Nova gripa

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

20. maj 2009 7:11

Gripa, takšna ali drugačna je vedno bila in vedno bo. Včasih kroži močnejša, drugič slabša. Strinjam se z večino napisanega. Sedaj pa še ena izkušnja .

Sin od prijateljice študira v Mehiki in to v prestolnici. Ko je v Evropi izbruhnila medijska panika tam ni bilo nič takega. Ljudje so naprej normalno živeli in delali, medijske panike ni bilo. So jih obveščali o preventivi in to je to. Maske ki so jh kazali po TV nosi le peščica ljudi, vsi ostali normalno živijo dalje.

Od umrlih so v Ciudad de Mexiko dokazali, da jih je 19 umrlo od virusa prašičje gripe, ostali od drugih vzrokov. Zdaj pa si predstavljajte njihovo prestolnico z 28 miljoni ljudi in jih umre 19. To prenesite na primer v celo Slovenijo, kjer nas je v celi državi 2 miljona.No, pa smo tam!

Govorite, da je Mehika umazana država, slabe higienske razmere....Kaj pa Kitajska, Indija, ASmerika...pa v Evropi na primer Francija, Italija....da o Afriki ne govorim. Pa Vietnam, Laos, Kambodža...in še je polno takih. A samo mi smo kao čisti? Ker za vse rabimo antibakterijska čistila, mila, deodorante? In s tem pobijemo vse bakterije, tako slabe kot tiste koristne? Potem pa razsaja čedalje več alergij na vse živo.

 

Sicer pa vsak po svoje. Jaz pravim, da panike ni, da jo zganjajo mediji in farmacevti. Zato pa živimo lepo v miru, koliko se da zdravo in lepo se imejmo. Kaj pa če nas jutri ni več. Lahko nas kap, infarkt, prometna, lahko nas uniči neurje ali pa strela vdari v nas.

Lepo se imejte in ne sekirajte se preveč, kajti tudi to povtroča zdravstvene težave.

Kyara

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

20. maj 2009 8:14

Bravo Kyara, se popolnoma strinjam z vsem, kar si zapisala (no, priznam, da v Aziji in Afriki in obeh Amerikah še nisem bila in ne morem sodit. bi pa rekla, da ne morejo bit neki strašni packi, če narod tako masovno potuje tja na popotovanja in dopustovanja). Ognjič

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

20. maj 2009 8:22

Enkrat je Oprah dala na wc-je kamere in snemala svoje goste pred oddajo. Umivanje rok bi naj potekalo tako dolgo, dokler človek zapoje pesem happy birthday oz. vse najboljše (pa zdaj nevem koliko sekund je to). Skratka od nevem kolikih, je enemu kandidatu "skoraj" uspelo, zmanjkali sta mu namreč eni 2 sekundici. Začetnica

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

20. maj 2009 14:33

Vsekakor je pomembno, da se ukrepa takoj, če na kaj takega posumiš.

 

Vendar pa, na široko so  razglašali, da v primeru suma na "novo gripo" (ali pa SARS ali katerokoli domnevno nevarno okužbo) najprej pokličeš zdravnika po telefonu in se nato ravnaš po njegovih navodilih. Ne pa da greš čakat v čakalnico, polno drugih bolnikov.

 

Sicer pa, pri okužbi z novo gripo naj bi bila v ospredju visoka vročina in zelo slabo splošno počutje. Ne verjamem, da bi bolnik sedel za računalnikom in pisal na forum, tako da sem prepričana, da z japaja ne bo nič hudega narobe.

 

Nasja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

20. maj 2009 14:39

Nasja, ti si pametna punca

rrr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti