Super kulinarični blog

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

21. apr 2013 20:48

mamamia, tudi tega ne vidim da bi koga motile amaterske fotke.. jaz sem jih zelo vesela!

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. apr 2013 20:52

Eh, no, ežoj ima enega oboževalca, za druge se res ne spomnim, da bi se kaj pritoževali.

Mene ob slikah pri kosilih kvečjemu spravi v začudenje, s kako malimi porcijami nekateri očitno preživijo. Takrat vidim, da moram še veliko delati na sebi, pa ne na fotografskem področju.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. apr 2013 21:01

bannanna je napisal/a:

mamamia, tudi tega ne vidim da bi koga motile amaterske fotke.. jaz sem jih zelo vesela!



 

Nisem imela v mislih tvojih zapisov, midve z valovno dolžino nimava problemov.

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. apr 2013 21:07

Tudi mene amaterske slike itd. ne motijo. Mojih kar mrgoli sama bi bila vesela, če bi mi vse uspele tako lepe kot so recimo tiste moje razpokane piškote, princeske in makrone. Kaj več dobrih od mene ni bilo, 

 

@Limnol, jaz se pa včasih ravno obratno sprašujem.  



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 21. 2013 21:09

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. apr 2013 8:11

limnol je napisal/a:

Mene ob slikah pri kosilih kvečjemu spravi v začudenje, s kako malimi porcijami nekateri očitno preživijo. Takrat vidim, da moram še veliko delati na sebi, pa ne na fotografskem področju. Sonja

 

To rešiš  s tem, da si kupiš oversize krožnik, potem vse porcije zgledajo miniaturne.

Loni Makaroni

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. apr 2013 8:35

bratinov,

dobrodošel na kulinariki, upam, da se še kaj oglasiš.

Glede fotografij: če praviš, da ne uporabljaš nafte in stiroporja, ni razloga, da ti ne bi verjel, vsekakor pa uporabljaš kakšen Photo Shop in zaradi tega so tvoje fotografije ( vsaj za moj okus ) videti sterilne in sintetične ( karkoli to pomenilo ). Poskusi kakšno fotografijo objaviti brez obdelave, pa boš videl razliko. Ostajam pri tistem kaj sem ( menda ) že napisal: meni se večina fotografij pri naši temi o kosilih zdi lepša od tvojih, ravno zaradi naravnosti, ni slika sama sebi namen ( da bi bila lepa ) slika je zato, da nekaj pokaže, kosila taka kot v realnosti so ( a ne taka kot si morda mislimo, da naj bi bila ). Seveda je to samo moje mnenje, in vem, da se večina s tem ne strinja, danes je trend v fotografiji računalniška obdelava ( tudi podjetja ki delajo programe morajo živet ).

Kakorkoli, s tabo bi se verjetno strinjal v marsičem ( fotografija naj bo ena taka izjema ). Zelo se mi je dopadlo, ko si nekje zapisal nekako tako, .............. frišna riba ne rabi ničesar, mal olja in soli ( morda še kakšno kaplico limone, bi dodal jaz ). Naravnost me je groza, ko vidim lepo pečeno ribo prelito z nevemkakšno omako.

bodi lepo pozdravljen, pa se še kaj oglasi ( pa ni treba, da debatiramo o fotografiji )

ežoj

DBpek  

član od: 19.6.2012

sporočila: 994

22. apr 2013 9:07

Glede hrane mu tudi jaz verjamem, da jo ne prireja umetno. Kot vsak fotograf digitalne fotografije, pa fotke (lahko rečem da v 99 %) dodatno obdelajo s programi. Tudi jaz priznam, da svoje malo popravim (levels, contrast in WB).

Iz Exifa njegovih fotk je razvidno, da je fotke urejal v programu Photoshop PS6. Ni pa vse v popravljanju fotk, ampak je najbolj važno, da znaš razlišljat in videt stvar kot fotograf. Kompozicija je po mojem najbolj važna. Fotografi stremijo k temu, da nam s fotko pričarajo neko normalno zadevo na takšen način, da nas pritegne oziroma izgleda vabljivo. 

 

Večina od nas na kulinariki, pa naredimo fotko hrane na način, kot jo mi vidimo in kot bi si jo želeli predstaviti.

 

Mi je pa všeč pogledati njegov blog in njegove fotografije, saj se da tudi iz njih veliko naučit.

DBpek http://easy-recepti.blogspot.com/

Rakuncek  

član od: 29.12.2008

sporočila: 79

22. apr 2013 10:13

Krasen blog, perfektne fotke! Nekateri pa rajs recejo, da so grde, 100x obdelane, sterilne in da je gor neuzitna hrana, da bolj mirno spijo. Stopostov bi njihove fotke tut take bile, ce bi jih sam cez PS vrgli hahaha :) 

 

 

Rakuncek

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

22. apr 2013 10:48

Bratinov..Tudi meni je blog všeč..prekrasne fotografije..vse dodelano,izdelano v nulo..tudi fotografija,ki si jo priponal tukaj je vrhunska..pirini rezanci z šparglji ..toda recept me ni navdušil..delujejo mi suhi rezanci,z res lepimi šparglji,ki so najbrž samo malo blanširani..ne "vidim" pa nekega kulinaričnega okusa,glede na tako fotografijo..

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. apr 2013 11:05

Vrtejbenka je napisal/a:

Bratinov..Tudi meni je blog všeč..prekrasne fotografije..vse dodelano,izdelano v nulo..tudi fotografija,ki si jo priponal tukaj je vrhunska..pirini rezanci z šparglji ..toda recept me ni navdušil..delujejo mi suhi rezanci,z res lepimi šparglji,ki so najbrž samo malo blanširani..ne "vidim" pa nekega kulinaričnega okusa,glede na tako fotografijo..



Vrtejbenka

 

Zanimivo razmišljanje o receptu. Mene pa ravno to navduši, da ni kakih posebnih dodatkov k špargljem, ker pride potem njihov svež okus tako lepo do izraza. Ena jedi, pri katerih velja "manj je več". Meni je šparglje preprosto škoda utapljat v silnih omakah, po možnosti "obtežit" jih s preveč smetane, kupom začimb in dodtakov. Saj ne rečem, tu in tam in nekaj malega ja, ampka ne preveč. Ali jih utrujat v raznih pitah in narastkih ...

A to je stvar osebnega okusa in nič narobe, če različno ravnamo.

 

 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 22. 2013 11:09

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti