Stol spinalis

SonjaV  

član od: 25.5.2007

sporočila: 35

tema odprta - 11. jun 2009 10:04 | ogledi: 8.001 | odgovori: 24

Pozdravljeni,

odločam se za nakup tega stola, pa bi vas prosila za vaše izkušnje - priporočate nakup ali predlagate kakšno alternativo?

Hvala in lep dan,

Sonja

SonjaV

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

11. jun 2009 10:14

Kaj je to tisti stol, ki masira? Če imaš težaves hrbtenico? Ja, moj mož mi ga obljublja že ohoho, očitno je predrag  jaz bi ga takooooooo imela, mene tudi zanima kako kej cene in kako ste zadovoljne!

Za morebiti čudne odgovore naj povem, da mi moževa masaža ne zadostuje

 

Lep dan s soncem obsijan!

Anamarija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. jun 2009 10:24

Zdaj smo uradno v recesiji in iz recesije nas bo potegnila potrošnja. Skratka, če kupiš produkt pri kakšni gospodarski družbi, se bo to poznalo na njenih prihodkih in posledično na celotnem rezultatu. Buy, buy, buy. Če boš zadevo kupila, zna biti, da boš kak teden na zadevi tudi sedela. Fazon tega stola je v tem, da morajo biti mišice maksimalno vključene v sedenje, v nasprotnem primeru prav bedasto zdrsneš do padeš in kak teden te vaje je prav super. Musklni delajo. Telo je bolj veselo. S tako izboljšanimi mišicami lahko tudi kakšne druge kinky aktivnosti bolj suvereno izvajaš in srečaš svojo hindujsko frendico Kamasutro (by the way, anamarija, živjo...) Po kakšnem mesecu, ko boš mislila, da že znaš sedeti in da so musklni zadovoljni, boš imela problem, kam s tem stolom. Skratka, ob nakupu stola svetujem, da najdeš eno mesto, kam ga boš odstavila, ko ga ne boš več uporabljala..... Vendelina jr.

certa  

član od: 13.6.2006

sporočila: 27

11. jun 2009 10:40

Jaz ga uporabljam vsak dan v službi in si sploh ne predstavljam, da bi sedela na kakšnem drugem stolu. Če ga boš enkrat imela, ga boš gotovo uporabljala. Je pa res, da so kar dragi. Še link: http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content& certa

O-O  

član od: 6.10.2006

sporočila: 51

11. jun 2009 11:00

Pri nas v službi večina uporablja te stole (spinalis Basic -je med cenejšimi modeli, pa je čisto OK izgled in funkcionalnost). Cena je res kar visoka, ker so pač edini ponudnik. Tudi inovacija je Slovenska.Sama ga poznam že skoraj od začetka (dobro desetletje) uporabljam pa drugo leto neprekinjeno najmanj 8 ur dnevno. Ni mi povzročal nobenih težav "privajanja", nekateri pa potrebujejo postopno uvajanje v sedenje. Nobenih težav za "padce" ni, razen če se z "tazadnjo" vsedeš čisto na sprednji rob stola, te lahko "malo spodnese". Kar pogumno v nabavo, če to dopuščajo finančne možnosti. Tisti, s hudo okvaro hrbtenice naj se o sedenju na tem stolu posvetujejo s svojim zdravnikom. Na spletni starni je vse dobro opisano: http://www.spinalis.net/ Za tiste s "skromnejšim proračunom" pa je ustrezna alternativa žoga na postavku (pazite na ustrezno velikost): http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_1433_SP0601 O-O Sporočilo je spremenil(a) O-O dne 11. 2009 11:00

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

11. jun 2009 11:30

slepakura je napisal/a:
Jaz sedim kar na tejle: http://www.superstore.si/index.asp?tn=productview& Tudi v sluzbi. slepakura
Kaj sediš na balonu? Ta je verjetno cenej, cene pa take, da me je na ...vrglo! Bomo pač potrpeli, vsaj tako bom vedla da ga imam!

 

P.s Mimogrede, enako V.jr!

Anamarija

 

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. 2009 11:40

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. jun 2009 12:50

Sama občasno imam bolečine v hrbtu, ki mojega ortopeda sicer puščajo čustveno hladnega (ja, gospa, pri vaši višini bi bilo čudno, če jih ne bi imeli....) ampak nekako zadevo obvladujeva. Zaradi tega sem zelo pozorna na vse, kar ti izboljšuje držo. Anyway, pri sedenju v pisarni je pomembno tudi to, kako so ostali predmeti razporejeni. Vidim ljudi, ki sedijo na spinalisih in žogah, po drugi strani imano pa sključen ramenski del, ker imajo zaslone in tipkovnice prenizko....Pa na kakšni višini so montriani umivalniki, pipe, pomivalna korita, delovni pult v kuhinji, kakšna je višina postelje....skratka veliko je tega. Da ne govorim o drži na sploh: strašno veliko žensk se že v zgodnji puberteti začne držati sključeno in potem gre z leti to samo še v bolj sključeno držo. Se mi zdi, da če imaš korektne stol, vse ostalo pa ni korektno, verjetno izboljšanje ne bo tako, kot se pričakuje. Vendelina jr.

jedert  

član od: 31.7.2008

sporočila: 77

11. jun 2009 21:46

Jaz imam stol spinalis kakšno leto in mi dobro služi. Se pravi, da sem z njim zadovoljna. Na začetku sem sicer potrebovala nekaj dni, da sem se ga privadila in da sem se nanj pravilno usedla. Je pa to predvsem delovni stol (in ne za počivanje). Cena je pa res zasoljena, po mojem pretirano. Ko sem se odločala za nakup, sem kolebala med spinalis stolom in nekim drugim (Pivk ?), ki mi je bil tudi zelo všeč in se je na njem dobro sedelo, poleg tega je bil občutno cenejši od spinalisa. Vendar sem se nazadnje vseeno odločila za slednjega. jedert

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. jun 2009 23:06

spinalisa imam ene 6,7 let, pa je super. super mi je predvsem za kakšen maratonsko učenje. hrbet mi težko zdrži 1 mesec za mizo za knjigo (pa vmes tud športam). oz. mi zdrži, ampak s spinalisom me čisto nič ne boli. brezvezen se mi zdi prvi vendelinin odgovor. oz več stvari v njem. u bistvu se vidi da tega stola ne pozna dobro in ga takoj označi da ti ne bo tolko pomenil da bi ga uporabljala več kot 1 teden. bannanna_v_slo ;)

Nena  

član od: 2.10.2001

sporočila: 98

11. jun 2009 23:27

Jaz sem ga kupila v času pohištvenega sejma, ko so imeli 10% popust, torej ga zdaj uporabljam pribl. 3 mesece. Meni ustreza in tudi s privajanjem nisem imela problemov. Imam tudi žogo, ampak sedenje na stolu mi je neprimerno udobnejše kot sedenje na žogi (res pa je, da nimam obroča za 'fiksiranje' žoge). V salonu lahko vse modele preizkusiš, po nakupu imaš 1 mesec časa, da si premisliš in stol vrneš. Jaz imam osnovni model (S. Basic) in mi povsem zadošča. Nena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti