravimi prijatelji odpravila noret na tehno partije v Zrće na Pagu. Tako je užila ves tisti "mus" - spanje na plaži, opoldanskega mačka, potovanje domov z zadnjimi cekimi - le "izzivanja" profesorjev pač ni bilo.

Mojca

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

29. jun 2009 19:33

jaz sem mu vseeno svetovala naj se izleta udeleži, ker maturantski je pa le res samo 1x v življenju in upam da če se bo odločil, da bo šel, da mu ne bo žal. zdaj pa naj se sam odloči. masters

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

1. jul 2009 11:38

Meni osebno so maturantski izleti milo rečeno neumnost. Dijak, oz. njegovi starši morajo globoko seči v žep, vidijo pa bore malo. Veliko ceneje je it ob Savo in se ga tam napit. Pa brez zamere. mejačka

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

1. jul 2009 12:13

Naš maturantski izlet je bil 14 dnevni po takrat skupni domovini Jugoslaviji. Bilo je enkratno..Joj, kdaj je že to bilo..

V vsakem razredu se formirajo skupine, ki se med seboj razumejo, imajo sorodna mišljenja, tudi glede tega, kaj od maturantskega izleta pričakuješ. Če ti ni do popivanja in žuriranja, se temu pač izogneš in si s somišljeniki organiziraš zabavo po svoje. Tako je bilo že v "mojih časih" in mislim, da je danes enako. To je zaključek enega obdobja in priložnost, da si skupaj s svojimi sošolci, med katerimi so tudi prijatelji. Če pa prijateljev ni med njimi in se ne štekaš z nobenim od njih, potem je pa res vprašanje...

Tudi naša dva nista bila privrženca pretiranemu žuriranju in pijančevanju. Vseeno sta bila nad maturanstkim izletom navdušena. Nekatere izlete so si  organizirali v lastni režiji, skratka vrnila sta se navdušena. Ogledali smo si ogromno fotografij, na katerih je bilo vse sorte...Ampak, imeli so se vsi fajn! Vsak po svoje...

Tanja05

Sporočilo je spremenil(a) Tanja05 dne 01. 2009 12:14

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

1. jul 2009 13:43

Naš je šel na maturantski izlet in bil navdušen. Čez dan so imeli organizirane izlete, zvečer pa... Videli so veliko (kot kažejo slike), doživeli pa tudi. Saj ne grejo vsi samo pit in žurat, čeprav tudi to paše zraven. Kaj pa maturantski ples? Naš pravi, da je imel od tega manj kot od izleta (pa ne mislim glede pijače). Torej je tudi to brez veze? Res pa je, da gre veliko denarja. Ampak roko na srce, a vse kar ste do sedaj plačali, je imelo velik smisel, oz. ste vedno imeli kaj od tega? lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti