Atene in meteora

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

tema odprta - 27. apr 2009 13:03 | ogledi: 2.709 | odgovori: 6

Ste že bili tam, kakšen nasvet in kaj se splača ogledati ?

Hvala !

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

30. apr 2009 23:04

mi smo bili pred dvema letoma v Meteori, ki je vredna ogleda. Tam smo se ustavili na naši poti iz Makedonije do mesteca na obali Parga. Žal smo bili prepozni, da bi si lahko ogledali kakšen samostan, kljub temu pa smo bili impresionirani nad kamnitimi gmotami, ki smo jih opazovali iz mesta. Ta dopust mi je ostal v zelo lepem spominu, saj smo si na naši poti z avtomobilom ogledali Beograd, prespali v Ohridu, pot nadaljevali mimo Ohridskega in Prespanskega jezera, nato Meteora in potem zelo dolga pot po ovinkasti cesti čez Epir do Parge, kjer smo ostali 14 dni in nato povratek s trajektom do Benetk. Lansko leto smo bili z avtom na Siciliji, z nekaj dnevnimi postanki v Rimu in Sorentu. Ravno danes pa smo se vrnili iz Provanse. Glede letošnjega dopusta se še nismo odločili, mogoče se bomo odločili za pot do Aten in potem počitinice na bljižnih otokih ali pa za severno Španijo. Želim ti prijetno potovanje atic

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

30. apr 2009 23:19

Če boste šli v glavni samostan v Meteori, boste doživeli 'predstavo za turiste', je precej obnovljen, pa še trgovinico ima, na mojo veliko žalost tudi precej kiča... Osebno priporočam, da si ogledate katerega od manjših, ki so bolj podobni temu, kako so nekoč živeli menihi in nune. Tudi vstopnina bo v tem primeru nižja. Sicer pa so vsi vredni ogleda, vsak je nekaj posebnega.

Midva sva šla v lastni režiji, kampirala sva v kampu takoj za glavno cesto in je bil zelo urejen ter poceni. Kampi višje so tudi 2x dražji. Ne vem, ali gledate na denar ali ne... je pa res, da si v zgornjih kampih bliže samostanom in je tudi občutek drugačen... urejeni so po večinoma dokaj lepo. Če bi se odločali za prenočitev v sobah, bo rezervacija kar nujna.

Kar se Aten tiče, je pa (tako kot velja za vsa večja mesta) vse odvisno od tega, koliko časa imate na razpolago... glavne znamenitosti so tako ali tako znane, mislim pa, da je vedno vredno obiskati še kakšno tržnico na prostem in kakšen kraj 'off the beaten track', kjer boste videli pristne prebivalce in življenje le-teh.

V vsakem primeru se boste imeli super... joooj, lepi spomini se vračajo ;)

tulka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. maj 2009 0:16

Pusti Atene, pusti Meteoro, ta prava zgodba se piše drugje, ne pa tale zrežirana in znucana zibelka helenizma...... Veliko ljudi se strinja, da so "ostaline" na italijanskih tleh, Sicilija in južna Italija sta raj za ljubitelje antike.

Atene mi niso bile všeč, vse se mi je zdelo zrežirano pod parolo "Vsi in vse za turizem", kača turistov, vsi v eni smeri, vsi poslušajo eno in isto. Gužva in promet za znoret, samo je pa izven kapitale čisto drug svet - pojdite gledat sončni zahod na rt Sunion, zapletita se v pogovore z domačine (če ne drugega, boste vsi skupaj naredili nekaj vaj za raztegovanje), hitro vaju bodo povabili domov in tam bosta spoznala pravo Grčijo. Zakon!

Loni Makaroni

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

1. maj 2009 20:54

atic, očitno podobno načrtujemo dopust, saj smo tudi mi bili pred 2 letoma v Grčiji (preko ex-Juge), lani na Siciliji in za letos smo že razmišljali tudi o Španiji :))) Sem pa trenutno še pod vtisom Rusije, saj sem se včeraj vrnila iz Moskve in St. Peterburga. Meni pa je bila Grčija ljubša od Sicilije, pa ne toliko zaradi kulturno-zgodovinskih znamenitosti kot zaradi ljudi, urejenosti, ... Sicilija me je v tem pogledu razočarala, saj je bila izven področja znamenitosti zelo umazana, zanemarjena, kampi nenormalno dragi, ljudje pa prijazni samo zato, da te pošteno oskubijo. Meteora je nekaj posebnega, Atene imajo svoj čar, nikar pa ne izpustite Delfov. In uživajte!

libra  

član od: 27.3.2004

sporočila: 155

2. okt 2009 20:20

Pozdravljene, a ima katera-i kaj izkušenj z obiskom Aten v lastni režiji, seveda s poceni poletom.

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

2. okt 2009 20:32

S poletom ne, samo z vlakom.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti