Fusil food in benefit food

mitjap  

član od: 28.9.2008

sporočila: 1

tema odprta - 6. apr 2009 17:23 | ogledi: 1.756 | odgovori: 4

ali mi lahko kdo pove, kaj je to fusil food in benefit food? hvala

mitjap

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. apr 2009 11:52

@mitjap, si ti prepričan, da se ti ni zatipkalo in da te v resnici zanima fusion food?

Fusion food ali fusion cuisine, po domače bi lahko rekli združevalna kuhinja je princip kombiniranja kuhinj, bodisi da združujemo sestavine, značilne za različne regionalne kuhinje ali pa različne načine priprave jedi, ki se seveda med seboj razlikujejo.

Recimo tako imenovan slovenski obed je kar dober primer fuzijske kuhinje.

Začnemo recimo s solato iz hobotnice, sledi štajerska kisla juha, potem pa belokranjsko jagnje z ražnja in za zelo vztrajne še prleška gibanica.

V tem primeru smo združili jedi, tipične za posamezne pokrajine v en obed.

Če bi pa hobotnico zabelili z bučnim oljem (moram enkrat poskusit), kislo juho skuhali iz rib, rakov in školjk namesto mesa, kose janca na hitro pofrigali v voku in gibanico nadevali z mangom in pistacijami, bi bile pa tudi posamezne jedi zgled fuzijske, če ne že konfuzne kuhinje.

 

@mamamia, kaže da imava tudi google drugačne, če vtipkam fusil food, se hrani še najbolj približa Restaurant au vieux fusil v Ucclu v Belgiji. Ampak mislim, da mitjap ne išče opisa restavracije Pri stari puški. Tudi fusil oil ne bo pravi, saj to olje ni za hrano.

Tudi na linku, ki si ga pripela ne najdem in ne najdem pojma fusil food, mi lahko bolj natančno pojasniš kje v tekstu, ki se nanaša na varnost in tveganje pri hrani piše kaj o tem? 

nola

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

7. apr 2009 13:26

"@mamamia, kaže da imava tudi google drugačne, če vtipkam fusil food, se hrani še najbolj približa Restaurant au vieux fusil v Ucclu v Belgiji. Ampak mislim, da mitjap ne išče opisa restavracije Pri stari puški. Tudi fusil oil ne bo pravi, saj to olje ni za hrano.

Tudi na linku, ki si ga pripela ne najdem in ne najdem pojma fusil food, mi lahko bolj natančno pojasniš kje v tekstu, ki se nanaša na varnost in tveganje pri hrani piše kaj o tem"

 

Kot veš sem na teh področjih bolj amaterske sorte in sem v googla vtipkala benefit food in je tisti link vrglo ven, pa sem ga pripela, če mu je v pomoč. Če ni, ga bo mitjap že zabrisal ven.

 

Enako je bilo pri fusil food, na mojem ekranu je bil link dva ali tri linke nad tisto staro puško, ki jo omenjaš.

 

Gled ebučnega olja v solati iz hobotnice pa morda tole: na MB srednji gostinski šoli so pred kakimi 15 leti šli na eno mednarodno tekomavnje v Belgijo in so v solato iz hobotnice dodali kanček bučnega olja. Gospod Štrukelj, ki je takrat vodil ekipo, je po tekmovanju povedal, da je bila solata zelo dobro sprejeta pri poizkuševalcih.

Ne vem, jaz imam morske stvari raje z olivnim oljem.

 

Čeprav temno blond, sem dojela sporočilo. Morda je kdaj res bolje odmolčati.

 

Mamamia

 

mamamia

mitjap  

član od: 28.9.2008

sporočila: 1

7. apr 2009 14:57

hvala vsem za pomoč. Taka vprašanja sem dobil od nekoga, ki opravja izpit za mojstra strežbe. Mislim, da imate prav, da je bilo narobe napisano. tvoj odgovor"nola" pa je zlata vreden. HVALA mitjap

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti