Sem pa očitno res malo čudna...

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

23. jun 2009 21:19

Joooj, mamaF, kot bi jaz to pisala - se popolnoma strinjam. Kar se piknikov in podobnega tiče, sem se naučila sprejeti pomoč, ko mi jo ponudijo (in to je vsakič), zato so stvari hitro pomite in pospravljene.

Če posodo sproti pomivaš, se nič ne zasuši in jo z lahkoto opereš. Tudi vode v tem primeru ne porabiš ravno blazno veliko, če le misliš na to.

Ko bodo otroci večji se mi zdi prav, da se jih nauči delati in pomivanje posode je čisto v redu zadolžitev (da ne začnemo takoj z ribanjem tal ). Še bolj fino pa se mi zdi, če vsak pomije za sabo, v kolikor je to seveda mogoče.

tulka

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

23. jun 2009 22:29

mi smo trije, pa tud nimamo pomivalnega stroja, niti ga ne pogrešamo. Čez teden bolj malo kuhamo, ob vikendih pa več al manj sproti pomijemo in to je to. Če nas je pa včasih malo več za mizo, pa tud ni taka katastrofa pospravit. Saj se to ne zgodi pogosto. Pač stroj je ena taka razvada kot mobitel, računalnik, garmin... vida70

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

23. jun 2009 22:32

Mi je pa pred nekaj leti prijateljica, ki je zbolela in tudi umrla za rakom povedala, da ji je zdravnica odsvetovala uporabo pomivalnega stroja. Zakaj to, se nisem kaj dosti poglabljala, ker ga nimam, a je katera že kaj podobnega slišala?korenckova

 

Mojemu sosedu ,ki je zbolel za rakom in na žalost tudi umrl,je zdravnik odsvetoval uporabo teflonske posode.Je vso odstranil ,pa ni nič pomagalo.Za pomivalca ,pa niso nič rekli.

lp goga

pat  

član od: 5.9.2006

sporočila: 204

23. jun 2009 22:34

jaz pa ga imam že 20 let. Zelo sem se ga branila, potem pa mi je bilo za vsako leto žal, da ga nisem prej kupila. Mislim, da se šele potem ko ga imaš zavedaš, kaj si zamudil. pat

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

23. jun 2009 22:36

tulka je napisal/a:

 

Ko bodo otroci večji se mi zdi prav, da se jih nauči delati in pomivanje posode je čisto v redu zadolžitev (da ne začnemo takoj z ribanjem tal ). Še bolj fino pa se mi zdi, če vsak pomije za sabo, v kolikor je to seveda mogoče.

tulka

Res je, Tulka. Meni se že itak zdi, da premalokrat izkoristim njune sposobnosti (pa nista več malčka, daleč od tega-10 in 12 let). Vsaj posoda, občasno sesanje in podobno jima "pripada ".

Sem ju pa že od malega "zdresirala", da skodelice, iz katere sta jedla Čokolino (in ga še zmeraj, vsako jutro) obvezno vsaj napolnita z vodo v pomivalnem koritu, če je že ne umijeta. Ker mi ni hujšega kot "špahtlati" tisto prilepljeno in par ur zasušeno skorjo s skodelice. Sta morala kar sama očistiti zadevo, če sta pozabila na "odmakanje", pa sta hitro ugotovila, da sprotno umivanje vzame manj časa in predvsem maminega teženja, hehe.

No, pa še nekaj koristnega imam pri hiši - na hodniku sva z možem vgradila zelo globoko keramično kvadratasto korito (ki je sicer namenjeno ročnemu pranju oblek) in meni pride zelo zelo prav pri pranju in po potrebi odmakanju pekačev iz pečice. Tako vsaj nimam vsakokratne poplave zaradi umivanja pekača ob kuhinjski pipi (to pa mi res ne uspe brez poplave).

 

Sem pozabila prej napisati. Moja tašča ima pomivalni stroj že 20 let, pa je navajena vse sproti pomivati na roke. Stroj uporabi parkrat na leto (ob večjih obiskih, zabavah itd.) - skratka ob enakih priložnostih, kot bi ga uporabila tudi jaz. Enostavno se ni nikoli navadila umazane posode odlagati v stroj, in pravi, da ji gre bolj hitro od rok ročno pomivanje.

Mojca

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

23. jun 2009 22:45

haha mamaF dobr jih maš to zdresirane. ne zezam se, res mi je všeč. tud sama bi se tega poslužla.. oz se najbrž eenrkat bom. bannanna_v_slo ;)

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

24. jun 2009 1:05

Tudi jaz nimam pomivalnega stroja. Zanima me, če ga imate tisti, ki živite sami - nekaj namreč razmišljam o tamalem nadpultnem (ni prostora, kuhinje pa ne grem razbijat, pa ne vem, če se mi potem le-ta sploh splača).

MamaF, k vam pa splooooh ne paše (komaj čakam, da kuhinjo spet vidim v živo :)))))))))))

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

24. jun 2009 7:41

Mi ga imamo in ga ne damo! V uporabi je včasih tudi večkrat dnevno. Če ne za drugega, je dober za odlaganje umazane posode in kozarcev. Ko pa je posoda pomita, je pa že večji problem, kdo bo stroj spraznil. Vsaj pri nas je tako. Da nekateri stroja nimate, ni nič čudnega. Še dobro, da smo si tako različni, da je življenje pestro. Ko pa se enkrat razvadiš s to tehniko, je težko ubrati staro pot nazaj. lp rolada

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

24. jun 2009 7:50

Par let sem bil brez pomivalnega stroja, pol sem nabavil tamalega: jaz sem razočaran, premal gre v njega, čeprav živim sam. Morda si ti katka bolj disciplinirana in boš zadovoljna. Posebej je slabo, ker ni nobenega mesta za piskre ( klasičen pomivalni ima dva nivoja, pa spodaj je mesto za piskre, ta pa ne ). Pa če že katera uživa v pomimavanju, lahko se pri meni oglasi kadar če, zmeraj lahko uživa ( beri: zmeraj imam umazane posode ).

Drugač, katka, na pultu tist srtoj zasede precej prostora, jaz ga imam pod pultom. Če ga boš nabavljala: prej preberi v navodilu kako visoko mara bit odtok ( na pamet se mi zdi, da mora bit cca 10 cm nad podnom stroja ).

ežoj

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

24. jun 2009 8:14

Jaz ga tudi nimam in ga ne bom imela. lp vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtTrixi
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti