Ločitev

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 9. maj 2009 22:56 | ogledi: 4.290 | odgovori: 15

Kako poteka postopek ločitve in koliko stane?

Koliko stane odvetnik, ker mislim, da brez njega ne bo šlo, pa čeprav nimamo svojega premoženja, saj živimo v pri mojih starših. Koliko lahko mož zahteva?

Ali katera kaj ve?

Čez 2 meseca bom, pa še brez službe, ali lahko to vpliva na dodelitev otroka?

anitram1

Temo je spremenil(a) anitram1 dne 9. maj 2009 22:59

neznan uporabnik

10. maj 2009 10:36

Vsak med nami nosi svoj križ . On ni lahek, ampak je skrojen po naši meri. Zato ne iščite lažjega bremena, ampak sprejmite in nosite svoj križ. Nikdar ne veste, kdaj boste rabili točno takšnega, kakor je. pa lep pozdrav hmm

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

10. maj 2009 11:07

WRAN51, vse ima svojo mejo. Margot

ursulinka  

član od: 12.6.2008

sporočila: 92

10. maj 2009 12:15

če se bosta ločila sporazumno potem odvetnika verjetno ne rabiš. to pomeni da se sporazumeta o vprašanjih glede premoženja in otrok (tako v grobem povedano) tile sporazumi pa se priložijo predlogu za ločitev. sodišče te sporazume in ločitev le potrdi. če pa se ne strinjata pride v poštev ločitev na tožbo. tu pa potem pravzaprav vsebinsko odloča sodišče in je mogoče vredu imeti odvetnika. seveda pa se lahko tudi pri tej ločitvi na tožbo sporazumeta o posameznem vprašanju, ki vama pač ni sporno in se potem glede tega napravi sodna poravnava. kar se tiče vaše službe in otrok, pa to praviloma ne bi smelo vplivati na dodelitev otrok, saj morebitno premoženjsko pomanjkanje kompenzira določena preživnina. upoštevati bi se moralo predvsem to, kdo bo otroku omogočal boljši celostni razvoj, podporo pri izgradnji osebnosti in pa pri katerem bo otrok v večji meri obdržal svoje prejšnje življenje (prijatelje, šolo...) kako pa to poteka v praksi, pa žal ne vem. kar pa se tiče premoženja je pa tako, če živita pri vaših starših in je to stanovanje še vedno njuno, potem seveda ne more biti predmet kakeršnekoli delitve. deli se le skupno premoženje, to pa je tisto, ki se je pridobilo z delom v času trajanja zakonske zveze, in pa seveda razdeli se vsa morebitna solastnina. upam da kaj pomaga. ursulinka

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

10. maj 2009 17:37

V času, ko si brez zaposlitve,te je dolžan preživljati tvoj mož, čeprav bivši in obratno. Pa srečno. Dolores Sporočilo je spremenil(a) Dolores dne 10. 2009 17:37 Sporočilo je spremenil(a) Dolores dne 10. 2009 17:38

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

10. maj 2009 19:36

Jaz sem se ločila že 16 let nazaj, tako da ti ne vem več povedat, kaj in kako. Se pa sedaj ločuje sodelavka in lahko ti povem, da je zelo drago, samo za takso mora plačati 1300€!!! Odvetniki pa vem, da so zelo dragi a brez njega jaz nisem upala iti in tudi danes ne bi šla sama. Ne morem ti ne vem kako pomagati, želim ti samo veliko veliko moči, da boš to izpeljala in veliko dobrih živcev. Konec koncev, se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha. Sej bo... angie

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

10. maj 2009 19:39

Dolores je napisal/a:
V času, ko si brez zaposlitve,te je dolžan preživljati tvoj mož, čeprav bivši in obratno. Pa srečno. Dolores Sporočilo je spremenil(a) Dolores dne 10. 2009 17:37 Sporočilo je spremenil(a) Dolores dne 10. 2009 17:38
Vem, da imajo tako v Italiji, ma pri nas pa še nisem slišala za kaj takega. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. maj 2009 19:40

Razveza zakonske zveze je lahko

sporazuma ( sporazum v obliki notraskega zapisa mora biti predložen predlogu za razvezo).

s tožbo, ki jo vloži eden od zakoncev, ki plača odvetnika, takso za vlogo.

Če je zakonska zveza razvezana na podalgi sporauma, so vsa medsebojna razmerja že rešena v sporazumu in sodišče zakon samo razveže. Razveza postane dokončna s pravnomočnostjo, torej tudi po morebitni pritožbi, ki pa ne bi bila smislena.

Če je razeza posledica razvezne tožbe, drugi zakonec ne potrebuje odvetnika. Pač pove svoje, ker sodišče ne odloča o posameznih pravicah, ampak samo razveže zakonsko zvezo. Ostale stvari se dogovarjajo v drugih sodnih postopkih ( dodelitev otrok posebej, nepravndni postopek za delitev premoženja, premičnega in nepremičnega).

Možnost za preživnino je mogoče uveljaviti v letu dni po razvezi. Pri določitvi preživnine sodišče upošteva premoženjsko stanje obeh strani, pa tudi razlog za razvezo, možnosti za pridobivanje dohodka. Tudi nasilni zakonec ne bo dosegel preživnine.

Vse v zvezi z razvezo ureja Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, razdelitev solastnine je stvar Stvarnopravnega zakonika. Na internetu si ga poišči sama.

 

Jutri me čaka asistnenca pri delitvi premičnega premoženja ( delitev nepremičnine se je zakomplicirala do nezavesti) in me je precej strah obeh strani. Za njima sta en zlomljen nos, ena zlomljena čeljust, psihično nasilje raznih dimenzij. Ljubica, ki si jo naj bi bila žena več let domišljala je že dolgo let partnerica moža, ki je kot razlog navedel, da "žena ne prispeva k skupnim stroškom". Ostala je brez zaposlitve, zaradi stečaja podjetja, do zadnjega trenutka je vodila gospodinjstvo in prala za moža in dva otroka. Ko se je odselil, je hodil v skupno hišo pobirat vrednejđše stvari, odpeljal ji je psa, da je morala živeti sama v hiši, odmontiral ji je polkne s pritlične hiše, ki jih sploh ni potreboval.

 

Poznam kar nekaj zgodb iz moje bližine, pa lahko samo vzdihnem, da je pred tabo mučna pot. Ti pa svetujem, da razmisliš o pregovoru: Bolje slab sporazum kot dobra pravda.

F r i n a

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. maj 2009 19:41

Še nekaj: vzami odvetnika po sedežu sodišča, ker bodo stroški manjši. Sodišče, kjer se urejajo razveze je na sedežu OKROŽNEGA sodišča.

Popravljeno po Tumpikini pripombi. Želela sem povdariti, da je teh sodišč manj in je treba upoštevati, da se lokalni odvetniku z veseljem vozijo.F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 12. 2009 14:48

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti