Vnaprej priprava jedi

ppztaja  

član od: 25.5.2009

sporočila: 22

tema odprta - 25. maj 2009 10:51 | ogledi: 4.449 | odgovori: 2

Pozdravljeni,

naslednji teden praznujem mož okroglo obletnico. Zabava je predvidena za okrog 15 odraslih v zgodnjih popoldanskih urah.Najprej sem pomislila na kako varianto poznega kosila. Mož je prišel na idejo, da bi bile na mizi same vnaprej pripravljene jedi, ki si bi jih gostje sami postregli in bi tako tudi midva imela čas zanje. Hvala za vse predloge v stilu kako naj to izveden.

ppztaja

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

25. maj 2009 10:58

če nimaš profesionalnih grelcev za hrano, bo to najboljše hladni bife. za hladni bife pa imaš neskončno možnosti. če želiš, da je bolj podobno kosilu, potem pridejo razne solate, tudi iz testenin in riža npr. pa potem kakšna hladna pečenka in mogoče hladna parutnina. kakšne fine predjedi, recimo marinirane ribe, morski sadeži in kakšna pašteta. lahko tudi kaj drznejšega. odvisno od tvojega okusa in kuharskega znanja. sladice so itak v naprej pripravljene. ker je poletje za pijačo kakšna sadna bovla. najboljše, da si izbereš eno vodilno temo (italijanski, grški ali kaj bolj eksotičnega) in okoli sestaviš jedilnik. za hladni bife je dobro, da je število jedi večje, kot pri klasičnem kosilu, saj si vzameš vsake stvari nekaj. zato je tudi dobro, da so stvari tematsko povezane, saj končajo na istem krožniku. cellnet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti