Hiter tempo življenja

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

10. apr 2009 21:44

Malo sem preletela odgovore in večji del je problem v tem, da bi moralo biti večino dela narejeno in urejen tudi urnik za vsa opravila. To pa pomeni, da bi poleg urejanja zadev preganjal še ta načrt, kdaj in kako kaj.

Raje kot načrt si naredim prioritetno listo; nekatere stvari so takšne, ki ne morejo čakati (malce umazanije lahko mirne duše počaka), glede kuhanja je tudi tako, da se da kar veliko jedi pripraviti dokaj hitro. Najbolj škoda je časa, ko hitimo brezglavo in pozabljamo na naše male otroke, ki se pač naj zamotijo z nečim, da starši drvijo svoj tempo mimo njih. Škoda. Ta čas se nikoli ne povrne in je za vedno le včeraj in odgovor: no, saj bi pa lahko bila več z mojim malčkom, pa je bilo treba zavese oprat. "Ko šiša" zavese si recite, in ne le zavese, drug drugemu se raje posvetimo. MI se spreminjamo, tiste fece visijo danes in jutri, pa tudi pojutrišnjem bo še dela dovolj.

Titta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. apr 2009 11:25

Jaz sem imela prejšnjo nedeljo totalni odklop, takšnega, da se mi še kuhat ni dalo in smo imeli za nedeljsko kosilo pice, ki so nam jih iz ene picerije pripeljali domov ....Smo jedli kar v dnevni sobi, ob televiziji, in s kartonov, v katerih so nam jih prinesli ... Nepozabno kosilo, verjemite. Se ga vsaj vsi spomnimo, če bi kuhala kot običajno, se nihče prejšnje nedelje še spomnil ne bi. No, pri pici sem sodelovala toliko, da sem odprla internetno stran, da smo si izbrali pice innašli telefonsko številko. Tako d malo sem "kuhala" ... Mamamia mamamia

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

13. apr 2009 1:02

Jaz sem si pa takega danes privoščila (odklop namreč). Sva šla s sinom malo jadrat po tržaškem zalivu s prijatelji, mož je zaradi ene obveznosti ostal doma, hčeri se ni dalo od doma, jaz pa sem na morju uživala v prelepem dnevu in dobri družbi. Za kosilo so bili sendviči na barki in hladno pivo :)) Ko smo se vrnili domov, pa nas je pričakal še topel kruh, ki ga je spekel mož, pa smo ga odnesli k prijateljem in ga tam skombinirali z velikonočnimi jajci in šunko in hrenom. Evo, tako veliko noč si bom pa zapomnila z razlogom

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti