Stanovanjski kredit - kje?

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. feb 2016 7:03

Najprej služba še zate, potem mesečno dajajta na stran nekaj sto evrov, dokler se ne bo nabralo za aro. To bo tudi dobra šola za kasneje, ko bo treba vračati kredit.  Tale tokratna prilika vama bo ušla, bosta pa pripravljena za naslednjo. Izposoditi si za aro, iti v hipotekarni kredit pri dohodku 700 € za dve osebi, če bi ga sploh dobila, se ne bo izšlo. Za primerjavo: imam znanko,  upokojenko s 400 € pokojnine in lastno hišico a brez avta. Pri vsej skromnosti ob življenjskih stroških komaj sfolga za  najnujnejša vzdrževalna dela in kurjavo.  

Na koncu bosta ostala brez denarja in hiše Razen, če računata na denarno pomoč sorodnikov. 

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. feb 2016 12:24

martinika je napisal/a:
Pozdarvljeni.

Z fantom želiva kupiti hišo v vrednosti 60000€. Prodaja se prek nepremičninskega posrednika, kar bi morala dat 6000€ are, ki je nimava, ostalo pa bi dala na kredit 54000€. Torej bi vzela 60000€ hipotekarnega kredita, ker stanovanjskega nebi dobila. Fant je zaposlen za nedoločen čas, jaz pa sem nezaposlena, torej na borzi in si iščem službo. Želima si čimprej it na svojo, saj doma ni razumevanja. Fant ima približno 700€ neto plače, brez dodatkov. Prosim vas za informacije, kje bi bilo najboljše dobiti toliko kredita. 

martinika

Dobri bog pomagaj. Najprej preberi tisto, kar je napisala Cila. Potem preberi še enkrat tisto, kar je napisala Cila.

Potem se spravi na zemljo.

Potem pa preberi tole.

Hipotekarni krediti so tisti, ki so zavarovani s hipoteko. In po navadi stanovanjski krediti so zavarovani s hipoteko na nepremičnini, ki je predmet nakupa, skratka so  praviloma hipotekarni.

Glede na tvojo kreditno nesposobnost in plačo 700 EUR mesečno je blizu tistega, kar spada pod minimalno dohodek in bi banka lahko jemala kvečjemu 100 EUR mesečnega in v tem primeru bi za 30 let (360 mesecev) lahko najela kredita med 19 do 22 tisoč EUR.

Do tega izračuna prideš, če greš na katerokoli spletno stran banke in pogledaš ponudbo za prebivalstvo in klikneš na informativne izračune.

Temu moraš prišteti še stroške zavarovalne police za hišo, kar spet znese svojih najman 150 EUR letno - in to skozi celotno dobo odplačevanja.

 

Dokler nimata obadva dohodkov, pozabita na kakršenkoli kredit za nakup nepremičnine. Itak bi vama tudi na banki povedali, da ne moreta dobiti več kredita.

Prav tako ne delajta neumnosti in sicer, da bi šla h kakšnemu posojilnemu oderuhu, ki pušča reklame na letakih v nabiralninikih in grejo nekako takole: če vam banki ne odobrijo kredita, bomo pa mi, hitro in enostavno. Ker je bila že masa lahkovernih takole zelo hitro ob vseh, ker niso prebrali, kakšne obresti morajo plačevati in kako so fiducionarno zavarovane posojilčeve terjatve.

Pamet v glavo, dekle drago, ker vidim, da jo res rabiš

 

Vendelina jr.

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

23. feb 2016 15:16

Tudi jaz si v takih okoliščinah nikakor ne bi upala vzeti kredita, tudi če bi mi ga kje odobrili.

Sploh pa v teh časih, ko je vsaka varnost bolj kot ne navidezna. Previdno.

 

RadaJem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti