Jezki

hruska  

član od: 13.4.2005

sporočila: 8

tema odprta - 16. apr 2009 19:26 | ogledi: 4.085 | odgovori: 6

spoštovane vse gospodinje

ko sem bila otrok sem na nekem rojstnem dnevu videla oz jedla torto, ki je bila v obliki mame ježovke, ki je imela ob sebi nekaj svojih mladičkov ježkov. Ta torta je bila prav v obliki ježa, z bodicami, ki je bil oblit z čokolado, ki je bila strjena. Sedaj bi prosila če je kateri ta stvar kaj bolj poznana in ima recept, bi prosila res lepo če in kje bi se ga dalo dobiti. Postala sem namrec mamica in bi svoji hčerki rada pripravila tako torto.

Upam da se bo kje našla gospa, ki bi mi lahko pomagala

lep pozdrav vsem

hruška

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

16. apr 2009 19:39

renata, sva pa usklajeni, isto minuto sva poslali............

rimljanka - zasebno mnenje

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

17. apr 2009 8:37

Hruska - posebnega recepta za to torto ni - mislim, lahko jo narediš po svojih željah oz. željah tvoje hčerke. Jaz sem jo lani delala za bratov rojstni dan. Spekla sem biskvit, po receptu - tisti, ki nikoli ne pade dol (si nisem zapomnila točnega imena - je v bazi). Pekla sem 2x in potem biskvit horizontalno prerezala. V eno rundo sem dala malo kakava namesto moke. Kremo sem naredila čokoladno - tidi iz enega recepta v bazi. Smetano sem segrevala v kozici in notri stresala nalomljeno čokolado, počakala, da se se je čokolada ohladila in pustila čez noč. Na papir sem si narisala model v obliki solze - 3x, vendar vsakega za cca 1,5 cm manjšega od prejšnjega. Izrezala te solze in obrezala biskvit (pride nekaj ostankov, ki jih porabiš kasneje). Potem sem navlažila spodnjo plast in namazala s kremo (tisto smetano + čokolado) stepeš do čvrstega). In potem še drugo in tretjo. Iz ostankov biskvita, ki sem jih malo navlažila z mlekom in čokoladno kremo ter oblikovala takšen majhen podolgovat kupček, ga položila na vrh, da je ježek imel zaobljen hrbet. S preostalo kremo sem okrog in okrog "zamazala" ježa, da krema ni kje falila, oz. da jež ni bil "terasast". To sem potem polila s stopljeno čokolado (čokolada + malček masla + smetana), malo sem jo ohladila in ježa zamazala še s tem. Napičila sem mu bodice (mandljeve palčke) - precej zamudno delo če je jež velik :), za nosek sem mu dala en ferero rocher, tisti temni (greh se je delal), lahko daš pa kaj drugega. Za oči sem stopila malo bele čokolade, jo zlila na peki papir, počakala, da se malo ohladila in z modelčkom (pri meni je bil to pokrovček od labelle) izrezala krogce. Gor sem napacala še malo čokolade (tiste, ki sem jo uporabila za preliv). In oči postavila tako, da je ježek malo sumničavo gledal. Iz tistih obrezanih koščkov biskvita sem naredila male ježke - biskvit sem nalomila na majhne koščke in ga napojila z mlekom in malo kreme - toliko, da se je dal lepo oblikovati in z roko oblikovala male ježke - v bistvu solzice s hribčkom. Jih namazala s stopljeno čokolado in dala gor bodice (mandljeve palčke). Oči sem jim kar narisala - tako da sem pomakala zobotrebec v stipljeno belo čokolado in risala krogce ali pa narisala da spijo. Tisti, ki so bili "budni" sem jim narisala v tiste bele krogce še črne pikice, da so "spregledali" - eni so malo škilili, eno sumničavo gledali, eni pa imeli "zenice" prav velike - sem rekla, da so prestrašeni. Upam, da sem ti malo pomagala. Če imaš še kakšno vprašanje oz. je nejasno napisano, pa kar vprašaj! In naj ti tortica uspe! Moycaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti