Kaj vse jedo vaši kužki

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

16. avg 2010 21:10

mene pa zanima, če katera sama kuha svojemu pasjemu ljubljenčku, predvsem pa me zanima kaj- recept prosim. Naš kuža ima trenutno še konzerve in brikete, vendar bo zaradi težav (vnetje analne žleze), moral postopoma malo zamenjati prehrano. Mogoče bi odprli tudi novo temo-pasja kulinarika itd.. Zanima me še kolikokrat jih kopate in kaj dajete svojim ljubljenčkom za lepšo dlako. onaon Ne veš, kaj zmoreš, dokler ne poskusiš.

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

16. avg 2010 21:17

obstaja knjiga - pasja kuharica (nekaj podobnega) in je notri kar precej receptov. Lizzie

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

16. avg 2010 21:34

Naš kuža je dobil pol leta nazaj neko alergijo,zadaj na hrbtu se je spraskal do krvi.Šli smo k veterinarju,ki je predpisal antibiotike in doživljenjsko dieto-kuhan riž na vodi(nesoljen)in kuhana riba(vitki som ali oslič)ali kombinacija krompir,riba. Odločili smo se za riž in vitkega soma.Riž zato ker ga lahko več skuham in hranim v posodi vsaj tri dni in vitki som zato ker nima neprijetnega vonja,ko ga kuham in ga kar zmešam k rižu v večjo posodo,zaprem in imam za tri dni mir.Smo bili v strahu kako bo to hrano prenesel in prenašal pa lahko povem,da doslej ni bil nikoli toliko nor na nobene brikete ali kaj podobnega kot je na riž in ribo. Je sicer malo več dela s kuhanjem,brikete daš v pasjo posodo in je stvar rešena.Priznam,da včasih zmanjka dietne zaloge in dobi brikete za tisto silo,vendar se potrudimo,da je v pasji skodeli zopet njemu primerna hrana. Kar se tiče kopanja....ker imamo alergika naj bi ga kopali 2 krat tedensko z šamponom za alergične pse pa se tudi tega ne držimo čisto po pravilih.1 krat na teden zadostuje,včasih na 14 dni in je zaenkrat zdrav,živahen in predvesem nagajiv Se strinjam,da bi odprli temo"pasja kulinarika" in bi vsa vprašanja glede naših ljubljenčkov reševali tukaj!Sem za! žoja

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

16. avg 2010 21:49

Jaz tudi naši kuham. Večinoma piščančje vratove/piščančje želodčke/ribji file (v hoferju se dobi 1 kg zmrznjenega za cca 4 evre), od ogljikovih hitratov pašto/riž/ajdovo kašo/ješprenj, od zelenjave pa vse po vrsti razen gob. Najprej s sekljalnikom na majhno seseljam zelenjavo, jo dam v lonec, dodam meso in OH ter zalijem z vodo toliko, da je vse pokrito. Dodam petršilj, druge začimbe po trenutnem navdihu, če se spomnim, še malo suhih brusnic. Kuham toliko, da je pašta/riž skuhan, takrat dodam še ne kaj nasekljanih strokov česna. Običajno kuham za tri dni skupaj in hranim v hladilniku. Čez ji vsake toliko polijem malo navadnega jogurta ali pa ribje olje (kupljeno v lekarni na liter).

Drugače nekaj idej za pasje jedilnike: http://www.galganeka.si/recepti-recipes.html

Tudi jaz sem začela kuhat, ker je imela naša male težavice, nobeni briketi ji niso zares ustrezali, vedno je imela mehko blato. Posledično so se ji ves čas mašile paraanalne žleze. Od kar kuhamo, teh problemov ni več (trkam), dlaka se ji pa sploh sveti.

tjas

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

16. avg 2010 22:01

Pozabila sem povedat,da po tej hrani,naš kuža malo več lula,kar je logično.Zato ga peljemo večkrat ven,ampak nimamo druge izbire žoja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti