Prigrizki

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

tema odprta - 13. maj 2009 9:38 | ogledi: 4.878 | odgovori: 12

ALi imate kakšno idejo, kaj pripraviti za na prigrizke oz. malico za na izlet. Gre nas 10 in se moramo dogoviriti kaj bo kdo prinesel s sabo. Nekdo kruh, nekdo pijačo, nekdo salamo,... Kaj od peciva zdrži brez hladilnika oz. če je toplo? Kakšne zavitek ali kaj drugega?

Kaj ste imeli kaj na srečanju kulinarike?

Vsak nasvet je dobrodošel....

modrijan

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

13. maj 2009 9:53

Jaz vedno promoviram porovo pito, ki je slastna tako hladna kot topla. Začetnica

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

13. maj 2009 10:12

zelenjavne, mesne in sadne pite pečen ali pohan hladen piščanec s kakšnimi omakami trdo kuhana jajca peciva podobna bananinemu kruhu ali brownijem ali muffini fritata (omleta s krompirjem in zelenjavo, odlična hladna) ali španska tortilja (omleta s čebule in krompirja, ki je hladna najboljša) humus, namaz iz jajvčevcev in podobno krompirjeva, riževa, testeninska solata gaspačo (hladna juha iz paradižnika, paprike in kumar) iz termus steklenice cellnet

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. maj 2009 10:50

A boste pretežno hodili in je hrana za v nahrbtnik, ali se peljete in boste nekje postavili mize in jedli oziroma si pripravili prostor za obed? Od tega je odvisno, kaj pripraviti. Ker da termosko z juho šlepam s sabo v ruksaku, hvala lepa. Jaz sem bolj komot sorte in grem na izlet uživat, ne pa hrano tovorit. Če pa je izlet tak, da se boste peljali in vmes ustavili, je druga zgodba in se da marsikaj zanimivega pripravit. Mamamia mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. maj 2009 10:51

A si ti odgovorna samo za pecivo, tako se da razbrati iz prebranega. Jaz bom za našo sobotno avanturo spekla en pekač štrudla (na željo soudeležencev), potem pa še eno rundo kukijev in mini mafine.

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. maj 2009 10:55

Upam, da je bilo tisto "nekdo kruh, nekdo salamo" bolj literarno in da ne bo v resnici tako, ker potem boste morali na lokaciji rezati zadeve. Vam bodo mravlje hvaležne Tudi ni jasno, ali je to piknik, kamor se vsi pripeljete ali pa je izlet s hojo - ker če moraš hrano nositi s sabo, potem je to popolnoma druga logistika kot pa piknik, na katerega ste se vsi pripeljali. Nekako se mi iz zapisa zdi, da bodisi ti ali pa ostala druščina, da ste bolj frišni v kuhinji. Ker pipraviti sendviče in notri dati razližne sestavine se ravno ne zdi blazno komplicirano. Imaš pa itak od cellneta napisanih precej namazev. Od sladkega so pri pohodih itak zmagovalke frutabele in lešnikove napolitanke. Tudi strašno razvajeni jedci vemo, da pri outdoor aktivnostih se pa ravno ne bomo frgulili in lešnikove napolitanke z nutello pozimi izboljšajo smučanje, lešnikove napolitanke (ni nujno, da je zravne nutella) so pa itak obvezna sestavina vsakega rekreativnega jadranja. Od ostalih pohodnih sladic je super tudi jabolčni zavitek (v tem času je fino, če se namesto jabolk uporabijo rabarbare). Sicer je pa itak najbolj važno, da imate dovolj vode. Na koncu je vedno največ povpraševanja po njej. Vendelina jr.

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

13. maj 2009 11:07

V bistvu gre za izlet z mini busom in sicer se bomo ustavili na večih krajih in tudi kar nekaj hodili z nahrbtniki. Malicali bomo kje na kakšni planoti (ne na parkingu avtobusa), tako, da bo vsa hrana v nahrbtniku.

Trenutno zbiramo ideje kaj vzeti s sabo in nato se bomo dogovorili, kdo bo kaj prinesel. Zvečer imamo pa dogovorjeno večerjo v gostilni.

Bom hvaležna še za kakšne ideje...

 

Hvala.

modrijan

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

13. maj 2009 11:09

Evo, midva sva 4 letnici obljubila da gremo na piknik kar v Ljubljanski ZOO, fajn ne? Da bova delali sendviče, pa za pit s sabo, pa zelenjavco narezano, pa pecivo, pa oh in sploh. (ne vem še, kdo bo tovorna mula za vse to). Ampak obljuba je obljuba ne? lidka [sonce]

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

13. maj 2009 11:19

Ko smo šli na skupinski pohod, je bil za sladico jabolčni zavitek. So pa Francozi s seboj prinseli buteljko vina in steklene kozarce za vino. Znajo uživati. Margot

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. maj 2009 12:38

Če boste šli z busom, bo pa itak taka shema, kot če bi šli na izlet otroci. Najprej bodo ob prižigu motrorja vsi vlekli ven svoje sendviče, potem jih pa ne bo nihče vseh pojedel in ob vrnitvi domov bodo tisti sendviči ostali v nahrbtniku. Modrijan, če boste okoli hodili, bo vsega hitro preveč in bo pretežko. Naj si da vsak v termovko dva litra mlačnega nesladkanega čaja, kakšno frutabelo, naj si vsak naredi eno žemljo in da notri nekaj (velja za odrasle, a je tako težko to vsakemu samemu narediti - zakaj bi pa moral eden do dveh delati sendviče za deset odraslih - me naj nekaj štrafne, če bo kdo vse pojedel,saj imate itak potem gostilno), ker nositi preveč cel dan s sabo je brezveze. Pa saj je verjetno tudi kakšen kmečki turizem kje v bližini, ali pa kakšna trgovina, pa si vsak še kaj kupi.... Tudi pol dneva hoje brez hrane ni še nikdar nikogar, ki je bil poprej sit, ugnobilo, pa ne bo niti vas. Lep izlet želim Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

13. maj 2009 14:12

Vendelina jr. je napisal/a:
Tudi strašno razvajeni jedci vemo, da pri outdoor aktivnostih se pa ravno ne bomo frgulili in lešnikove napolitanke z nutello pozimi izboljšajo smučanje, lešnikove napolitanke (ni nujno, da je zravne nutella) so pa itak obvezna sestavina vsakega rekreativnega jadranja. Vendelina jr.

Samo za intermezzo - a se da "Goldi" lešnikove napolitanke še dobiti na Čopovi v Kraševi trgovini? Te so bile namreč bistvena sestavina mojih "indoor" aktivnosti svoje čase (beri - nočnega risanja za šolo v dijaškem domu :))

 

Modrijan, ti pa kar napiši, kakšen tip "piknika" bo to, da bomo lažje pomagali.

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti