Katera roža je to?

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

11. mar 2017 9:46

Sedaj pa še eno vprašanje,prosim za pomoč, vrh mi je kar ostal v roki, ali je kaj možnosti da požene nov vrh,ali naj jo kar vržem na kompost

anibas

Katarinči  

član od: 27.12.2015

sporočila: 4488

11. mar 2017 11:52

Anibas, če je to yucca, potem se  bodo ob izgubi vrha po vsej verjenosti prebudili stranski poganjki, seveda, če je rastlina sicer zdrava. 

Na prvi pogled se mi zdi, da je pri glavnem vrhu prišlo do gnitja stebla oziroma vrha, imam prav? Če je tako, bi morda lahko z žličko ali nožem z okroglim vrhom previdno izdolbla nagnito rastlinsko tkivo, če pa seže gniloba preveč v globino, bi pa rastlino postopoma krajšala, dokler ne bi prišla do zdravega stebla. 

Nato bi pustila, da se rana zasuši, morda bi jo poprašila z zdrobljenim medicinskim ogljem, ko pa bi bilo tkivo suho in bi se prepričala, da steblo ne bo več gnilo naprej, bi rano oziroma "brazgotino" premazala z v ta namen namenjeno  smolo (lahko s cepilno smolo) ali podobnimi mažami, ki so namenjene za premazovanje drevesnih ran na vejah po obrezovanju.

Vsekakor pa bi pazila, da odrezani vrh vsaj nekaj časa ne bi prišel v stik z vodo.

Anibas, prepričana sem, da imaš za na kompost dovolj drugega materiala, jaz bi yucci vsekakor dala priložnost, da se pomladi s stranskimi poganjki

Katarinči

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

11. mar 2017 13:13

Katarinči,najlepša hvala, bom upoštevala tvoj nasvet, poročam

lp

anibas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti