Koloidno srebro-naravni antibiotik

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. jun 2009 9:15

Za zdravje se priporoča vse sorte,  vsak od nas pač uporablja ali pa vsaj verjame v tak ali drugačen recept.

Meni je bilo všeč priporočilo, ki je pred kakšnimi tridesetimi leti v bifeju v Puli pozivalo k zdravilni praksi. Na velikem plakatu je pisalo: NAJBOLJE UJUTRU KUVANA RAKIJA. In se jih je našlo, ki so nasvet resno in redno upoštevali.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. jun 2009 14:17

feferon je napisal/a:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:
En miltivitamin in multimineralec je dovolj. Vanja
Za zdravega človeka z raznoliko prehrano in normalnimi potrebami je to preveč oz. brezveze.feferon

 

Prakticiram oboje in sem zdrava. Pa baby aspirin že jem ena 3 leta, zgodovina srčnega infarkta v ožji familiji, čeprav imam čisto drugačen življenjski stil in način prehrane.

 

Karnak, začeli ste z dvema mesecema in ker si bila tako navdušena sem pač predvidevala, da boste nadaljevali in vam bo prišlo v prakso... Očitno nisem edina. Sploh pa, a si mislila, da bomo kar tako sprejeli tvojo idejo, oh super, no bom pa še jaz probala. Poglej, že za en multivitaminček in baby aspirin na dan imajo ljudje pripombe.

Vanja

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

13. jun 2009 14:39

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

feferon je napisal/a:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:
En miltivitamin in multimineralec je dovolj.[pika] Vanja
Za zdravega človeka z raznoliko prehrano in normalnimi potrebami je to preveč oz. brezveze.feferon

 

Prakticiram oboje in sem zdrava. Pa baby aspirin že jem ena 3 leta, zgodovina srčnega infarkta v ožji familiji, čeprav imam čisto drugačen življenjski stil in način prehrane. [zdravje-z]

 

Karnak, začeli ste z dvema mesecema in ker si bila tako navdušena sem pač predvidevala, da boste nadaljevali in vam bo prišlo v prakso... Očitno nisem edina. Sploh pa, a si mislila, da bomo kar tako sprejeli tvojo idejo, oh super, no bom pa še jaz probala. Poglej, že za en multivitaminček in baby aspirin na dan imajo ljudje pripombe.

[pika] Vanja
Vanja, ne dvomim, da si zdrava. Saj zato pa je vitaminček brezveze - to pa ne pomeni, da ti škodi. To je vsaj moje mnenje. (ker pač ne bomo vsi kar takoj sprejeli tvoje ideje... in sem mislila, da če imaš ti pripombo, jo imam lahko tudi jaz;)) feferon

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. jun 2009 14:55

No problem, feferonček....Čist nič nisem jezna....

Vanja

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

13. jun 2009 15:57

Se opravičujem, sem preveč ostro napisala brez potrebe. Pa nisem mislila, da si jezna, ampak prej bi rekla užaljena... feferon

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. jun 2009 16:44

 

feferon je napisal/a:
Se opravičujem, sem preveč ostro napisala brez potrebe. Pa nisem mislila, da si jezna, ampak prej bi rekla užaljena...feferon

 

Ne eno ne drugo

Vanja

marcelll  

član od: 24.4.2012

sporočila: 34

14. maj 2012 21:45

Sicer je to že stara tema, ampak ne morem verjet, kakšne pišete, brez da bi kaj prebrali, se prepričali.

Na netu je vse polno podatkov o uživanju koloidnega srebra.Enega samega PLAVEGA-MODREGA moža na vsem svetu so našli (farmacevtska industruja se je še posebej pobrigala in ga našla) pa je strah postal tako velik.

Tega plavo-modrega moža so kazali povsod-poglejte kaj se vam bo zgodilo, če boste uživali koloidno srebro!!

Ta plavi mož pa se je enostavno predoziral-v želji da bi čim prej ozdravel je užival zelo velike količine nepravilno pripravljenega koloidnega srebra.

Nepravilno pripravljeno koloidno srebro pripravljajo tudi še danes, vendar če ga uživajo zmerno, ne bodo poplavili-pomodreli.

Koloidno srebro je potrebno PRAVILNO PEIPRAVITI in to lahko vsak naredi sam doma.Vendar mora upoštevati nekaj pravil:

Naprava na katero priključiš srebrove paličice (vsaj 16 cm dolge in 2-3 mm debele, čistoča srebra mora biti 99.9)

mora delovati na 0,5 Am in najboljše je da naprava deluje na 36V.

36V lahko dosežete z štirimi 9V baterijami, ali pa s 3 akumolatorji (3x12V).

Srebrne paličice morate potopiti v demilizirano vodo (ne v destilirano, ker destilirana vsebuje nekaj apnenca), voda mora biti čistoče 0,00 ppm.V to vodo se bo pri 0,5 Am in 36V (lahko tudi od 24 do 36V) srebro počasi odvajalo in bodo delci srebra zelo zelo majhni.Če se koloidno srebro dela pri višji Am, so delci preveliki in se srebro prehitro izloča v vodo.

Pri 0.5 Am in 36V v 0,50 litra vode naredite koloidno srebro v približno 7-8 urah in sicer moči -jakosti okrog 5 ppm, kar je popolnoma zadosti.Nekateri po pošti prodajajo koloidno srebro deklarirano kot 20, celo 30 ppm, kar za uživanje ni primerno.Takšno srebro je primerno samo za rane, kožne akne itd...skratka za zunanjo uporabo.Z posebnim metrom (prodajajo ga v trgovinah z akvarijsko opremo) lahko izmeriti koliko ppm ima posamezno koloidno srebro, vendar ne morete izmeriti kako veliki so delci.Delci pa morajo biti kar se da majhni, da bi lahko imeli ućinek na celico, na bakterijo,virus in druge patogene.

Nekateri ki so uživali koliodno srebro so poročali, da jim ni prav nič pomagalo.Dejstvo je, da koloidno srebro ne smete hraniti v hladilniku, ne smete ga približevati raznim elktričnim napravam, kot so TV, radio itd...pri pošiljanju po pošti, lahko pride do takšnega približevanja in se srebro sprime, se uniči in ne deluje.Tisti prodajalec, ki je dobro seznanjen s temi podatki, bo stekleničko obvezno zavil v alu folijo, ki preprečuje takšno uničenje.

Za konec še napišem, da jaz ne prodajam koloidnega srebra, torej ne delam reklame, niti ne vem kdo ga prodaja, jaz si ga delam sam doma za sebe in prijatelje.

Govora na tem forumu je bilo tudi o preventivnem uživanju KS in ste nekateri kar ponoreli, ne ga lomit, kaj češ preventivno-nima smisla.......brez veze nakladanje.

Koloidno srebro kot že rečeno pobija v našem telesu (po poti krvnega sistema) vse patogene (bakterije,viruse, itd).Patogene pa mi vsaki dan dobimo v telu (ljudje okoli nas dihajo,kašljajo,pijemo bog ve kakšno vodo, uživamo ne prav dobro oprano sadje, drugo hrano, bakterije, virusi so v zraku.Naše telo res brani s pomočjo imunskega sistema (hipoklorna kislina, vitamini,minerali-...antioksidatni), ampak ko je vsega preveč enostavno podležemo.Če pa mi vsaki dan sproti pobijemo te patogene, pa se jih nikoli ne nakopiči toliko, da bi lahko škodovale.In srebro se ne kopiči v našem telesu (lari fari) temveč v 24 urah zapusti naše telo.Mora pa biti kot rečeno pravilno pripravljeno.

marcelll

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. maj 2012 22:15

Kako vehementno je pa tole napisano! Ga ni profesionalca, ki bi si upal pisati tako prepričano. No, že veš.

Mene zanima samo eno: ali to koloidno srebro pobija samo patogene bakterije ali tudi simbiontske in komenzalske? Res me zanima, zato prosim za odgovor. In, če pobija patogene bakterije, zakaj ne pobija naših celic?

rimljanka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. maj 2012 22:17

Prosim, če mi lahko odgovorite na nekaj vprašanj, katera me zelo zanimajo:

a) kako koloidno srebro ve, katere bakterije v našem telesu so patogene in katere ne?

b) kaj pomeni "demilizirana" voda? Za demineralizirano sem že nekje nekaj malega slišala, za to še ne.

c) kakšna je razlika med baterijo in akumulatorjem?

d) kako v tokokrog vežemo baterije?  Zakaj ravno tako?

Vnaprej se zahvaljujem za pojasnila!

lp

cervus

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. maj 2012 13:32

Naj uvodoma povem, da sem zavezana uradni medicini, alternativno pa seveda samo kot dopolnilo uradni. Na srečo se v življenju še nisem soočila s tako hudo boleznijo , da bi potrebovala tudi "neuradno" zdravljenje, ampak nikoli se ne ve.

Pred par leti se mi je na očesu, na spodnji veznici, kjer se običajno naredi ječmen, tudi meni naredila taka rdeča bulica. Kar dolgo sem mislila, da je ječmen, saj sem ga že velikokrat imela. Pa ni bil, postajala je večja, rdeča pika. Končno sem obiskala okulistko. Dala mi je neke kapljice, pa niso kaj dosti pomagale. Pri kontroli sem jo pobarala, kaj zdaj. Rekla mi je, da je možna tudi laserska odstranitev ali žganje, ne spomnim se dobro. Vprašala sem jo tudi, ali bo potem dobro za zmeraj, pa mi ni mogla zatrdno obljubiti. Lahko se vrne. Ok, kaj bi pa vi storili, bi šli na tako odstranitev, sem jo vprašala. Odkimala mi je. Vzela sem si čas za razmislek

Potem smo se v družini pogovarjali o tej piki in moja sorodnica mi reče, da ima nekaj zame ter privleče to stekleničko koloidnega srebra. Seveda nisem hotela, da mi namaže oko, halo? Vztrajala je in me prepričevala, dokler nisem popustila. Kar groza me je oblivala in zelo mi je bilo žal, da sem se pustila prepričati. Vse kar je naredila je bilo to, da mi je z vatko namočeno v to KS obrisala predel, kjer sem imela to rdečo piko. Prepustila sem se usodi in čakala. Kmalu je pika izginila in upam, da za vedno. Od tega je že nekaj let. 

Za pitje se pa nisem odločila in tudi za kaj drugega ne. Ampak nikoli ne reci nikoli.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti