anketa: uporaba divje rastočih rastlin v prehrani

tema je zaklenjena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

tema odprta - 10. jun 2009 21:45 | ogledi: 5.532 | odgovori: 15

Kulinaričarke in kulinariki!

Čas regrata, čemaža in divjih špargljev je za letos mimo, bezeg se poslavlja, koprive pa - kakor kje.

Zdaj je morda najboljši čas, da pomagamo študentki biologije Andreji Papež, ki si je za diplomsko nalogo izbrala zanimivo temo: Uporaba divje rastočih rastlin v prehrani (več lahko preberete v spremnem dopisu ankete).

Odločili smo se, da ji pri tem pomagamo tako, da bo, seveda z vašo pomočjo, zbrala čimveč podatkov z vseh koncev Slovenije (nič ne bo napak, če se oglasite tudi tisti, ki živite izven političnih meja Slovenije, le navedite to, da bo lahko upoštevala pri obdelavi podatkov).

Anketa je dosegljiva na spodnjem linku, poslali pa ji jo boste po e-poti.

Kot boste lahko videli, obsega dva dela, Andreja bo vesela vsake ankete, tudi, če bo izpolnjen le prvi del.

ANKETA:

http://www.kulinarika.net/ad/PR/anketa.doc

Seveda lahko anketo posredujete tudi prijateljem in znancem, ki niso uporabniki naše strani. Povprašate lahko tudi babice in dedke in morda še v njihovem imenu izpolnite anketo (če seveda sami niso vešči uporabe računalnika).

Z Andrejo smo se dogovorili, da bo po zagovoru diplomske naloge pripravila predstavitev tudi za vse člane Kulinarične Slovenije, ki Vas bo to zanimalo. V mislih imamo predstavitev v živo (degustacije dobrot niso izključene), najbrž pa tudi v pisni obliki na naši strani za vse, ki se srečanja v živo ne boste mogli udeležiti.

Hvala za vaše sodelovanje!

Z izpolnitvijo ankete boste resnično prispevali kamenček v mozaik vedenja o uporabi divje rastočih rastlin v prehrani, ki ga je, zanesljivo, med nami veliko. Res bi bila velika škoda, če bi se to znanje izgubilo, konec koncev je del naše identitete in kulture.

 

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

10. jun 2009 23:05

Hja, seveda bomo sodelovali.

Ampak, dosedaj ankete niso bile tako poudarjene - pa ne da imajo študentke biologije prednost? Pa malo boljša računalniška izvedba bi tudi prav prišla...da o anonimnosti e-maila ne govorimo.

Nasja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. jun 2009 23:22

Nasja, saj je prostovoljno. Kdor noče uporabiti svojega e-naslova, je pač ne bo izpolnil. Vsak si pač ne more privoščiti plačila take ankete na spletu, v tem je glavni razlog tovrstnega načina. Vsebinsko pač presega okvire, ki so na spletu zastonj ali pa cenovno dosegljivi.

Ne vem, zakaj naj bi imela študentka biologije prednost? Mislim, da sem v spremnem tekstu zadosti jasno razložila, zakaj sodelujemo v tej anketi.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

11. jun 2009 12:19

Anketa izpolnjena in poslana. hedonist

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

11. jun 2009 13:03

Malo off-topica a propos anonimnosti e-mail naslovov, tole je ravno toliko dobra prilika kot kaksna druga: v sporadicni anonimni internetni komunikaciji, kamor sodijo tudi take ankete, se nikoli ne vpisuje in ne uporablja svojega sluzbenega ali uradnega naslova, iz katerega se da rekonstruirati razne generalije (ime in priimek, firma etc), ampak se v ta namen vzdrzuje enega ali vec naslovov na gmail, yahoo in ostalih ponudnikih brezplacne poste, s katere se da potem nastaviti forwardiranje ali pa tudi ne (kdor ga je kazal, so mu ga odrezali press); izjeme so strani, ki imajo varnostne certifikate (thawte, verisign etc). ("Just because you're paranoid doesn't mean they're not out there to get you," kot je njega dni rekel agent Mulder). lp, proxima

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

11. jun 2009 13:09

Proxy, se podpišem.

tulka

dobra misel  

član od: 26.4.2009

sporočila: 7

11. jun 2009 22:30

Lepo pozdravljeni vsi skupaj! Da se še jaz javim, dobra misel, ki sem avtorica ankete.:) Najprej se zahvalim vsem, ki ste mi že odgovorili na anketo, pa upam, da vas bo še čimveč, ker na vas gurmane in kulinarike kar precej računam. Imate znanje, ki bi ga drugje težko našla in upam, da ga boste vsaj en delček pripravljeni deliti z mano. Sem pa naredila anketo kar v Wordu, ker imajo poskusne verzije internetnih anket preveč omejitev za namen, ki ga želim doseči, "ta prave" pa so plačljive. Glede anonimnosti mail naslovov ste lahko prepričani, da jih ne bom nikomur posredovala, niti vas sama ne bom zasipala z nikakršnim spamom, drugače mi pa lahko vrnete.:) lep večer vsem še naprej:) dobra misel

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

14. jun 2009 22:20

Evo, rešila.

 

Me pa ob tej priložnosti, če dovolite, zanima, biologinje (in ostali), katero res dobro knjigo za spoznavanje rastlin priporočate. Zanimajo me bolj travniške rastline, imam pa tisto 'Travniške rastline na Slovenskem', avtor T. Wraber. Zelo dobra knjiga, super opisi in fotografije, ampak notri je premalo rastlin. Doma imamo tudi eno o zdravilnih rastlinah, vendar mene poleg zdravilnih zanimajo tudi čisto navadne prebivalke travnikov.

Atina

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

14. jun 2009 22:54

Knjig na to temo imam cel kup, vsaka je po svoje zanimiva, naj jih naštejem le nekaj: Ljubiša Grlić: Užitne divje rastline, izšla leta 1980 pri Cankarjevi založbi Janez Vidmajer: Zelišča, čaji in kozmetika, izšla istega leta pri isti založbi P.Simon Ašič: Priročnik za nabiranje zdravilnih rastlin, 1989, Mohorjeva družba Dario Cortese: Divja hrana, 1995, Kmečki glas Anton Poler: Nabiramo zdravilne rastline 1 in 2, Kmečki glas, priročnik, ki ga lahko vzameš povsod s seboj To so le nekatere, ki jih imam vedno pri roki, našlo pa bi se še marsikaj. narava me zelo privlači in rada spoznavam nove rastline. Ja, tudi A. Wrabra imam daga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti