Kamping oprema

sonchek  

član od: 18.5.2005

sporočila: 124

22. maj 2009 10:15

Andrejka hvala za vse nasvete.

Koliko debelo samonapihljivo blazino pa bi priporočala?

 

sonchek

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

22. maj 2009 11:21

Pravijo, da se na debelejši lepše spi, zavzame pa več prostora. Mislim, da so naše 4-centimetrske, pa se da prav OK spati na njih. Še glede šotora. Ko ga bosta kupila, ga obvezno najprej postavita doma. Če se vama zdi, da sta nerodna, vajo ponovita. Ko ga bosta na potovanju četrtič postavljala in razstavljala, bosta že eksperta. Mi imamo družinskega McKinlleyja (samos) ki je kar neroden za postavljanje, ampak smo se tako spraksirali, da nam ga ni problema postaviti tudi samo za eno noč. Vsekakor bo lažje in hitreje postaviti dakoto oz. valencio kot ancono ali samos. Sporočilo je spremenil(a) andrejka dne 22. 2009 11:28

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. maj 2009 12:16

andrejka je napisal/a:
V kampu v Grčiji smo bili prava atrakcija, ko so nas opazovali, kako bomo v avto stlačili vso svojo ropotijo in ko je mož zaprl prtljažnik, so nam zaploskali :))))))Mož ima pravilo - kar ne gre v avto, je odveč. Uživajte v potovanju in življenju pod platneno streho, saj je vsaj za nas to najlepši del leta, ki ga preživimo skupaj.

Andrejka, izgleda, da smo iz istega testa Tudi mi v našega Kangooja (brez strešne "truge") stlačimo vse to, kar si navedla, pa še zložen čoln "gumenjak" in motor zanj - lansko leto je šla z nami še kletka z našim ljubljenčkom podganico.

Je pa moj iznajdlivi mož naredil poseben prtljažnik, ki je pritrjen pod stropom avta (ta tip avta je zelo visok), kamor spravimo vse zložljive stolčke in mizo, v vmesne prostore pa se stlači "mehko" prtljago, mkot so spalne vreče itd.

Hvala za dobro mnenje o samonapihljivih blazinah - kot sem že zgoraj zapisala, se zelo ogrevam zanje. ker pa je za 4 blazine naenkrat to kar velik strošek, smo se odločili, da bomo še malo kombinirali z navadnimi in magari kupili vsako leto po eno ali dve samonapihljivi.

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. maj 2009 12:19

sonchek je napisal/a:

Andrejka hvala za vse nasvete.

Koliko debelo samonapihljivo blazino pa bi priporočala?

sonchek

Sonchek, jaz sem se pri lanskih kamperskih sosedih zaljubila v 7-centimetersko. Ampak cena ...skoraj 100€.

Se mi zdi, da bi bila tudi 4 - 5 cm kar v redu.

Mojca

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

22. maj 2009 18:23

s ferrino šotorom skor ne morš falit, sam zbrat morš pač primernega. midva imava ferrino shaba za 3 al 4 osebe, visok pa je dovolj da lahko stojiš. samopostavljivi so mogoče primerni res če si vsak dan na drugem koncu, drugače pa ne. in postavi se ga zlo u izi, drugače pa je z zlaganjem. grrrrr.. drgč pa fajne do 5 cm debele samonapihljive blazine še nisem srečala.. ampak tistih par dni že zdržim ;) bannanna_v_slo ;)

toru  

član od: 31.1.2003

sporočila: 8

2. jun 2009 19:31

Sonchek Midva s punco (sedaj ženo) že nekaj let potujeva z avtom in šotorom na tak način, da v 14 dneh zamenjava približno 5 kampov. Prej sva imela majhen iglu, ki pa je praktičen samo za postavljanje, drugače pa kmalu zmanjka prostora. Tudi nama ga je raztegavalo ko sva v njem napihnita "turbo maximus blazino". Sedaj imava večji šotor High Peak Aztek plus 4 http://cache.evendi.de/pics/large/96844.jpg ki sva ga kupila v Sun Fun, vendar ga tam kot sem videl ne prodajajo več. Čeprav je potrebno malce več truda in časa za postavitev, se splača ker lahko v spalnici normalno stojiš, v predprostor pa lahko v primeru slabšega vremena postaviš mizo in stole in lahko v miru pripraviš kaj za pod zob in to tudi pokonzumiraš. Meni je od zgoraj predlaganih šotorov najbolj všeč Ancona 4 (po merah je podoben najinemu), saj mi zgleda enostaven za postavitev, ima velik predprostor in je dovolj visok tudi v spalnici. Edino kar bi morala vprašati pred nakupom je, ali se lahko pregrada med dvema spalnicama podre, da imata potem več prostora, predvsem zaradi blazine. Midva sva si letos kupila samonapihljive blazine in sicer tole http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product in moram povedat da je super. To sta v bistvu dve blazini dimenzije 195x65x7,5 ki se lahko spneta skupaj. Blazini samo odviješ, pustiš da se sami malce napolnita, jih še malce napihneš ( odvisno kako trde želiš) in spiš ko car. Po najinih občutkih precej bolje kot na raznih "turbotih", čeprav je tudi ta nama kar dobro služil. Da ne bom predolg, če te še kaj zanima kar vprašaj. Lp in veliko užitkov v kampiranju Tomaž Rupnik

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

2. jun 2009 21:27

o super, ta je kar debela. koliko je pa približno premera ko jo zložiš? bannanna_v_slo ;)

toru  

član od: 31.1.2003

sporočila: 8

3. jun 2009 7:23

bannanna Uradno naj bi bila premera 25 cm. Če pa jo močno stiskaš, ko jo zvijaš pa jo lahko spraviš še na manjšo mero. Jaz jo spravim na približno 22 cm. Lp Toru

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

3. jun 2009 15:21

Vse lepo in prav, ampak 100 EUR za eno blazino? 200 za obe? Mi smo jih kupili v Jysku (tako nekak) za drobiž, 5cm in zraven še eno za 3 cm, skupaj 8 in je čist solidno. Seveda, če boste veliko kampirali...mi smo prvo leto, ko smi šli med "tabornike" ( 10 let nazaj) kupili drag velik šotor, kar se je kmalu pokazalo kot napaka. Bolje je dva manjša, tako so nam kasneje povedali kolegi alpinisti: smo ga prodal iin kupili manjšega, vmes so pa tako otroci povedali, da z nami ne bodo več hodili....kupili smo blazine za napihnit, eno veliko, da bo kot jogi in bo mali spel med nama. Spet napaka! Zjutraj se nicsem upala vstati, da ne bi zbudila malega. Vsak ki se obrne, zbudi drugega...Smo dalje kupili dve napihljivi, spet napaka, na njih se niti približno ne spi tako dobro kot je pričakovati. Da ne omenim, da smo izgubili "štopeljc", da nastavek za tlačilko ni pasal, da je otrok vzel škarjice za papir, bil nekja časa tih kot miška in potem je seveda prerezal blazino ob šivu: Spet so nas poučili alpinisti, da je bolje najdebelejša samonapihljiva..In še res je. Zadnje čase smo sicer preklopili na prikolico, a še vedno občasno korsitimo šotor..iskušenj nam res ne manjka.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti