Video recept

skorjpon  

član od: 25.7.2008

sporočila: 9

5. maj 2009 12:14

Replika:

Filmček je bil posnet ljubiteljsko, za svoje avtorsko delo do danes nisem prejel nobega plačila.

Zato sem se odločil, da ga objavim. Verjel sem, da vam bo všeč. Hvala, hvala, hvala!

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

5. maj 2009 15:47

No ja , temu je težko reči avtorsko delo. Kaj pa je pri tem pravzaprav tvojega Boris Malibu razen da si držal kamero ? Kuhala je Anamarija1, recept je s Kulinarike,montiral je nedko drug,..... In ti bi za to plačilo !?

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

5. maj 2009 16:35

Recept seveda ni presežek, ker:

1. je delovna verzija od najave do konca, nikakor ne končna montaža.

2. je bil narejen kot osnutek za video recepte, katerim je tudi recesija na KulSlo malo pristrigla peruti v tem trenutku.

3. gre zgolj za zlorabo naročila g. Borisu, ki je vse skupaj posnel po našem naročilu in neavtorizirano objavil v tem forumu.

Nikoli ni bilo mišljeno, da se video recept pojavi v taki obliki na takem mestu kot je forum, ampak da bo enkrat našel svoje mesto v posebni rubriki. Anamarija je bila prva, ki je bila kaj takega pripravljena posneti, za kar se ji na tem mestu iz srca zahvaljujemo. Pričujoči posnetek, torej slabo zmontiran video recept s črtami enkrat zgoraj/spodaj, drugič levo desno, nikakor ni bil mišljen za ogled v javnosti, ampak je bil narejen zgolj kot preizkus v smer video receptov, saj so takšni recepti precej večji "zalogaj" kot fotografije, tako iz stališča tistih, ki nastopajo, snemalcev, montaže, strežniške prepustnosti.

Želim, da bo prišel dan, ki bo omogočil tej strani redno objavo takšnih (vendar dokončanih izdelkov), pričujoči video pa je le prikaz požrtvovalne in prijazne kuharice ter gostiteljice in na drugi strani zlorabe nekega zaupanja med ljudmi. Z Bojanom sva zelo razočarana, da je takšen polizdelek prišel na splet. Je daleč od tega, kar sva želela narediti in tudi kar je avtorica v filmu želela prikazati.

Toliko od mene v pojasnilo

Dolgo sem se trudil biti tiho, ampak se mi je zdelo da sem dolžan pojasnilo

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

5. maj 2009 16:52

Danes sem si spot ogledal tudi sam; glede na to, da nosi oznako KulSlo, je po mojem mnenju nedopustno, da se je objavil brej Jernejevega in/ali Bojanovega dovoljenja. Se tudi strinjam z Jernejem, da je preveč amatersko narejen in preveč tehnično neobdelan, da bi bil primeren za objavo.

Anamarija 1, Tebi pa čestitke, predvsem za korajžo, recept sam pa ne ustreza mojemu okusu in se zato na mojem jedilnem repertoarju ne bo znašel.

 

Andrej

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

5. maj 2009 17:31

OK, zdaj pa mi je stvar povsem jasna. Hvala kolega Jernej za to informacijo, je kar prav, da si jo povedal in da jo člani KulSlo vemo. Pa tudi, da se vsi tisti, ki mislijo da se lahko mirno kitijo s tujim perjem malo zamislijo in razmislijo o pojmu "intelektualna lastnina". Saj takih modelov kot je samozvani avtor tega videa je na naši sceni precej in prav bi bilo, da bi jih za take in podobne podvige dobili po prstih.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

5. maj 2009 18:33

Prisrčna hvala vsem, predvsem Jerneju za zaupanje in spodbudne besede. Bojanu za trud in montažo posnetka in Borisu za potrpežljivost.

Bila je nepozabna in prijetna izkušnja!

Hvala, Kulinarika!

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

5. maj 2009 21:50

hedonist: Nisi čisto 100% zadel. Film JE POSNEL Boris in film je ZMONTIRAL BORIS. Z Bojanom nisva bila navdušena nad montažo, video je bil pa v procesu usklajevanja med sodelujočimi, ko je "prišel ven". Noben od nas ni navdušen nad tem da je objavljen razen tistega ki ga je objavil. Ne vem niti če je avtorica odobrila objavo, saj je bilo obljubljeno da bo pregledala in odobrila. Skratka, zame popolno presenečenje in nimam besed.

Ampak ne bomo se zdaj tule brali kot kakšna poceni nadaljevanka ;-) Je pa prav da se pove kdo je kaj prispeval.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. maj 2009 22:02

Jernej, verjetno imaš prav ( premal se spoznam ), vendar pravijo: to tudi mora bit za nekaj dobro. Pustite jezo in se zmenite za naprej, ideja je imenitna in " ziher " se bo prijela. Meni je posnetak nekaj novega in lepega ( pa amaterizem gor al dol ), in še enkrat: Bravo Anamarija!

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. maj 2009 20:05

Anamarija: BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti