Pisanje na tičino maso ali marcipan!

brigita.k.  

član od: 20.10.2008

sporočila: 14

tema odprta - 24. apr 2009 13:48 | ogledi: 4.008 | odgovori: 3

Že velikokrat sem videla na tortah narisane razne figure(medvedek,sonce...) n me zanima s čim se riše na te mase in kako bi lahko prerisala sliko na maso in šele nato lepo pobarvala.Če so to posebna pisala mi prosim še povejte kje se jih dobi! Hvala za odgovore in LP!

brigita.k.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

24. apr 2009 16:16

Najprej sliko prerišeš na tičino - daš sliko gor in s predmetom, ki ima topo konico, rišeš po sliki - tako na tičino dobiš obris. Dalje si pa lahko misliš že kako ... narišeš konture in pobarvaš. Pa lažje je, če sliko narišeš na poseben 'list' tičine in ga potem enostavno položiš na torto.

 

Barve se kupijo v vsaki večji trgovini - proizvaja Schwartau, notri so rumena, rdeča, modra in zelena. Drugače pa imaš velik izbor barv (samo precejšnja količina) v znani trgovini v Črnučah. Pa tudi, če ti je ostalo kaj barve za pirhe (tisti mali 'žakeljčki'), to je jedilna barva in komot uporabiš. Zdaj pa rabiš samo še en čopič in veselo na delo!

 

Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Pa slikico potem pošlji, prav?

Atina

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

24. apr 2009 16:29

brigita.k. jaz na ticino rišem tako da, na kos ticine, ki sem ga precej razvaljala narišem sliko in nato to položim čez torto.  Sliko ki jo želim prerisati (naj ima čim manj barv, najbolje je da se samo črni oris) natisnem na papir in papir položim pod tenko razvaljan kos ticine, ter s tenkim čopičem (če nimaš črnega jedilnega flomastra) in črno barvo orišem - prerišem sliko. Pustim ene pol ure da se malo posuši in nato barvam. Seveda z jedilnimi barvami in čopičem.

http://www.coloring-book.info/coloring/coloring_p

če imaš kake otroške motive je tukaj fulll slik.

 

LP

Pitončica

brigita.k.  

član od: 20.10.2008

sporočila: 14

27. apr 2009 14:45

Hvala za odgovore so mi v veliko pomoč! LP brigita.k.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti