Kaj namesto konfetov za krst?

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

8. maj 2009 7:05

jaz sem pa dobila ene malo posebne konfete za birmo sicer, no pa vseeno. namesto knofetov so bile notri zavite tri opekice. Prav oblika ta prave opeke in zraven sporočilce na listku: Te opeke podarjam jaz tebi, da bi si napraviš hišo in moja hiša bo zrasla sama od sebe. Nekaj v tem stilu, ker je prevedeno iz Italijanščine. Mišljeno je pa kot opeka za gradnjo cerkve, vsaj nekako tako mi je razložila, ta, ki mi je podarila konfete. Gorn je pa bila priponka rakete, ki so jo naredili z vlitkom iz mavca in jo je fantek sam pobarval. Zadaj na raketi je priponka, da se lahko kam pripne. Ful lušno za videt. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 08. 2009 07:05

larisa1  

član od: 16.12.2003

sporočila: 167

8. maj 2009 13:23

Zakaj pa ne bi podarili fotografije krščenca. Slikico nalepite v vizitko, ki jo tudi sami lahko urežete in npr. "šeleshamer papirja" z zahvalo za prisotnost na krstu, ali pa kupite popolnoma prazne vizitke in vanjo nalepite slikico. Če imate oblekico že nekaj dni prej doma, slikajte otroka v tisti oblekici, ali pa kakšni drugi npr. bele, roza ali modre barve (majčka). Slike so razvite najkasneje v 24 urah, tako da z izdelavo le-teh izgubite zelo malo časa. Vsi spominčki sčasoma pristanejo v košu za smeti ali v škatli kot šara na podstrešju,takšna slikica pa najde prostor nekje na zadnji strani družinskih albumov obdarjencev in je trajen spominek. Lahko pa izdelate sliko in vizitko z računalnikom, kar pa je dražje kot originalna slikica in vizitka. Take vizitke s slikicami in tudi računalniške sem dobila kot zahvalo, ko sem mladim staršem čestitala za rojstvo otroka. larisa1

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

8. maj 2009 18:10

Hm, če bi jaz prišla na krst - sorodnika ali nesorodnika, potem bi se najbolj razveselila česa uporabnega. Zato se ne bi branila konfetov, ker bi jih itak pojedla. Je pa res, da sem bolj praktičen tip človeka in nimam odnosa do takih in onakih spominkov. Meni je vse to v breme. Že sam dogodek bi si najbrž zapomnila (sploh če gre za (bližnjega) sorodnika ali pa otroka prijateljice ipd.), tako da nekega spominka niti ne bi rabila. Če je pa to pri vas tradicija, potem brez tega ne bo šlo. Da ne bo pomote - nisem želela kritizirat, ampak samo pomagati v tem smislu, da nekateri ljudje ne maramo spominkarske krame, zato naj bo darilce vsaj približno za ponucat (ker z odtisom nogice v glini jaz ne bi imela kaj počet in bi slej ko prej romalo v ... ). No, saj to romanje se lahko zgodi v vsakem primeru, ko dobiš nekaj res mimo, pa čeprav se je tisti, ki je za to poskrbel, trudil. Tisti potpuri bi se recimo meni zdel čist' fajn, dokler bi mi (lepo!) dišal. Do smrti ga pa vseeno ne bi šparala ;)

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

8. maj 2009 20:59

Saj konfeti niso nabiralci prahu, ker jih poješ - vsaj jaz naredim tako. Pa ni nujno, da so zaviti v cunjici, lahko so tudi v škatlici. Ne se obremenjevat s tem, kaj bodo obdarjenci z darilcem naredili - eni ga bodo spravili, drugi pa vrgli stran, saj ne moreš vseh zadovoljiti. Za mojo poroko so mi moževe tete skvačkale prtičke, v katere sem zavila konfete - obdarjenci so konfete pojedli, prtiček pa so lahko uporabili (čeprav se nikoli nisem pozanimala, kaj so v resnici z darilcem naredili). Tistim, ki niso bili na poroki, pa sem podarila konfete v škatlici.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti