Čokoladna torta s suhimi slivami

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

tema odprta - 26. apr 2009 16:40 | ogledi: 6.938 | odgovori: 1

Potrebujem pomoč, prosim :)

Te dni sem v restavraciji Ponvica na Brezovici jedla odlično čokoladno torto s suhimi slivami. Se komu kaj svita, kako narediti nekaj podobnega doma?

Osnova je bilo, po mojem občutku, nekakšno čvrsto biskvitno testo, prepojeno s čokolado, potem je bila vmes kot nekaka pečena čokoladna krema, čez pa "čokoladni ganache" ali pa krema iz čokolade in stepene smetane oz. nekaj podobnega.

V tistem vmesnem delu so bile suhe slive.

Je bila pa tortanarejena zelo "subtilno", pravzaprav prehoda med tremi plastmi niti ni bilo opaziti na prvi pogled.

Ah, sem iskala po netu pa nisem našla nič uporabnega ...

Kakšen nasvet? Hvala :)

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. apr 2009 18:24

Greš še enkrat na lokacijo, naročiš to torto in na veliko hvališ in ob pohvali se ljudem bolj razveže jezik in dobiš kakšen info. V stilu, a slive namočite v vodi ali ne, kaj ste pa dodali ganašu.....tako se največ izve. Poleg tega si že itak identificirala glavnino sestavin. Čokoladni biskvit ni raketna znanost, pa tudi, če je, smo tule že blazno biskvitnih misterij razkrili (plus, čekiraj topice zadnjega meseca, to smo že predelovali). Čokoladna krema v stilu čokolada + smetana v hladinlik in potem to zmešamo....ni kakšna raketna znanost....oziroma znanost bi bila, če bi tej kremi dodali vodo, v kateri so namočene slive in potem bi to še želatinirali ...ker bi s tem dobila čokolado s slivasto aromo. V to smer bi jaz razmišljala glede na tvoj opis. Namreč, sladice ne poznam. Ampak ti povem, da sem se naučila kuhati zaradi tega, ker sem sama poskuašla posnemati kakšno jed. In včasih mi je uspelo, včasih ne, včasih sem pa naredila bolje od tistega, kar sem želela kopirati....Največ se človek nauči, če sam eksperimentira z zadanimi sestavinami. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti