Vnos pijače na letalo

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

7. jul 2011 23:06

Jaz sem imela v ročni prtljagi vodo in pol litra mleka za šest mesečnega sinka.po zelo dolgem času in prošnji so mi pustili mleko ampak le s težavo, vodo sem mogla pa vrečt v smeti.V kufru ,ki gre v spodnji del letala sem imela pa vse živo, domačo salamo,borovničke v žganju,.... 

nejčica

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. jul 2011 9:45

V kufru lahko, ne pa v kabini, ker tam lahko povzročiš kaj nepredvidljivega. Tudi jaz sem že morala pustiti vodo in jo vreči v kanto, v L.A. lani pa tudi sendvič, ki sem ga prinesla iz prejšnjega leta in ga po nobeni logiki ne bi mogla aktivirati kot nekaj nevarnega. Mnogo ukrepov mi je nelogičnih, vendar jaz in mnogi ne znamo razmišljati tako kot potencialni teroristi, zato pač je kot je. Jaz si vedno rečem, to je za moje dobro in sprejmem z razumevanjem. Sem pa rekla snahinemu očetu Američanu, kaj vse doživiš, preden prideš do njih in je samo skomignil z rameni, žal posledica napada na dvojčka.

 

naor

Andreia  

član od: 7.3.2005

sporočila: 255

21. sep 2011 13:18

Peugeot je napisal/a:
moje izkušnje lani z poletom v tunizijo

na varnostni kontroli je gospa za mano morala iz osebne prtljage (nahrbtnik) vzeti celo pollitsko steklenico vode,tisti "policaj" jo je vrgel v kanto za smeti in rekel da lahko kupi drugo v trgovini nekaj metrov naprej,tam pa seveda oderuške cene

če se prov spomnim 1,5 € za polllitsko zalo

Peugeot 206

 

jaz sem pa morala sokce Fructalove, ta male ali spit pred policajem ali jih vrečt v smeti (na Brniku)... mislim: kar je preveč, je pa preveč !!!!

Andreia

Andreia  

član od: 7.3.2005

sporočila: 255

21. sep 2011 13:27

 

Včasih so non-stop na letalu ponujali pijačo in jedačo in res nisi mogel ostati žejen ali lačen.

Danes pa tega ni več. Na ene srednje dolgem letu ponudijo 1x po 1 dl pijače - vode ali soka in suh sendviček ter še 1dl kave ali čaja.

In znano je kako veliko je izhlapevanje na letalu.

Jaz sem enkrat bila čisto dehidrirana, čisto švoh....razen tistega kar sem gor napisala, niso ponudili nič, pa tut jih po tem, ko so to ponudili ni bilo več na "sprehodu" po letalu.

 

Kako je z zdravili, tabletami ? Ne smeš imet v osebni prtljagi ?

 

 

Andreia

neznan uporabnik

21. sep 2011 13:32

Mislim, do Tunisa je 1h 45 minut. Na letalu dobiš vodo, sok, pivo, vino. Ne vem sploh, kaj kdo vlači s sabo vodo pa sokove, če je prepovedano. Pa ne mi rečt, da si ne morš kupit magar 1 liter viskija, za kontrolo, kamoli vodo. Če si že plačaš letalo pa ja maš tisti 1,50 eura, če misliš, da boš dehidriral v 2 urah. Pa dajte se sprijaznit, da pač tako je. Prvo delate gnečo, da vsi za vami znorijo. Drugič, pa vas še bolj preglejujejo. Ajoj, grem v Tunis pa rabim tetrapake soka poleg slovenskega.

Pa saj v Tunis al Grčijo, Španijo, Turčijo ja ni tako daleč, da bi tovorili še Fructal poleg na avion. In, če greš na urlaub, se po kontroli gre v trgovino, pol pa v bife na 3 pire, da smiriš živce.

 

p.s. - zdravila, nujno potrebna za vzdrževanje tvojega stanja ali bolezni lahko neseš v letalo. Moraš pa imeti zdravniško potrdilo, ki potrjuje,da so namenjena tebi in so nujna za redno vzdrževanje stanja zdravstvenega. Takih tablet se nikoli ne daje v oddano prtljago. V oddano prtljago daš aspirine pa te štose. Če moraš pa kaj redno jemat pa vedno potrdilo na ime, katera zdravila in v količini, ki je zadostna še za okoli 10 dni dodatnega bivanje, če bi se kaj zapletlo. Nikoli takih zadev v oddano prtljago, ker se lahko izgubijo.

 

 

MULTI_reloaded



Sporočilo je spremenil(a) MULTI_reloaded dne 21. 2011 13:37

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

21. sep 2011 13:32

Tudi glede zdravil ti vse piše na zgornjem linku. Pa je res preveč kaj prebrati in se pozanimati, kaj?

Issi

Andreia  

član od: 7.3.2005

sporočila: 255

21. sep 2011 13:34

Issi je napisal/a:

Ja, kar je preveč, je pa preveč!

Očitno je tudi prebrati jasna navodila potnikom preveč...

http://www.lju-airport.si/potniki-in-obiskov

 



Issi

 

Issi....delaš na letališču  ?

Veš, navodila smo dobili od turistične agencije in sem jih prebrala pred odhodom....

Je pa postalo vse to ... vsa ta varnostna navodila res absurdna....še sreča, da več ne potujem z letalom zadnje čase....

 

 

Andreia

Andreia  

član od: 7.3.2005

sporočila: 255

21. sep 2011 13:36

Issi je napisal/a:

Tudi glede zdravil ti vse piše na zgornjem linku. Pa je res preveč kaj prebrati in se pozanimati, kaj?



Issi

 

full si prijazna

Andreia

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

21. sep 2011 13:42

Prijazna?????

 A si priznala, da se nisi dobro pozanimala pred poletom? Sem ti poiskala in dala na razpolago vse podrobne informacije? A tam piše tudi to kar te zanima?  Sem prijazna, ja.

Pa se ti jih ne ljubi prebrati. Po naslednjem poletu se boš pa spet pritoževala, kako grozno so nesramni - zaradi lastne nevednosti.

Issi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti