Darilo za učitelje

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

7. jun 2016 9:00

Moja sestra je od svojih ucencev (nizji razredi osnovne sole) za porocno darila dobila album, v katerem so slike vseh dogodkov, ki so jih v tem letu skupaj preziveli (Miklavzevanje, bozicnica, izlet, sportni dan, podeljevanje bralnih znack.....), in (porocne) risbice otrok. Darila je bila izredno vesela.

ribica

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

7. jun 2016 16:35

http://www.24ur.com/novice/slovenija/vcasih-so-uc

 

Prebrati je treba tudi komentarje,pa dobimo enega najbolj popljuvanih poklicev danes. Ali zdaj razumemo, zakaj učitelji NOČEMO daril?



marjja

Če smo že natančni! Ne vem, kje vidiš javkanje in pretiravanje. Ampak pri tebi smo takih izjav že vajeni, ko zmanjka drugih argumentov, če se s čem se strinjaš.

Konkretno, bila sem ozmerjana z "državnim parazitom", kolegica z " golaznijo, ki krade državni denar", (zadeva je na sodišču), pa še kaj bi se našlo, ampak, to je seveda pretiravanje in javkanje.



Sporočilo je spremenil(a) marjja dne 08. 2016 12:48

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

7. jun 2016 17:39

Šmrc, šmrc, šmrc. Saj malo se tu pa tam vsak smili sam sebi, ampak pretiravati pa tudi ni treba.  Vsak svojo službo zelo dobro pozna, drugih pa ne kaj prida in se mu zdijo takooooo fajn in sploh, ker se jim sanja ne, kaj nosijo s seboj. Kdor ni nikoli učil, pač ne ve, kako je na drugi strani katedra. Kdor ni nikoli 8 ur skupaj pobiral smeti za drugimi ali ravnal asfalta v poletni vročini ali zlagal brusnih diskov v škatle, ne ve, kako to gre. Je ni službe, ki bi bila samo fajn. Tudi ti fuj komentatorji so šli skozi šolski sistem in skozi roke nebroja učiteljic in redkih učiteljev, pa je pač iz njih ratalo to, kar je. Bog pomagaj, če imaš premalo pameti in preveč časa.

A zdaj razumemo, zakaj naše učiteljice masovno bežijo v privatni sektor in industrijo? ...... čakaj čakaj: a res?  Saj ni treba biti učitelj, če je  samo hudo in nič lepo.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 07. 2016 17:41

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

7. jun 2016 17:57

Nisi razumela pointa. Kaj te tako zelo moti?  Kje v vsem napisanem si zasledila, da kdo pravi, da noče biti učitelj, da se smili sam sebi, da nič ni fajn,itd...  Vseskozi se je govorilo o darilih.

Jaz si vse svoje življenje nisem želela kaj drugega, kot biti učiteljica in še danes mi ni žal in nisem spremenila mišljenja. V tej temi je pa govora o drugih stvareh, se ti ne zdi???

Poleg tega, a se ti zdi, da učiteljica s svojo izobrazbo lahko "masovno" zbeži v drugo službo? Jaz npr. s svojo angleško diplomo ne morem nikamor, tudi če bi hotela, prevajalcev, tolmačev itd je več kot dovolj na trgu, razpisov pa nikjer.Pri mojih skoraj 50, samohranilstvu, s kreditom do grla za mini stanovanje si tudi ne morem privoščiti menjave službe, vsak dan se zahvalim nekomu tam, da jo sploh imam.

Še predobro pa vem, kako je v proizvodnji, na kmetiji in še kje, saj sem se preživljala kot srednješolka in študentka kar sama. Mariborski Zlatorog, MTT, Swaty, Talis, in še kaj, pletje javnih parkov preko Florine, vinogradi, čiščenje pisarn..., ni da ni.

Še vedno pa za svoje delo NOČEM darila. Šmrc, šmrc.

 

marjja

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

8. jun 2016 7:40

No, ne skrbi. Če si učitelj/-ica, potem vsaj ne bo velika večina folka mislila, da lahko tvoj poklic opravlja prav vsakdo, ki zna reči "noch ein bier, bitte" ali pa "how do you do", kot se navadno dogaja prevajalcem. Pa da ne omenjam šimfanja čez "slabe prevajalce", kadar se v javnosti ali drugje pojavi slab prevod, katerega pa v veliki večini primerov sploh ni prevajal diplomirani prevajalec ali vsaj oseba z ustrezno izobrazbo, temveč kak dijak ali študent za male pare ...



Life is war against boredom~

 

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 08. 2016 07:43

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

8. jun 2016 7:46

Marjja,

letelo je na javkanje o "najbolj popljuvanjem poklicu danes". Tu pa res pretiravaš. Mislim, da je vsakemu jasno, da darila - če so ali niso, od njih ni še  noben učitelj obogatel, od plače pa tudi ne. 

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. jun 2016 8:17

Sinoči sem gledala oddajo Preverjeno. Ob spominih starejše profesorice sem se spomnila, kako mi je mama odrezala kakšno belo lilijo, naj jo nesem svoji učiteljici. Prej omenjena učiteljica je še po mnogih letih presrečna in hvaležna za spominski album. Ampak so darila in so darila. Danes je vse drugače in tudi darila so drugačna. Čas bo prinesel spremembe. Če bo družba pripravljena in če bodo ljudje tako hoteli.Do tedaj se bomo pa po nepotrebnem jezili.

 

naor

kozamurnik

sporočila: 2311

8. jun 2016 11:23

No jaz se s tem zadnjim stavkom od naše naor ne strinjam.Ne jezimo se po nepotrebnem. Ker če   bo le eni od vsevednih in invazivnih mamic kapnilo, da učiteljem draga in trenutno modna darila niso všeč in da naj jim namesto le-teh raje v šolo pošljejo dobro vzgojeno mladež in ne do onemoglosti scrklane mularije, smo že nekaj naredili. 

 

 

 

 

 

murnik

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

8. jun 2016 13:02

Darila da ali ne, v takšnem smislu, ko je to pravi projekt, z zbiranjem denarja in kupovanjem ne vem česa absolutno ne. V primeru, ko gre za notranjo motivacijo otrok, ki so se na učiteljico navezali in bi ji radi podarili kakšen svoj izdelek, album s fotografijami in komentarji - ok. Ampak naj to naredijo otroci, po svojih zmožnostih in idejah. Starši naj bodo bolj opazovalci in pomoč v sili. 

Kar se tiče samega poklica - ni enostaven, vse prej kot to, tudi ni tako idealen delovnik, kot se zdi na prvi pogled in bolj od daleč... Kar se tiče tega, da je podcenjevan in kritiziran - učitelji se s tem ne bi smeli ubadati in obremenjevati... Sama sem delala že marsikaj in slišala na svoj račun marsikaj pa me to ne gane, ker vem, kako je bilo in je to vse kar rabim... Če nekdo, ki nikoli ni niti poskusil določenega dela misli, kako je enostavno in to po svojih primitivnih zmožnostih na veliko komentira, pa naj... Jaz se takšnim samo nasmehnem in jih povprašam, kako to, da oni tam ne delajo, če je tako enostavno... 

Sandra_a

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

8. jun 2016 14:30

KO sem bila jaz v OŠ smo razredničarkam kupovali zlatnino (zapestnice, verižice, broške). Denar je vedno zbirala ena sošolka, katere mamica je tudi bila učiteljica (samo ne na naši šoli), ta mamica je darilo tudi kupila na koncu.

Zneski nikakor niso bili majhni, za tiste ki ravno nimajo veliko pod palcem...

 

Imam občutek, da so se vsaj ti zneski malo znižali. Osebno sem proti darilom velikih vrednosti. Se pa strinjam s kako majhno pozornostjo...

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti