Darilo za učitelje

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. jun 2016 14:42

Veš kaj, marjja,

debatiraj po temi naprej, ne pa da spreminjaš poste za nazaj, ker potem vse skupaj res nima smisla.

Trdno stojim za tem, da če napišeš, da je" učiteljski poklic najbolj popljuvan danes" (kot je bilo v originalnem postu, preden si ga spremenila),  to je javkanje in pretiravanje. In če se zaradi takih trapastih komentarjev preganjate po sodiščih - ja bog vam pomagaj, ampak sodi v isto kategorijo.

Sonja

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

8. jun 2016 15:43

Prvič slišim, da je učiteljski poklic najbolj popluvan.  Sem vedno mislila, da je to poklic zdravnikov, ker se ogromno govori v družbi in tudi po medijih. Kar pa se tiče daril, se podpišem pod marjjin post, ker piše, da ne potrebujejo daril. Saj so se šolali zato, da otroke učijo ne pa, da na koncu šolskega leta prejmejo darila.

 

mamazeljka

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. jun 2016 17:01

Sorry, nisem spreminjala besedila posta, se motiš, res pa je da mi je šlo pri kopiranju nekaj narobe, ko sem podčrtovala. Tega  ne počnem, ampak stojim za svojimi besedami. Še enkrat: zapisala sem- prisežem: enega najbolj popljuvanih.

Ne vem pa, zakaj bi se morali pustiti žaliti, kolegica je pač dala prijavo na sodišče zaradi razžalitve časti. Trapast komentar je pa nekaj drugega, ne vem, če bi ti požrla takšne izjave od mene, na primer??? In grožnje z udarci?

No, ti itak najbolje veš.

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. jun 2016 18:09

 

A ti res misliš, da recimo gospa na okencih na upravni enoti, socialnih delavk, policistov, reševalcev.... ni še nikoli nihče ozmerjal, četudi zato, ker so samo opravljali svoje delo? Da z njimi so pa vsi vedno prijazni? Če si v javni službi, moraš pač kdaj kaj tudi požreti na svoj račun, in višje si, več je tega.

Na forumih je pa tako, da si mnenje o drugih ustvarjamo samo na osnovi tega, kar napišejo. Vsi. Tudi ti pa jaz. Vsak napiše, kar misli, kaj si drugi mislijo, je pa stvar drugih. Ne vemo, kako so videti ljudje na drugi strani, kaj počnejo, kako živijo. To je pač posebnost takih forumov, da funkcionirajo popolnoma drugače kot odnosi v živo.

Zanesi se, ne bi te tožila. In na forumu me lahko tudi pretepeš. Kar koli napišeš in narediš, moje časti s tem ne žališ. Če katero, potem kvečjemu svojo. Velja za vse.

Sonja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. jun 2016 18:17

Zašla si s teme, pa vendar, z zapisanim se strinjam. Normalno, da smo bili vsi že ozmerjani, tudi upravičeno, vendar, razmisli, a bi ti res vse požrla??  Pa ne govorim o forumu, o resničnem življenju govorim.  NIKJER ne pišem, da smo samo učitelji ozmerjani. Res priporočam natančnejše branje postov.

 

P. s.: Še vedno ne želim daril.

marjja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. jun 2016 6:24

marjja, smo razumeli, že prvič.  Če se trditev prevečkrat ponavlja lahko izpade že kar sumljivo.  

Meni je sploh večina takih  kolektivnih obdarovanj izven družine čisto mimo. Ne rečem  nekaj koristnega  dolgoletnim sodelavcem in prijateljem za poroko, spominski predmet  za odhod v penzijo, mogoče je še kaka taka prilika, ki mi trenutno ne pade na pamet.  Ampak kar tako ob vsaki priložnosti "da ne bomo grdo izpadli" in da se v isti koš vtakne vse, tudi tiste, ki komaj vežejo začetek in konec meseca, to se mi zdi enostavno grdo. V "mojih" časih so darila nosili le starši tistih otrok, za katere je obstajala bojazen, da razreda ne bodo izdelali - seveda še pred zaključkom redovalne konference.  No pa eni učiteljici v 6. razredu, ki smo jo imele zelo rade, smo za poročno darilo punce kupile 5 tetra plenic (za več nismo zbrale denarja), zardevajoč, kako vendar vemo, da je že noseča.

 

 Verjamem, da večino učiteljev darila spravljajo v zadrego, enako sem pa prepričana, da jih je kar nekaj, ki so prav z veseljem sprejemali zlatnino in podobne vredne predmete.  Tudi učitelji so samo ljudje s povprečno enakimi napakami, kot vse drugo ljudstvo. In tisti z močneje izraženimi napakami mečejo potem slabo luč na vse, četudi jih je morda le slab odstotek. 



Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 09. 2016 06:28

milja44  

član od: 2.1.2014

sporočila: 152

9. jun 2016 11:23

Cila, bravo . Imaš moj podpis.

Če jaz želim izraziti zahvalo, potem napišem zahvalno pismo. Pa naj si bo kirurgu, ki me je uspešno operiral, ali pa samo učiteljici. Deluje!

milja44

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

9. jun 2016 11:56

milja44 je napisal/a:
Cila, bravo . Imaš moj podpis.

Če jaz želim izraziti zahvalo, potem napišem zahvalno pismo. Pa naj si bo kirurgu, ki me je uspešno operiral, ali pa samo učiteljici. Deluje!

milja44

Kje so potem še prijazne prodajalke, pa smetarji na tvoji lestvici?

rimljanka

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 276

9. jun 2016 22:14

Meni, prodajalki, ni še nihče napisal zahvalnega pisma, smrk, smrk... No, mogoče pač nisem prijazna. Pa tudi pisma kritike ne. Kam potem sploh spadam? Aha, v tisto sivo slovensko povprečje....

181604

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

9. jun 2016 23:10

Kam potem sploh spadam? Aha, v tisto sivo slovensko povprečje....    Nikakor in niti slučajno, zame je vsako delo zelo, zelo častno, kajti vsi koristimo usluge tistega, ki to delo opravlja, sicer pa, kdor danes , v teh slabih časih sploh še ima delo, oz. sluzbo, je lahko samo vesel in si zeli, da bi ga imel še dolgo časa.  

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti