Petra majdič

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

20. feb 2010 14:48

Lisa, se popolnoma strinjam s tabo. Naši športniki zdaj ne bodo "smeli" jamrati, če ne bodo imeli vsaj štirih reber polomljenih ;)

 

jasna

sovica  

član od: 21.12.2006

sporočila: 20

20. feb 2010 15:51

Kar je Petra dosegla, je res izjemno, že sama medalja na olimpijskih igrah je velik dosežek. Zaradi poškodbe pa je še to toliko bolj neverjeten dokaz vztrajnosti in prenašanja bolečin. Vseeno se mi zdi prav, da se zavedamo, da je to ekstrem, in se tega ne bi smelo to kar jemati kot normo, da bi moral vsak športnik (ali oseba v kateremkoli ikoli drugem poklicu) biti pripravljen žrvovati svoje zdravje ali življenje za nek dosežek. To se mi zdi neodgovorno. Če boste že učile svoje otroke, naj posnemajo Petro, bi bilo lepo, da jih tudi naučite, da naj med drugim tudi dobro premislijo, kaj jim je pomembno v življenju in za kaj se jim zdi vredno žrtvovati. Posledice nekaterih odločitev so pač nepovratne, čeprav v tem primeru temu na srečo ni bilo tako. Poleg tega mislim, da bi bilo dobro na splošno treba spoštovati telo in tudi sprejeti svoje telesne omejitve, če res ne gre za nekaj bolj pomembnega od preživetja (in tu se verjetno mora odločiti vsak sam, kaj to zanj je). V taka fatalistična pojmovanja, da se je nekaj moralo zgoditi, pa ne verjamem. Vseskozi se odvijajo dogodki, eni bolj prijetni, drugi manj, in sami si jih razlagamo na ta ali oni način in iz njih potegnemo nauk in zaključke, do katerih smo pač sposobni priti. Drugače pa čestitke. Ta bron velja zagotovo več kot zlato. sovica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. feb 2010 16:09

Saj, Lisa, to sem hotela reči s tistim stavkom, da je ena naša druga smučarka, alpska, ki si tudi vneto sponzorje išče, isti dan po tistem, ko je Petra naredila nadčloveški napor in pokazala, kaj zmore človek, ki  ima voljo in moč, jamrala v mikrofon o zgrbani progi, neustrezni temeparturi snega, slabi pripravljenosti proge in vsem drugem  ....

 

Saj nam je jasno, kdaj kdo išče izgovore. Kaj je res tako težko reči, da nekdo pač ni najbolje pripravljen in da je sam kriv, da mu ni uspelo? Taki bi si morali dvakrat na dan predvajat posnetek dogajanja v zvezi s Petro Majdič ... Čeprav nisem prepričana, da bi nekateri tudi dojeli vso veličino njenega podviga. Šampion si  predvem  v glavi, ne samo v nogah.

Mamamia

mamamia

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

20. feb 2010 17:03

sovica je napisal/a:

... naj med drugim tudi dobro premislijo, kaj jim je pomembno v življenju in za kaj se jim zdi vredno žrtvovati....sovica

 

No, že par dni razmišljam o temle. Petra se je očitno odločila, da so ji OI in medalja vredne tega truda.

Čestitke in kapo dol za takšen podvig.

Ne pozabimo pa, da se tudi dobro zaveda,  kaj, kdaj in zakaj tvegati. Prav ona je bila poprej nemalokrat center obrekovanja samozvanih komentatorjev, ko je za slabši rezultat okrivila progo, prerivanje s sotekmovalkami, slabe smuči itd. 

Tudi mene namreč skrbi, da se zdaj takšno gladiatorstvo postavlja za vzor, za nek nepreklicen dokaz predanosti cilju. Imamo v Sloveniji že preveč ekstremistov, ki postavljajo na kocko vse, tudi kadar to ni smiselno.

Naučimo se torej od nje tudi dobro izbirati cilje, za katere je vredno vložiti takšen trud.

 

Vsekakor pa BRAVO PETRA!!!

Nasja

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

20. feb 2010 20:11

Ste videli našo Tino? Bravooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! saša

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

20. feb 2010 20:26

Tele naše punce so res od vraga. Bravo bojevnice!

strippy

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. feb 2010 21:33

Bravo Petra, bravo Tina! Ampak jaz se vseeno bolj strinjam s Tino, ko je rekla, da kdor sam sebi brez medalje ni dovolj vreden, si tudi z medaljo ne bo. Lep pozdrav, Sonja

gobica1402  

član od: 21.7.2007

sporočila: 470

20. feb 2010 22:02

Toooooooooooooo!

Čestitke Tini.

gobica1402

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

20. feb 2010 23:15

Nasja je napisal/a:
Prav ona je bila poprej nemalokrat center obrekovanja samozvanih komentatorjev, ko je za slabši rezultat okrivila progo, prerivanje s sotekmovalkami, slabe smuči itd. 

Tudi mene namreč skrbi, da se zdaj takšno gladiatorstvo postavlja za vzor, za nek nepreklicen dokaz predanosti cilju. Imamo v Sloveniji že preveč ekstremistov, ki postavljajo na kocko vse, tudi kadar to ni smiselno.

Naučimo se torej od nje tudi dobro izbirati cilje, za katere je vredno vložiti takšen trud.

Točno to. In zdaj počez šimfat smučarko, ki je s svojimi izjavami v stilu »proga mi ne ustreza«, ki je Sloveniji navsezadnje priborila olimpijsko srebro, ni na mestu. Dejstvo je, da je Petra ena in edina. Frajerka brez primere. Ne moremo pričakovati, da bodo vse športnice ubrale njeno pot. In če katera kdaj kaj pojamra, so what, bi rekel Borut . Sem prepričana, da se vse trudijo po svojih močeh. Petra jim pač s svojim ekstremizmom ni naredila usluge, vsi skupaj se pa lahko od nje učimo. Čestitke Tini, žal sem tekmo lahko spremljala le prek mobilca, ampak evforija ni bila zato nič manjša.

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

21. feb 2010 7:41

limnol je napisal/a:
Bravo Petra, bravo Tina! Ampak jaz se vseeno bolj strinjam s Tino, ko je rekla, da kdor sam sebi brez medalje ni dovolj vreden, si tudi z medaljo ne bo. Lep pozdrav, Sonja

Tale izjava je pa vredna, da si jo zapomnimo. Bo prišla velikokrat prav.

strippy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti