Dopust na otoku murter (jezera-lovišća)

cimetovka  

član od: 14.12.2006

sporočila: 71

tema odprta - 18. jun 2009 20:36 | ogledi: 9.420 | odgovori: 3

Zdravo,

ker vedno znova dobim koristne nasvete glede različnih stvari se tudi tokrat obračam na vas z željo, da bi mi kdo iz lastne roke povedal kako je na otoku Murter in sicer v kraju Jezaero-Lovišća. Zanima me kakšna je plaža ali je primerna za majhne otroke? Kako je s trgovinami?

Sem že malo pobrskala po netu, vendar bi vseeno rada slišala vaša mnenja.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.

cimetovka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. jun 2009 23:17

Zdravo! Zadnji dve leti sem letovala v tem naselju in ne morem reči, da bi bilo slabo, ne vem kakšnega luksuza pa tudi ni. Plaža naj bi bila prodnata, ampak dejansko so v zaliv navozili kar precej ostrega gramoza, tako da na vsak način za otroke vzemite copatke ali sandalčke za v vodo; sicer je pa dno peščeno. Trgovina je v naselju, sicer imajo "vse", vendar je izbira bolj slaba (no, od lakote ne umreš, tudi če kupuješ samo tam, ampak za vsak malo večji nakup je treba vzeti pod pod noge). Marketi v Tisnem in Murterju imajo pa vse. Se pa lahko hraniš v restavraciji in se tako rešiš nakupovalnih skrbi. V apartmajih je sicer vse osnovno, kar potrebuješ, ampak vseeno se raje dobro opremi z noži in električnimi podaljški in razdelilci (v apartmaju za 3 osebe je ena vtičnica v kuhinji in ena v spalnici, nočne lučke so take, da pri njihovi svetlobi večina odraslih ne more brati...). Senca sicer načeloma je, ampak je tam avtokamp in v glavni sezoni se s plaže nimaš kam umakniti, tako da sončnik zelo prav pride. Če tudi na morju ne moreš brez interneta, se pripravi na vrsto: na razpolago je 1 računalnik. Osebje je pa zelo prijazno, vsi po vrsti. Na splošno pa - meni je bilo všeč in bom še šla. Lep pozdrav, Sonja

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

19. jun 2009 9:01

Kdaj pa greš, Cimetovka? Mi smo v Tisnem od 25.07. in če boš kaj življensko nujno potrebovala, se lahko oglasiš. Kot sem prebrala pri Sonji, je v Tisnem malo večja izbira. Malčica

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

19. jun 2009 13:25

Mi gremo skoraj vsako leto za nekaj dni na Murter, v Lovišća. Prva stvar, ki me je tam impresionirala, je mir. Res, ponoči se SPI. Voda je precej topla, ker v zalivu stoji. Plaža je ponekod lepa, drugje malo manj, ampak se da najti lepo (nikoli ni neznosne gneče). Sposodite si lahko pedoline, igrate mini golf, zvečer imate animacijo na recepciji, če vam paše (meni so take stvari , ampak če imate majhne troke, zna še kako prav priti, hehe), pa vodno aerobiko itd. Skozi kamp pelje ob vodi krasna pot do bližnjega kraja (sem pozabila ime), kjer lahko kolesarite, tečete ipd. Psi v kampu so dovoljeni WC in kopalnice so čisti, na razpolago so štedilniki...  V trgovini sem našla vse, kar sem potrebovala, osebje je izredno prijazno.

Nam je zelo všeč, ampak za nekaj dni. Potem nam postane dolgčas.

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti