Prehrana med treniranjem teka

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

14. sep 2011 19:16

Sama po teku najprej popijem kozarec cedevite, ker kot so ti že druge napisale paše nekaj malo bolj "nasitnega" od vode, potem pa do spanja v cca. 3eh urah spijem tudi do enega litra vode. Brez te količine vode tudi sama "vidim zvezde" oz. mi je slabo. Tečem pa 5x na teden po 40 minut približno. Jem nič po teku, tako da poskusi najprej samo z več tekočine, če ti še to ne bo dovolj pa še kaj malega pojej, po svojem okusu - naj bo beljakovina, OH, sadje, zelenjava...

 

Viva Meier

Malinka  

član od: 24.8.2010

sporočila: 25

15. sep 2011 12:39

Super, zdj me boste poznali kot uno, ki je pozabila jest :)  Hvala vsem za nasvete, vse skupaj sem premalo resno vzela. 

Malinka

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

22. jan 2012 2:36

Uh, na tej kulinariki pa najdem res ogromno zanimivih in uporabnih tem!

Kaj pa zdaj do danes ni nihče tekel?

Ker je letošnja zima lepo topla, sem začela teči takoj po praznikih. Leto 2011 pa je bilo v znamenju lenobe...

Če je še tema aktualna: jaz popoldne pred tekom ne jem vsaj tri ure. Pri teku mora biti želodec kar prazen, da lahko izvajaš različne tehnike, od poskakovanja do šprinta. Tečem pa okoli eno uro, včasih uro in pol. Odvisno od poti, ki jo izberem. Po teku pa dobim nek napad lakote na mlečne izdelke, predvsem bolj kislo mleko ali kefir. In na sadje.  Če pa grem zjutraj tečt, pa grem na tešče, ker še nimam apetita. Takrat pa pijem kamilični čaj, pa počasi prešaltam na polnozrnate kosmiče. Potem pa je že počasi čas kosila.

Kolikor vem, strokovnjaki priporočajo piščančje meso, košček sira ali banano.

Nisem zasledila nič o muskelfiber. Sem se "slučajno" spomnila, ker me trenutno kar mantra. Očitno sem bila zadnjič premalo segreta, pa imam zdaj malo boleče posledice...

Ali uporablja kdo pedometer pri teku? Jaz ga imam na telefonu, tako da mi meri število korakov. Je kar fajna stvarca.

yulchi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. jan 2012 9:21

Protu muskelfibru pomaga raztezanje - med tekom se tu in tam ustavi in raztegni mičice nog v vse smeri. Pa seveda potem, ko nehaš teči. Zanesljivo pomaga, razen če seveda s tekom res ne pretiravaš. 

Za "kontrolo" uporabljam nike+ igračko in mi je prav všeč. Sicer meri samo čas, metre (dolžinske) in jih preračunava v hitrost in kalorije glede na tvojo težo, ampak zame je več kot dovolj. Pravzaprav - tudi samo štetje korakov bi bilo dovolj, saj zelo hitro ugotoviš, kako dolge korake delaš. Sicer je pa danes dan, ko je kar treba opoldne malo tečt po soncu. Rožnik kliče!


 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti