Miss universe 2009 slo

neznan uporabnik

15. maj 2009 8:41

pa sej masaj ni farški. bi tut on imel punco za eno noč. japaja

neznan uporabnik

15. maj 2009 9:00

imam pa nagradno vprašanje brez nagrade: katero je glavno mesto Države, ki je ni in je nikoli ne bo? japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. maj 2009 9:17

Joj, tulči....ti imaš eno neverjetno sposobnost, da stvari tako obupno dobesedno prebereš, da ti potem smisel uide. Evo, razlage označevalca "farško, farški, farška": To je oznaka kulturne prakse (in tudi njenih učinkov), ki raznovrstne posameznike sili v en kalup povprečja. Pa ne samo to, ta praksa razlaga, da je "biti v zlati sredini in ne izstopati" tisto, kar je iskano, zaželeno, najboljše (vraga je povprečje najboljše, to je oksimoron). In ta praksa gre potem še naprej in sicer vsakič negativno ovrednoti vsakogar, ki se taki praksi ne ukloni, da ne govorimo o antagonizmih do tistih, ki tako prakso odkrito in nedvoumno zavračamo. Praksa, ki sporoča, da "je najbolje biti neopazen in tak kot vsi v povprečju in na sredi" in ki hrkati ne sankcionira zelo sovražno nastrojene govorice, vstilu "pa kwa pa tale misle, da je kej bulš ud nas" bo vedno reproducirala množice ljudi kratke pameti. Če bo taka praksa v eni skupnosti prevladujoča, potem ta skupnost nikoli ne bo videla zelene veje ne lepih dni ne raja ne zemlji ne nič.....ker pač znotraj sebe ne bo zmogla generirati presežkov. Če se bo pa kak presežek slučajno pojavil, ga bodo pa tako ali drugače izobčili. Besedo "farška" uporabljam zaradi tega, ker se je ta terminus v slovenščini začel pojavljati od časov moderne naprej in označuje točno to, kar sem v prejšnjih stavkih na kratko pojasnila. Pač nismo našli boljše. Je pač aktivnost cerkve v tistih časih eksponentno izvajala prakso ukalupljanja in izključevanja. In tu-pa-tam se najde recidiv (prepuščam vsakomur, da premisli, koliko je teh recidivov), ki kaže, da se še niso vsi emnacipirali od takšne prakse. Ni pa farškost zgolj praksa znotraj cerkevnih in verskih zadev. Tudi v posvetnem se ta praksa ves čas dogaja. Evo, tulči, a si poštekala, ali pa rabiš še? Tisto o "ne najlepših puncah, ki so ad definitionem duhovite in fejst za pogovarjati se" in o " lepih, ki se jih brez pudra ne spozna"...hja, kolega, če se ne upaš ogovoriti lepotice in iščeš po segmentu sivkastih mišk (in potem ta segment definiraš kot edini pravšnji), ker je tam manj verjetnosti, da dobiš košarico...zaradi tega pa še ni treba delati eseja. Drugače sem pa mnenja, da so ženske lepe ali pa to niso. Kile in leta nimajo nič s tem. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. maj 2009 9:21

japaja je napisal/a:
imam pa nagradno vprašanje brez nagrade: katero je glavno mesto Države, ki je ni in je nikoli ne bo? japaja
Ali ima Neverland glavno mesto? Tam sem pustila Petra, ker ni hotel odrasti. Vendy. Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

15. maj 2009 9:22

Ne tako dolgih razlag, nooo danes nimam časa...

tulka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. maj 2009 9:33

Imaš cel vikend časa, ker bo slabo vreme Vendelina jr.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

15. maj 2009 9:45

Vendelina jr. je napisal/a:
Drugače sem pa mnenja, da so ženske lepe ali pa to niso. Kile in leta nimajo nič s tem. Vendelina jr.
Se popolnoma strinjam s tem! Ognjič

neznan uporabnik

15. maj 2009 9:53

Vendelina jr, pa ravno ti si prva odgovorila!? Se mi zdi, da je Neverland dežela, ki je ni. Jaz sprašujem po državi. Pravilno, da si pustila Petra tam. Lahko pride brez vize kdaj k meni na obisk. In ja, priznam, imaš "više utakmica u nogama" kot pa jaz. Jaz pač igram z glavo. In s srcem. Pa niti ne tekmujem pretirano. Če si dovolj samozavesten, ti tega ni treba. Te zmage same najdejo. Dihaj, Vendelina jr, dihaj, to pomaga. Pa žganci tut. japaja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

15. maj 2009 10:07

tale pa dolgo drži Ognjič

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

15. maj 2009 10:13

Ja, seka, seka tale lunca

 

MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti