Javorov sirup v sladoled

GiGi  

član od: 2.4.2004

sporočila: 1

tema odprta - 15. apr 2009 16:40 | ogledi: 3.416 | odgovori: 1

Ker naju je s punco zagrabilo delat sladoled sva razmišljala da bi sicer navaden jogurtov sladoled obogatila z medom ali čem podobnim po sistemu kupljenih. Med in sladkorni sirup bi verejetno kristalizirala pa me zanima če je kdo že preizskusil javorov sirup. Efekt ki bi ga rada doselgla je da bi dala to noter čisto na koncu da bi prepredlo sladoled vendar se nebi čisto porazgubilo.

GiGi

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

16. apr 2009 2:57

zgornje kar je predlagala vanja se najbolj obnese. če boš uporabila javorjev sirup, ga moraš pokuhati, da je malo bolj gost, se tudi obnese. gostoto preveriš tako,da ga malo kaneš na hladen krožnik ali žlico. še boljše se obnese, če javorjevemu sirupu med tem, ko ga pokuhavaš dodaš malo masla. težje kritalizira v sladoledu. med se malo manj obnese, preverjeno prejšnji teden. naslednjič bom medu dodal malo smetane, mogoče bo boljše. zelo dober je tudi sladoled z balzaničnim sirupom. 2,5 dl balzamičnega kisa, 2 žlici masla, 75 g sladkorja, 1 dl balzamičnega kisa, kuhaš da nastane gost sirup, preveriš enako kot javorjev sirup na hladnem krožniku. če med sladoled zamešašaš še kakšen strte piškote (npr. mandljeve amaretije) je sanjsko. da dobiš profesionalen marmoriran sladoled pa je potrebna tehnika. sveže zmrznjen sladoled daš v pravokotno posodo na nekaj cm debelo, pokapaš z omako in zamrzneš da se strdi, nato z žlico zajemaš in stlačiš v visoko posodo za sladoled. ko delaš kepice, so take kot kupljene. cellnet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti