Sem pa očitno res malo čudna...

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

24. jun 2009 11:11

Ja, nekako tako je bilo... Tisti, ki ga nismo imeli smo ga kritizirali, tisti, ki so ga imeli, so ga hvalili.

Zdaj ga imam tudi jaz že več kot 20 let in si sploh ne predstavljam, da bi ga dala stran. Posoda ni nič bolj uničena, le kozarcev in pribora rabiš malo več, če ravno ne pomivaš vsak dan.

kobra 1

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

24. jun 2009 12:57

Prav tako, kot pravi Kobra - 25 let ga nisem imela, zadnjih 10 let ga imam; trenutno je že 2 meseca pokvarjen... Prej sem ga grajala, potem mi je bilo fajn, ker ga imam... sedaj pa sploh ni kakšne panike, da pod "mus" moram kupit drugega.

 

Pozdravček!

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

24. jun 2009 13:30

jancka je napisal/a:
Če ne drugega, je pomivalni stroj veliko bolj higieničen.

Ne vem, če se strinjam. sploh ko prebiram tole - nekateri zlagajo noter posodo čez teden, vklopijo ga samo za vikend ali vsak drugi dan... smradu, ko odprejo stroj, si raje ne predstavljam.

tulka

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

24. jun 2009 13:38

Elaphus, tudi pri nas smo bili kar nekaj časa brez. Ko smo se selili, me je mož hecal, da ga kupiva, pa nisem bila za stvar. Zame je bilo to metanje denarja skozi okno. Potem sem bila kar nekaj časa v bolnici in mož se je odločil in ga nabavil. Ugotovila sem, da sem prej metala denar skozi okno, saj je bil bojler stalno prazen. Zdaj bi ga težko pogrešala. Higiena.....ja, higieničen je pa toliko, kot ga sam vzdržuješ. jana

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

24. jun 2009 13:39

Tudi jaz sem prej negodovala in peš prala posodo. Potem smo menjali kuhinjo, ene 9 let je od tega in seveda je mož kupil pomivalni stroj, češ da peš več ne bo pral, ko me ni doma. Najprej mi je bilo hecno, potem pa sem začela z njim uživati. Danes ga ne dam več ven. Posodo perem po potrebi, kakšen dan 2x, včasih pa 2 dni ne. Posodo en dan zložim v stroj in dam na program splakovanje, če je je premalo za pranje. Potem ga samo dopolnjujem in zvečer na drugi dan prižgem. Še nikoli ni posoda smrdela ali pa stroj. Ga pa redno čistim, posodo mi super lepo zapere, tudi kozarce in rostfraj. Je pa pomembna tudi sol za stroj in pa tablete. Najbolj se mi pozna, ko menjam sol za kako drugo, manj kvalitetno.

Kyara

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

24. jun 2009 13:40

Tulka, v tem primeru pa je res boljše da ga nimaš in da peresš enkrat na teden ročno!

Jaz imam 2-3 stroja na dan in mislim da sem s tem veliko povedala, da sem zelo malomarna

 

Ja, in še nekaj porcelan, kristal pa noži niso za v stroj, jasno da se potem posoda uniči!

Anamarija

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

24. jun 2009 14:02

Da se navežem na prej povedano...

Vsaj kos posode, ko ga dam v stroj, ga pred tem splaknem pod tekočo vodo.

V pomivalni stroj nisem nikdar dajala posodo, da je stala prek noči. Če je ni bilo dosti, da se stroj vključi, smo posodo oprali na roke. Nikdar ni stalo do jutri! To mi je tako neapetitlih. Meni je pomembno, da je oprano in očiščeno vse, ne pa da sama pred seboj skrivam umazano posodo v stroj.

Enkrat na teden ali na dva tedna sem stroj vključila na "prazno", s tem da sem v posodico za tekočino vlila kis in notranjost pošpricala s kisom.

 

Pozdravče!

neznan uporabnik

24. jun 2009 14:06

Uf, ja, če je pomivalni stroj odlagališče umazane posode, vzamem tole o higieničnosti nazaj. Mislila sem pa na temperaturo vode, ki opere posodo. Veliko znancev pomiva posodo v tako mlačni vodi, da potem zlijejo ogromno razmaščevalca, če želijo sprati maščobo. Fuj. Je pa res noro, kakšna razlika je med tabletami. Ena znamka nam je vztrajno puščala lise in smo že hoteli okriviti stroj. Pa zamenjamo znamko - in je posoda kot nova. jancka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

24. jun 2009 14:09

Razen nožev, kristala in res umazanih piskrov perem vse v stroju, in se posoda ne uničuje. Seveda je odvisno tudi od kakovosti posode, kozarcev in loncev ter detergenta, ki ga uporabljamo. Vsekakor sem z vsemi štirimi za pomivalni stroj, čeprav se tudi pri nas dogaja, sploh če sva samo dva, da akr sproti na roke pomijemo, sicer bi, ko otrok ni doma, trajalo tudi tri ali štiri dni, preden bi bil stroj poln. Ob običajnih dnevih perem naš pomivlani stroj skoraj vsak dan. Mamamia mamamia

bisagolf  

član od: 16.11.2008

sporočila: 135

24. jun 2009 14:48

Odtok in vse tiste cevi za pomivalni stroj sem imela cca 10 let, edino pomivalnega stroja ne. Potem pa sem premišljevala pa zakaj prekleto ga ne bi imela. In tako sem pred dobrim letom dni kupila nov pomivalni stroj, nato pa še novo pečico ter steklokeramično ploščo, čeprav je stara pečica ter vgradna plošča en kuhalnik elektični ostali trije pa na plin delovalo brezhibno. Ja, že doooolgo časa sem imela željo imeti steklokeramično ploščo ter pomivalni stroj. No zdaj smo se pa pred dvema mesecema preselili, (seveda pomivalni stroj je šel z mano) samo ga še ni nihče priključil, treba urediti odtok ter cevi. No kako ironično, a ne? Prej sem imela odtoke ter cevi samo pomivalnega stroja ne, sedaj pa imam pomivalni stroj, pa nimam odtokov za pomivalni stroj. In kaj mislim o njem. Se da živeti tudi brez njega, je pa včasih res v pomoč, ko se ti nabere tista posoda, jo daš samo v stroj pritisneš tipko in že se pere samo. Med tem časom lahko postorim kaj drugega ali pa grem počivat bisagolf

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti