Nakup hladilnika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. jan 2020 8:25

Imama svoj sanjski, prostoječi hladilnik Hoover, globina in širina oboje 70 cm. Francoska vrata, posebej cona za meso (v kateri so pri nas pretežno steklenice vina ...), po vrati dva predala za zamrzovanje, en bolj plitek in s taso na vrhu, eden globlji. Moj sanjski hladilnik, tako zelo sanjski, da sem novo kuhinjo prilagajala hladilniku, ker sem ga hotela ohraniti.

https://www.pinterest.com/pin/454652524879926787/?lp=tr

 

Je pa seveda odvisno, kakšne imaš potrebe, kako velik hladilnik potrebuješ, ali te zanimajo t.i. ameriški hladilniki (z ledomatom in predalom za hladno pijačo), ali bolj klasični. Skratka, najprej potrebe in navade, potem pa izbira. Pri znamkah je pa tako, da se lahko nasankaš tudi pri najbolj zveneči in zadeneš v polno s kakšno malo manj zvenečo, a ravno tako kakovostno, ali obratno. 

mamamia

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

10. jan 2020 12:37

To pa je nobel zadeva. Jaz potrebujem klasičen hladilnik, sedaj imam 14 let starega Electroluxa, ki ga bo treba zamenjati. Sem bila pa z njim zelo zadovoljna. Sedaj berem komentarje, da niso več tako dobri.

ursula-ce

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. jan 2020 13:20

Prej sem imela tri Gorenjeve in bila zelo zadovoljna. Zadnji Gorenjev je šel med rezervne hladilnike zgolj zaradi tega, ker sem tega Hooverja po naključju našla po izjemno nizki ceni (zaradi dveh neopaznih vdolbinic na vratih) in je bila priložnost, ki je nisem smela zamuditi. Prejšnji Gorenjev pa je še v funkciji.

Pojdi v več trgovin in se malo posvetuj s prodajalci, jaz vedno povprašam kakšne so povratne informacije kupcev, pritožbe, reklamacije. Trgovci radi spregovorijo, jaz sem od njih slišala veliko  uporabnih informacij, ko sem kupovala gospodinjske aparate. 

mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. jan 2020 14:03

Pri nas tudi prisegamo na Gorenje, ko pridemo do hladilnikov. Tako mama kot jaz imava prostostoječega brez zamrzovalnika. In ja, pri obeh se je kuhinja prilagajala hladilniku. 

Mama ima ta model, pri mojemu je nagajalo tesnilo, drugače pa vse tipi topi. Takrat se mi je zdelo, da ne rabim tako velikega, a zdaj mi je včasih kar malo žal, da nisem vzela iste višine kot mama. Je pa res, da imamo v garaži še dva hladilnika za rezervo, eden je vedno prižgan. Ista znamka, seveda.

Loni Makaroni

Vitavitameae  

član od: 8.2.2016

sporočila: 406

10. jan 2020 14:17

Meni so lih za 31.12. Novega pripeljali.. Mam pa beko..tudi prvi je bil beko..zdrzal 6 let.. Bla zadovoljna.. Sm pa mnenja, da dons stvari niso več narejene za 15 let.. Ampak malo po garanciji nehajo.. Pri Beko je garancija 5 let.. Tko da.. Sm pa na ideo. Si kupila 200 eur k je bla akcija.. 

 

 

Vitavitameae

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

10. jan 2020 16:36

Kar se hladilnikov tiče, kar vztrajam pri Gorenju - prejšnji je delal več kot 20 let, zdajšnji jih bo kmalu imel 10 in je še vedno kot nov, brez kakršnih koli popravil, kolegica ima Gorenjevega peto leto in tudi nič ne kaže, da bi mu kaj manjkalo. Tudi v službi imamo Gorenjeve in vsi po vrsti dočakajo lepo starost. Tako da ne morem govoriti o slabih izkušnjah. To velja za hladilike, kajti pri pečicah je moja skupna življenjska pot z Gorenjem veliko bolj razburljiva in polna nepredvidenih dogodkov. 

Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 10. jan 2020 16:37

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

10. jan 2020 16:49

Tudi jaz imam gorenjev hladilnik. Ko smo trinajst let nazaj menjavali kuhinjo, sva kupila podpultnega in se hitro skesala zaradi tega nepremišljenega nakupa in kmalu sva kupila prostostoječega, ki pa stoji v hodniku, saj v kuhinji zanj ni bilo prostora. Čez kakšen mesec se bova selila v spodnje nadstropje in hladilnik roma z nama, saj je nova kuhinja temu prilagojena, tisti podpultni, ki je bil doslej občasna rezerva, bo pa zapolnil luknjo tam, kjer je trenutno  pomivalni stroj, ki bo ob selitvi tudi romal v spodnje nadstropje.

Tudi plošča in pečica sta gorenjeva, pečica dela brezhibno trinajst let, pri plošči pa je bilo cca 100€ stroškov za popravilo po izteku garancijskega roka, načeloma je pa v redu.

 

rrr

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

10. jan 2020 18:27

Imam Samsungov hladilnik https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17917606/hladilnik in sem z njim zelo zelo zadovoljna. Ko smo ga kupovali pred malo manj kot dvema letoma je bil še malce cenejši, ker je bil v akciji. Je pa nedvomno eden izmed mojih boljših nakupov. 

Pri hladilniku cenim njegovo prostornost, preglednost in to da je potreben minimalnega čiščenja, saj zaradi tehnologije nič ne ledi, zelenjava v predalu lepo ohranja svežino, tako da predal služi svojemu namenu.

 

tedyka

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

11. jan 2020 6:49

Tudi meni so Samsungi všeč, moti me samo globina, ker izstopa.

Pa še nekaj ne razumem: zakaj so večinoma "sive" barve, jaz bi pa še kar imela belega. Na forumih tudi pišejo, da se pri No Frost slišijo poki v hladilniku. 

Očitno imam čas, da se toliko ukvarjam z nakupom enega hladilnika

ursula-ce

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

11. jan 2020 8:48

Jaz imam LG no- frost hladilnik z zamrzovalnikom, prostostoječi. Sedaj bo star 9 lel. V začetku smo imeli smolo, ker se je pokvarila katodna cev, ki so jo uspešno popravili. Kasneje nam je nagajala napajalna žica, ki poteka med aparatom in vrati, ker ni bila dobro izolirana in se je pri odpiranjih poškodovala. Ta je motila nastavitev samega procesa in posledično živila niso bila primerno ohlajena. To je mož sam popravil in od tedaj dela brezhibno. Moti me le, da ni prikaza notranje temperature, kar pomeni v primeru okvare ne začne opozarjati.

Aparat ni bil poceni ( 1350 ev) in ob tem, da je zelo prostoren, da ima razne nastavitve ( senzor vrat, eco sistem, alarm ...) nisem pomislila, da nima osnovnega prikaza notranje temperature. No- frost sistem je super, moteča je glasnost, saj non stop dela ( hlajenje, gretje). Včasih malo poka, sliši se pretakanje vode. Sčasoma se navadiš. Je pa razlika napram navadnemu, ki je skoraj neslišen. 
Serviser je kljub sistemu no- frost priporočal izklop enkrat letno, da se popolnoma odtali. Pravi, da sistem res skrbi za brezhibnost, vendar se še kje kaj nabere. 
Pa še ena zanimovost je pri no- frost zamrzovanju. Lažje se ločijo kosi, ker se  ne lepijo skupaj. 
Imam tudi fresh 0 cone in predal za zelenjavo- ki ohranja svežino. 
Takrat, ko sva ga kupovala so bili no- frost bolj redki, danes je te ponudbe bistveno več. 
Moj je sivo- črn in se lepo dopolnjuje z električnimi aparati v kuhinji. Takšen je trend že nekaj časa. Beli so ponavadi vgradni. 


Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti